Γ. Θεοδωρακόπουλος: “Το ΟΑΚΑ ευκαρια για τους γειτονικους Δήμους”

0

Την παρακάτω δήλωση έκανε ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος σχετικά με την επικείμενη ανάπλαση του ΟΑΚΑ:

Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) έγινε 40 ετών και αλλάζει αφού προγραμματίζεται στον τεράστιο περιβάλλοντα χώρο του δημιουργείται Αθλητικό Αστικό Πάρκο. Είναι κάτι που ενδιαφέρει και τους απλούς αθλούμενους και όχι μόνο τους πρωταθλητές.

Το ΟΑΚΑ είναι δίπλα στη γειτονιά μας, χίλια μέτρα από τα σύνορα της Πεύκης και ασφαλώς κάθε δράση στους χώρους του ενδιαφέρει και το δήμο μας. Με μεγάλο λοιπόν ενδιαφέρον, μετά από πρόσκληση του Υφυπουργού Αθλητισμού, παρακολούθησα την παρουσίαση του προγράμματος από τον Υφυπουργό κ. Λευτέρη Αυγενάκη, που έγινε παρουσία του Πρωθυπουργού, του Περιφερειαρχη, δημάρχων των Βορείων Προαστείων, αθλητικών ομοσπονδιών και πρωταθλητών.  Το γεγονός ότι τα έργα έχουν ενταχθεί στο γνωστό πρόγραμμα Ανάκαμψης με το ποσό των 43,5 εκατομμυρίων ευρώ δίνει μια ελπίδα ότι μπορεί να προχωρήσουν.

«Θεωρώ ότι με την ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια του «αθλητισμού για όλους» το Βόρειο τμήμα της Αθήνας έχει μεγάλη ανάγκη από οργανωμένους χώρους άθλησης για τις οικογένειες και τους πολίτες. Το ΟΑΚΑ που έχει συνολική έκταση 1.000 στρεμμάτων αποτελεί μια λύση παρά το γεγονός ότι έχει φορτωθεί όλες αυτές τις ογκωδέστατες εγκαταστάσεις. Η δρομολογημένη εξ άλλου αποχώρηση από το ΟΑΚΑ των μεγάλων ΠΑΕ αποτελεί μια ευκαιρία για διαφορετικές χρήσεις αυτού του τεράστιου αθλητικού κέντρου. Τώρα το λόγο τον έχουν και οι γύρω δήμοι που πρέπει να γίνουν στενός κορσές της Κυβέρνησης για να προχωρήσουν τα σχέδια. Γιατί στην Ελλάδα απέχουν πολύ τα έργα από τα λόγια».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας