Γ. Στιβαχτής: “Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί…”

0

Απάντηση στην πρόσφατη δημοσίευση της δημοτικής αρχής ανήρτησε η παράταξη Δήμος Μπροστά, αναφορικά με την οικονομική κατάσταση του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης. Συγκεκριμένα, ο κ. Στιβαχτής γράφει:

Με αγωνία περιμέναμε την απάντηση του αντιδημάρχου διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης στο δελτίο τύπου της παράταξης μας. Μπορεί να άργησε λίγο η σύνταξη της απάντησης μέχρι εξομαλυνθούν οι εσωτερικές τους διαφωνίες όμως τελικά τα καταφέρανε!

Το καλό με τα οικονομικά είναι ότι όλα είναι αντικειμενικά και όλα εξηγούνται από τα ποσά που αναγράφονται σε αυτό. Είναι καταδικαστικά λοιπόν για την δημοτική αρχή που του μόνο που ξέρει να κάνει είναι να χρησιμοποιεί λέξεις για να ρίξει λάσπη και να καλύψει την ανεπάρκεια της.

Ας δούμε όμως τι μας είπε ο αντιδήμαρχος:

  1. Αρχικά, παραδέχτηκε την μείωση του ταμείου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης κατά 1 εκ. ευρώ περίπου, σε διάστημα δύο ετών, χωρίς να δώσει καμία εξήγηση
  2. Δεν μας αναφέρει ο αντιδήμαρχός τις έκτακτες επιχορηγήσεις που έλαβε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας. Κάτι που μας γεννά τα εξής ερωτήματα:
    1. Πόσα ήταν αυτά τα χρήματα;
    2. Που πήγανε αυτά τα χρήματα; Δηλαδή αξιοποιήθηκαν όπως ο Δήμος όφειλε ή μεταφέρθηκαν για παράδειγμα για την μισθοδοσία ή τα χρήματα παρέμειναν στο ταμείο ώστε να εμφανιστεί μικρότερη η ζημιά;
  3. Ο σημερινός αντιδήμαρχος ήταν μέλος της διοίκησης που υποστηρίζει ότι αύξησε τα δάνεια του Δήμου Πεύκης;

Η συγκεκριμένη δημοτική αρχή συνηθίζει να στοχοποιεί την δημοτική παράταξη «δήμος μπροστά+» επιδεικτικά δείχνοντας μας με το δάχτυλο, όμως θα πρέπει να ξέρει ότι τα υπόλοιπα δάχτυλα του χεριού της δείχνει την ανεπάρκεια της.

Ο αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών όσο και ο δήμαρχος θα πρέπει να ενημερώσουν τους πολίτες αυτού του Δήμου μιας και επιθυμούν την διαφάνεια:

  1. Γιατί δεν εισπράττει τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που χρωστάνε επιχειρήσεις στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης;
  2. Γιατί δεν βεβαιώνει όπως είναι υποχρεωμένος σε ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας το ΤΑΠ;
  3. Γιατί δεν απαντάει ως οφείλει στα γραπτά αιτήματα πολιτών και Δημοτικών Συμβούλων;

Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του αντιδημάρχου να διατηρήσει όρθιο ένα σύστημα που καταρρέει. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του για την επόμενη ημέρα. Θα του συνιστούσαμε να διατηρήσει τον αυτοσεβασμό του μιας και ο κόσμος πλέον βλέπει που οδηγεί την πόλη μας ο δήμαρχος και η παρέα του.

Όσο αφορά τις προσωπικές επιθέσεις του Σταύρου Μονεμβασιώτη, θα του προτείναμε πλέον να κάνει χρήση του ονόματος του επικεφαλής της παράταξης «δήμος μπροστά+», μόνο για να του ασκήσει κριτική και όχι για να «αξιοποιεί» τις γνωριμίες του και τις γνώσεις του, αφού έτσι και αλλιώς είμαστε χρεοκοπημένοι κατά τον Σταύρο Μονεμβασιώτη.

Νιώθουμε ντροπή πλέον για αυτή τη Δημοτική Αρχή που αντί να σηκώσει τα μανίκια και να δουλέψει προτιμά να απαξιώνει ανθρώπους και να παρερμηνεύει καταστάσεις.

Ο Γραμματέας της Δημοτικής Παράταξης

Δήμος μπροστά+

Γιώργος Στιβαχτής

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας