Γ. Θεοδωρακόπουλος: “Προσλήψεις με ρουσφέτια στο Δήμο”

0

Ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών, κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση κατηγορώντας το Δήμαρχο Λυκόβρυσης-Πεύκης, κ. Τ. Μαυρίδη, για αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης συνεργατών. Συγκεκριμένα, η τοποθέτηση αναφέρει:

Ζητείται διαφάνεια, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του …έργου που παίζεται στο δήμο μας γύρω από τις «ειδικές» προσλήψεις των εργαζομένων. Προσλήψεις  για τις οποίες ο νομοθέτης δεν απαιτεί τις αυστηρές διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Κάτι που συμβαίνει με τους συμβασιούχους που προσλαμβάνονται με χρονική διάρκεια μικρότερη των οκτώ μηνών. Και εντελώς …τυχαία είναι οι περισσότερες στην πόλη μας.

Επειδή η ανεύρεση εργασίας είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση κι επειδή ο δήμος μας δεν πρέπει να  χωρίζει τους κατοίκους στους «δικούς μας» και στους «απέναντι» ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, κατήγγειλε με συγκεκριμένα παραδείγματα την αδιαφάνεια στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας απαντήσεις από το δήμαρχο. Δυστυχώς ο κ. Μαυρίδης δεν … καταδέχτηκε να δώσει εξηγήσεις όπως έχει υποχρέωση. Κάτι που παρατηρούμε και σε άλλα θέματα. Κάποιος συνεργάτης του έλεγε πάντως, όπως μας ανέφεραν, ότι «εμείς θα προσλαμβάνουμε τα δικά μας παιδιά». Αλλά και να μην το έλεγε το έχουμε ήδη αντιληφθεί.  «Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να ανοίξουμε το θέμα και να αγωνιστούμε κατά της απαράδεκτης αυτής κατάστασης που επικρατεί στο δήμο μας. Αποφασίσαμε να αγωνιστούμε κατά του απαράδεκτου διαχωρισμού που έχουν επιβάλει κάποιες δυνάμεις στο δήμο μας. Όχι δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί άλλο αυτή η αδικία. Τέρμα οι λογικές με τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Που πρόσθεσε ότι «από το επόμενο συμβούλιο θα έχουμε το θέμα πολύ ψηλά στην ατζέντα»

Ένα μεγάλο παράδειγμα αδιαφάνειας είναι η υπόθεση της πρόσληψης εργαζόμενων στην πυρασφάλεια.

Κανένας δεν γνωρίζει με ποια κριτήρια έγιναν.  Αυτό όμως που φωνάζει από μακριά είναι  πώς προσελήφθησαν υποψήφιοι της παράταξης του κ. Μαυρίδη και στενοί συγγενείς αξιωματούχων. Παρόμοια φαινόμενα βεβαίως παρατηρούνται και στα νομικά πρόσωπα.

Υ.Γ. Γιατί ο δήμος δεν έβγαλε ούτε ένα δελτίο τύπου για το θέμα των προσλήψεων; Γιατί δεν το ανακοίνωσε ούτε μέσω των φωτεινών πινάκων; Φοβόταν μην το μάθουν «οι άλλοι;».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας