Γ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: “ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΝΕΥΣΕΙ «ΑΕΡΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ”

0

Με θλίψη παρακολουθούμε την απαράδεκτη εικόνα του δήμου μας τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι μόνο η έλλειψη καθαριότητας, η αποτυχία στην καθημερινότητα και  η απαράδεκτη πολιτική του δημάρχου κ. Μαυρίδη και της ομάδας του σε πολλά θέματα. Όπως για παράδειγμα στην υπόθεση των παιδικών χαρών που δυο χρόνια τώρα κλείνουν αλλά και δεν κλείνουν. Την ώρα που  δημιουργήθηκαν πολύ σοβαροί  λόγοι στη λειτουργία τους.  Ή όπως το μείζον ζήτημα της αδιαφάνειας στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν πρέπει να υπάρχουν επάνω από πέντε δήμοι, από τους 332 όλης της χώρας, όπου οι συνεδριάσεις του ΔΣ διεξάγονται χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα στους πολίτες να μπορούν να τις παρακολουθούν. Παντού μεταδίδονται τηλεοπτικά ή και ραδιοφωνικά μέσω του διαδικτύου. Μάλιστα λόγω της πανδημίας  οι μεταδόσεις επεκτάθηκαν και σε μικρότερους δήμους της Περιφέρειας. Παντού πνέει ένας άλλος αέρας, γιατί οι πολίτες γνωρίζουν τι γίνεται και τι δεν γίνεται «στο σπίτι τους». Γνωρίζουν τι πράττουν και τι δεν πράττουν οι εκλεγμένοι.   Στο δικό μας δήμο τίποτα. Με εντολή του κ. Μαυρίδη και με την ψήφο των μελών της παράταξής του. Όπου μεταξύ τους υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να μπει αυτός ο …άλλος αέρας και στο δήμο ας αλλά έως τώρα δεν έχουν τολμήσει να εκφράσουν τη διαφορετική  γνώμη τους. Και να σκεφτείτε ότι με την ψήφο ενός μόνο συμβούλου της πλειοψηφίας αλλάζουν οι συσχετισμοί.

Κι επειδή πρέπει να είστε πλήρως ενημερωμένοι ο πρώην δήμος Πεύκης επί δημαρχίας Γιάννη Θεοδωρακόπουλου (2007-2011) ήταν από τους πρώτους δήμους πανελλαδικά που  ΜΕΤΕΔΙΔΕ ραδιοφωνικά μέσω του διαδικτύου τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα το 2010 χάρις σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ο δήμος Πεύκης εξοπλίστηκε με τα πιο σύγχρονα μέσα για απευθείας μεταδόσεις και τηλεοπτικά.  Όμως από την συνένωση των δυο δήμων δήμαρχος εκλέχτηκε ο κ. Φωκιανός με πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον κ. Μαυρίδη (σημερινό δήμαρχο). Πρώτη τους απόφαση (2011) λοιπόν ήταν να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΉ μετάδοση και δεύτερη απόφαση (2011) ήταν να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ, μετά από δυο αρχικές μεταδόσεις που οργάνωσαν και την ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ μετάδοση. Από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Από πρωτοπόρος δήμος γίναμε ουραγοί. Γιατί αυτό εξυπηρετούσε (και εξυπηρετεί) προφανώς τους διοικούντες. Για αρκετά χρόνια  η παράταξή μας ήταν η μόνη που ουσιαστικά ζητούσε …αέρα δημοκρατίας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου. Τελευταία οι φωνές ευτυχώς έχουν δυναμώσεις. Και από τις άλλες παρατάξεις και από τους κατοίκους. Αλλά λείπει η μια ψήφος που λέγαμε για να στριμωχτεί ο κ. Μαυρίδης, που νομίζει ότι ο δήμος είναι τσιφλίκι του.

 

ΥΓ: Με τον αντισυνταγματικό νόμο (έτσι κρίθηκε και επισήμως αυτές τις ημέρες από το Γ΄ τμήμα του ΣτΕ) του 2019 κύριες αρμοδιότητες του ΔΣ μεταφέρθηκαν μετά τις δημοτικές εκλογές στις αρμοδιότητες της Οικονομικής και της Επιτροπής Ποιότητας ζωής, όπου με νόμο επίσης δόθηκε μια μεγάλη πλειοψηφία στο δήμαρχο, έστω κι αν είναι μειοψηφία με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών. Όπως συμβαίνει με τον κ. Μαυρίδη που αντί να έχει 4/9 μέλη στις δυο επιτροπές έχει 6/9.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας