Επίσκεψη του Αντιδημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης Π. Ιωάννουτο στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων

0

Χθες, παγκόσμια μέρα των γονέων, ο Αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης  κ. Παναγιώτης Ιωάννου μαζί με την Κοινοτική Σύμβουλο Πεύκης  κα. Πόπη Ξυνταράκη, επισκέφτηκαν  το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων και μοίρασαν γλυκά στους μαθητές  και τους έδωσαν πολλά συγχαρητήρια για την υπέροχη  δράση τους στο πλαίσιο του μαθήματος της μουσικής. Αφού μίλησαν με την διευθύντρια κα. Αρετή Καμπουρολιά για τα προβλήματα του σχολείου , συνεχάρησαν   την μουσικό κα.Ρουμελιώτη Μαρία για το έργο της και την ξεχωριστή δράση που δημιούργησε. Να σημειώσουμε ότι είναι η μοναδική μουσικός με επάρκεια νοηματικής γλώσσας  στον νομό Αττικής.

«Στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, η θέληση και η επιμονή ξεπερνούν όλα τα εμπόδια.»

Αυτό ήθελαν να δείξουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του ειδικού δημοτικού σχολείου Κωφών και  Βαρηκόων δημιουργώντας ένα τραγούδι για τον κορωνοϊό μέσα από το οποίο εκφράζουν τα συναισθήματά τους . Είναι η πρώτη φορά που παιδιά κωφά,  βαρήκοα και με κοχλιακό εμφύτευμα ηχογράφησαν  την φωνή τους και απέδωσαν στην νοηματική γλώσσα τους στίχους του τραγουδιού. Η χαρά και ο ενθουσιασμός που ένιωσαν είναι συναισθήματα απερίγραπτα!

Υπεύθυνη εκπαιδευτικού σχεδιασμού και συντονισμού δράσης ήταν η Μαρία Ρουμελιώτη , μουσικός του σχολείου η οποία συνέθεσε και ενορχήστρωσε το τραγούδι.

Τους στίχους τους έγραψαν η  Μαρία Ρουμελιώτη, η  Καλλιόπη Καμπίτη και η Αντωνία Κατρανίδου.

Έπαιξαν οι μουσικοί : ντραμς – Αντώνης  Κακανιάρης

ηλεκτρακουστική κιθάρα – Άκης Μολάκης

μπουζούκι – Γεώργιος Σταματόπουλος

πιάνο & ακορντεόν – Μαρία Ρουμελιώτη

Video & montage: Στραγαλινός  Κωνσταντίνος  & Γεώργιος Σταματόπουλος

Η  Κακανιάρη Ειρήνη  τους  χάρισε  την ζωγραφιά της με τον κορωνοϊό.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας