Φραντζέσκα Αλεξοπούλου: Η Μοναξιά του Δημοτικού Συμβούλου πριν την τηλεδιάσκεψη

0

Πιο κάτω δημοσιεύουμε άρθρο της Δημοτικής Συμβούλου Λυκόβρυσης-Πεύκης κας Φ. Αλεξοπούλου, η οποία σημειώνει πως:

Δεν έχω λόγο πολιτικό. Έχω όμως συνείδηση πολιτική και νιώθω απεριόριστη ευθύνη απέναντι στους πολίτες που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και με έφεραν στη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Δεν μιλάω πολύ. Περισσότερο γράφω. Για παιδιά. Με λίγα λόγια και πολλές  εικόνες, που τα λένε όλα – αληθινά. Και στα Δημοτικά Συμβούλια δεν μιλάω πολύ. Τα ακούω όμως όλα. Κι ήταν πολλές οι φορές που προκειμένου να υποστώ τον χλευασμό και το λεκτικό bulling που σύσσωμη η  παράταξη του δημάρχου μας έχει σε μόνιμη βάση σε λειτουργία εξόντωσης για την αντιπολίτευση, σιώπησα. Και έσκυψα απλά το κεφάλι.

Όπως το σκύβω και στον δρόμο όταν οι απογοητευμένοι δημότες που συναντώ με ρωτάνε : Μα τι κάνουν οι άνθρωποι του Δήμου; Εσείς; Εσείς δεν είστε στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Ποτέ άλλοτε δεν ένιωσα τόσο ανίσχυρη, σε μια θέση ισχύος (ας την πούμε έτσι).

Να συμβαίνουν γύρω μας  σημαντικότατα γεγονότα (από πανδημία έως ακραία καιρικά φαινόμενα) και να …μην χρειαζόμαστε πουθενά. Να παίρνονται άπειρες καίριες αποφάσεις και η θέση μας να περνάει στα ψιλά γράμματα. Να ψηφίζουμε για τα Πευκοδάση μας και να τολμάνε να υπάρχουν αρνητικοί ψήφοι για την φροντίδα τους. Να διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών μας με τροποποιήσεις του ΓΠΣ της Λυκόβρυσης και να μην ενημερώνονται καν οι κάτοικοι.

Η αλήθεια έχει πολλά πρόσωπα, σκέφτηκα στην αρχή. Και προσπάθησα να κατανοήσω περισσότερο τους ανθρώπους του δημάρχου που έκαναν και κάνουν ότι καλύτερο νομίζουν. Και να το επικοινωνήσουν σωστά. Κυρίως αυτό. Γιατί κάπου εκεί έχασαν την μπάλα του “πραγματοποιώ” και “κάνω κάτι για να φανεί”.

Δεν κατάφερα να τους καταλάβω! Γιατί τα χειροπιαστά προβλήματα γύρω μας, σε ένα δήμο που καταρρέει κυριολεκτικά, είναι τεράστια. Και τα επικοινωνιακά κόλπα δεν μπορούν να επισκιάσουν την πλήρη αδιαφάνεια και απραξία. Δεν μπορούν να κουκουλωθούν όλα στα κλειστά, σκοτεινά και αδιάφανα Δημοτικά Συμβούλια των Τηλεδιασκέψεων.

Και θα τολμήσω να σας ζητήσω κάτι: Μην αδιαφορείτε για αυτά που συμβαίνουν στο  Δήμο μας! Έχετε δικαιώματα! Απαιτήστε να μάθετε! Απαιτήστε τον σεβασμό που δικαιούστε σαν ισότιμοι δημότες. Και ας αρχίσουμε με “ανοικτά” Δημοτικά Συμβούλια, ευτυχώς η τεχνολογία πια το υποστηρίζει,  κάτι που η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ με επικεφαλής τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, ζητάμε από την πρώτη στιγμή, ζητώντας να πολεμήσουμε την αδιαφάνεια και να βάλουμε τον δημότη μέσα στα θέματα. Στα ΔΙΚΑ του θέματα!

Στους περισσότερους δήμους, ακόμη και στους πιο μικρούς, οι συνεδριάσεις μεταδίδονται μέσω του διαδικτύου. Και οι πολίτες παρακολουθούν. Σε εμάς άκρα του τάφου σιωπή…Δεν πρέπει όμως να μένουμε αδρανείς.

Σας θέλουμε όλους δίπλα μας!

Με εκτίμηση και …πιθανή αισιοδοξία

Φραντζέσκα Αλεξοπούλου ,

Συγγραφέας Παιδικών Βιβλίων

Δημοτική Σύμβουλος με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας