Επιστολή διαμαρτυρίας μετά από ατύχημα σε σπασμένη πλάκα πεζοδρομίου

0

Αδιαφορία και αναλγησία καταλογίζει στον Δήμαρχο κο Τ. Μαυρίδη και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους η πολίτης κα Κ. Κλάδη, η οποία πριν λίγο καιρό είχε ένα ατύχημα βγαίνοντας από το σπίτι της στην Πεύκη καθώς έπεσε εξαιτίας σπασμένου πεζοδρομίου. Με έγγραφα και αίτημα της η κα Κ. Κλάδη ζητά από τον Δήμο να αποζημιωθεί καθώς μετά το χειρουργείο και την φυσικοθεραπεία στα οποία υποβλήθηκε η υγεία της έχει ταλαιπωρηθεί.  Η πολίτης έστειλε στην Εφημερίδα την επιστολή της με την οποία εξιστορεί τα γεγονότα όπως και τις προσπάθειες που έχει κάνει για να πάρει μια απάντηση από τον Δήμο.

Ωστόσο η Εφημερίδα ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ επικοινώνησε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κο Κοκορόσκο, ο οποίος πολύ πρόθυμα μας μίλησε για το περιστατικό. Μας διαβεβαίωσε πως ο Δήμος δεν αδιαφόρησε σε καμία περίπτωση για το ατύχημα, αντιθέτως κατανοεί το πρόβλημα που προκλήθηκε στην κα Κλάδη και της συμπαραστάθηκε. Μάλιστα μας σημείωσε πως ο ίδιος πήγε στο σημείο και διαπίστωσε την ζημιά στο πεζοδρόμιο, κάτι το οποίο άλλωστε αναφέρει και η ίδια η κα Κ. Κλάδη στην επιστολή της. Επιπρόσθετα μας διαβεβαίωσε πως η ζημιά στο πεζοδρόμιο θα αποκατασταθεί.  Όσο για την αίτηση αποζημίωσης από τον Δήμο μας εξήγησε πως υπήρξε μια καθυστέρηση λόγω αστάθμητων παραγόντων και προσωπικών δυσκολιών δικών του όμως οι Υπηρεσίες, Τεχνική και Νομικό Τμήμα άμεσα θα ενημερώσουν την πολίτη εγγράφως για την έκβαση του αιτήματός της, και σε περίπτωση που δεν είναι θετική έχει το δικαίωμα να υποβάλλει τις ενστάσεις της.

Η επιστολή που έφτασε στην εφημερίδα μας από την κα Κλάδη έχει ως εξής

«Κατόπιν ατυχήματος που είχα στις 14-1-21 στο κακής κατάστασης πεζοδρόμιο της οδού Λουμντέμη, στην Πεύκη, είχε ως αποτέλεσμα κάταγμα του μικρού δακτύλου του αριστερού μου χεριού και ανάταξη εξαρθρώματος φαλάγγων με χειρουργείο που έγινε στις 19-1-21 στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Εδώ αρχίζει και ο Γολγοθάς μου: χειρουργείο για αποκατάσταση της βλάβης. Νάρθηκας για σαράντα ημέρες, ακτινογραφίες, αντιβίωση, φυσικοθεραπείες και πάντα υπό την απειλή κινδύνου να κολλήσω covid κατά τη διάρκεια των συχνών επισκέψεών μου στο νοσοκομείο ΚΑΤ και στο φυσικοθεραπευτήριο. Όλα τα ανωτέρω έχουν αλλάξει το ρουν των καθημερινών μου ρυθμών και με έχουν καταστήσει «ανίκανη» να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο από το να φροντίζω να αποκατασταθεί το θέμα της υγείας μου συν το ότι έχω επιβαρυνθεί οικονομικά και ψυχολογικά. Και σαν να μην έφτανε αυτό έχω να αντιμετωπίσω τον πλήρη εμπαιγμό μου από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου που παρότι προέβην σε όλες τις δέουσες ενέργειες με πρωτοκολλημένες βεβαιώσεις ατυχήματος και τα απαραίτητα δικαιολογητικά ουδεμία ενημέρωση μέχρι και σήμερα 5-4-21 έχω λάβει, παρά τις άπειρες τηλεφωνικές μου οχλήσεις. Οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι είτε απουσιάζουν (συνήθως Παρασκευή έως Δευτέρα «αγρανάπαυση γαρ») είτε έχουν άδεια. Έχω ζητήσει επανειλημμένα να με καλέσουν τηλεφωνικά, ούτε και αυτό έγινε. Η μόνη επικοινωνία που είχα ήταν την ημέρα του ατυχήματος με τον Αντιδήμαρχο κο Κοκορόσκο της Τεχνικής Υπηρεσίας που ήρθε και του υπέδειξα το σημείο του συμβάντος. Μου υποσχέθηκε αυτολεξεί: «Κα Κλάδη θα αποζημιωθείτε και το πεζοδρόμιο θα αποκατασταθεί», το οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχει αποκατασταθεί και εύχομαι να μην υπάρξει άλλο ατύχημα. Έκτοτε τηρεί σιγή ιχθύος, αυτό όμως που μου έχει στοιχήσει περισσότερο είναι όταν προσπάθησα να επικοινωνήσω με το Δήμαρχο κο Μαυρίδη ζητώντας από τη Γραμματέα του να μου κλείσει ένα ραντεβού μαζί του, είπε πως λόγω covid  τα ραντεβού έχουν πάει πίσω. Της αντιπρότεινα να έχει έστω μια τηλεφωνική επαφή μαζί μου ο Δήμαρχος αφήνοντας το τηλέφωνό μου, ούτε και αυτό μέχρι σήμερα 5-4-2021 κατέστη δυνατόν. Στην ύστατη προσπάθειά μου για επικοινωνία μαζί του έστειλα προσωπική αναφορά με αρ. πρωτ. 13566 10/3/2021. Μέχρι και σήμερα 5/3/21 περιμένω την απάντησή του. Ο πλήρης εμπαιγμός μου από τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων κο Κοκορόσκο, των Οικονομικών κο Μονεμβασιώτη και η αδιαφορία του Δημάρχου κου Μαυρίδη στο πρόσωπό μου. Ειλικρινά λυπάμαι πολύ, θλίβομαι και εξοργίζομαι με τον κο Μαυρίδη που σαν Δήμαρχος δεν έχει την ικανότητα και την ανθρωπιά να σταθεί στο πρόβλημά μου, ούτε καν για το τυπικό ενδιαφέρον για την πορεία της υγείας μου!!!!

Μετά τιμής Κυριακή Κλάδη»

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας