Γ. Θεοδωρακόπουλος: “Έργα και όχι ευχολογία για οτυς υποψήφιους”

0

Την παρακάτω δήλωση εξέδωσε ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος με αφορμή την αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων:

Φθάσαμε στην έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων όπου επάνω από 100.000 νέες και νέοι διεκδικούν μια θέση στις πανεπιστημιακές σχολές της χώρας. Οι πρώτοι που αρχίζουν είναι οι μαθητές των Γενικών Λυκείων που το πρωί της Δευτέρας γράφουν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Την Τρίτη παίρνουν σειρά οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων.

Οι εφετινές εξετάσεις διεξάγονται κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες από κάθε άλλη περίοδο αφού οι απόφοιτοι των Λυκείων πέρα από το άγχος και τα συνηθισμένα εμπόδια είχαν να αντιμετωπίσουν και την πανδημία η οποία για ενάμισι χρόνο δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην προετοιμασία των παιδιών. Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στη 2α και την 3η Λυκείου οι μαθητές τον πέρασαν στα σπίτια τους πίσω από τους υπολογιστές και τα κινητά αφού έπρεπε να κάνουν μάθημα με τηλεδιάσκεψη.

Από τα τρία Λύκεια του δήμου μας συμμετέχουν στις πανελλήνιες  235 μαθητές, που αποφοίτησαν εφέτος. Συγκεκριμένα 54 από το Λύκειο Λυκόβρυσης, 91 από το 1ο Λύκειο Πεύκης και 90 από το 2ο Λύκειο Πεύκης. Υπολογίζεται ότι συνολικά συμμετέχουν περίπου 400 μαθητές κάτοικοι ή δημότες της πόλης μας που προέρχονται είτε από επαγγελματικά, είτε από ιδιωτικά και δημόσια Λύκεια.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος,  πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Θέλω να ευχηθώ στους υποψηφίους καλή επιτυχία και να είναι ψύχραιμοι και δυνατοί ό,τι και να κάνουν στις εξετάσεις. Το μέλλον τους δεν κρίνεται αποκλειστικά αυτές τις ημέρες. Γνωρίζω ότι οι εφετινοί απόφοιτοι των Λυκείων είναι οι πλέον αδικημένοι των τελευταίων ετών στην Εκπαίδευση. Όχι μόνο λόγω της πανδημίας. Αυτά τα παιδιά δυο χρόνια τώρα δεν διδάχτηκαν δια ζώσης τα μαθήματα από τους καθηγητές και δεν έζησαν την μαθητική ατμόσφαιρα στα σχολεία τους. Αυτά τα παιδιά είδαν επιπλέον το Υπουργείο Παιδείας στη μέση της σχολικής χρονιάς και λίγο πριν από τις εξετάσεις να αλλάζει τους κανόνες των πανελλαδικών, εντελώς απροειδοποίητα και εντελώς αψυχολόγητα. Η ξαφνική καθιέρωση των βάσεων θα αφήσει εκτός Πανεπιστημίων περίπου το 30% των υποψηφίων, τους οποίους η ΟΛΜΕ υπολογίζει σε 25.000 μαθητές, αριθμός που για το δήμο μας μεταφράζεται σε περισσότερους από 110 μαθητές»

Και κατέληξε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος:

«Οι δήμαρχοι και οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν πρέπει να περιοριζόμαστε σε ευχολόγια. Έχουμε υποχρέωση να είμαστε δίπλα με πράξεις και όχι με λόγια σε αυτά τα παιδιά. Από την πλευρά μας αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Για αυτό καλούμε το δήμαρχο και την διοίκηση του δήμου να αναλάβουν σχετικές πρωτοβουλίες».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας