Δυνατά στη μάχη της καθημερινότητας

0

Η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και της ποιότητας ζωής στην πόλη είναι βασική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τη νέα δημοτική Αρχή.

Καθημερινά, τα συνεργεία του Δήμου βρίσκονται στους δρόμους και επιχειρούν μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις, προκειμένου οι δημότες να δουν τις γειτονιές τους να αλλάζουν προς το καλύτερο.

Συγκεκριμένα, κατά την τελευταία εβδομάδα, τα συνεργεία του Δήμου απομάκρυναν ένα ακόμα περίπτερο και μία περιττή και επικίνδυνη πινακίδα απελευθερώνοντας χώρο στο πεζοδρόμιο για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός φρεατίων και απόφραξη σωληνώσεων στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Λυκόβρυσης.

Ένα μείζον ζήτημα που απασχολούσε για καιρό τους κατοίκους του Ηλιακού Χωριού, ήταν η πλήρης απουσία οδοφωτισμού, επί της οδού Θησέως, ένα πρόβλημα που αποκαταστάθηκε άμεσα σε συνεργασία των δημοτών με τη δημοτική Αρχή.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η έναρξη του προγράμματος διδασκαλίας Μουσικοκινητικής Αγωγής με τη μέθοδο Orff στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Τέλος, παρουσία του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριου Ψυχάλη φυτεύτηκε στην συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Βαλτετσίου το πρώτο κυπαρίσσι, το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη της συνολικής δράσης δενδροφύτευσης προς αντικατάσταση δένδρων που αφαιρέθηκαν από πεζοδρόμιο, προκειμένου να ελευθερωθεί χώρος για ασφαλή μετάβαση των κατοίκων.

       

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, δήλωσε σχετικά:

«Δέσμευσή μας προς τους δημότες μας είναι να βελτιώνουμε την καθημερινότητά τους με όποιον τρόπο και μέσο διαθέτουμε. Πραγματοποιούμε διαρκώς μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις σε κάθε γωνιά της πόλης, με στόχο την ποιοτική, αισθητική και ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Δημιουργούμε χώρο ασφαλούς μετακίνησης στα πεζοδρόμια, βελτιώνουμε τις υποδομές στα σχολεία μας, προσφέρουμε νέα προγράμματα εκπαίδευσης στους μικρούς μαθητές της πόλης μας, αποκαθιστούμε το πράσινο, όπου έχει αφαιρεθεί με στόχο να δημιουργήσουμε θετικό περιβαλλοντικό ισοζύγιο και πολλές άλλες παρεμβάσεις. Οι δημότες ήδη βλέπουν τις πρώτες αλλαγές. Έχουμε, όμως, ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας. Σε συνεργασία πάντα με τις υπηρεσίες και το προσωπικό του Δήμου, συνεχίζουμε δυνατά να δίνουμε τη μάχη της καθημερινότητας!».

            

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας