Δωρεά Π. Ιωάννου 300 παιδικών βιβλίων προς την ομογένεια του Vityazevo Ανάπας Ρωσίας

0

Στην παράδοση 300 τίτλων παιδικής Λογοτεχνίας και Ιστορίας προχώρησε στις 26 Απριλίου 2021 ο Αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης κ. Παναγιώτης Ιωάννου προς τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ελληνοποντίων «Γοργιππία» του προαστείου Vityazevo του Δήμου Ανάπας Ρωσίας κ. Δημήτρη Σταφιονίδη.

Η συγκέντρωση των προς δωρεά βιβλίων επετεύχθη με την βοήθεια Συλλόγων, Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου μας, καθώς και δημοτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων.

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εν εξελίξει αδελφοποίησης των δύο Δήμων και σκοπό είχε την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ τους και την δημιουργία παιδικής Βιβλιοθήκης για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και παράδοσης στην εκεί μαθητική κοινότητα που αποτελείται από Ελληνοποντίους 6ης γενεάς. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Δήμος Ανάπας είναι η αρχαία ελληνική πόλη Γοργιππία στη Μαύρη Θάλασσα.

Στην παράδοση των βιβλίων παραβρέθηκαν μέλη της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων και συγκεκριμένα το τακτικό μέλος του ΔΣ ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου μας κα Σοφία Γουναροπούλου, ο Αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού, Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Λυκόβρυσης-Πεύκης «Αριστοτέλης» κ. Θωμάς Παπαζαχαρίου, η Αρχηγός του 1ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Πεύκης κα Ρόζα Ρούσσου, η κα Βάσω Καλλιαντέρη και ο κ. Γεώργιος Τριανταφύλλου.

Ο Αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης κ. Παναγιώτης Ιωάννου εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες του στα μέλη της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων, στους δωρητές των βιβλίων, και σε όλους όσους συνέβαλαν στην διεκπεραίωση της δράσης αυτής.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας