Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Γιατί o Δήμαρχος δεν ήθελε να συζητήσουμε στη Δ.Σ. για την ασφάλεια των σχολείων μας;

0

Σε ανακοίνωσή του ο κος Γ. Θεοδωρακόπουλος αναφέρει «Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων δυο γειτονικών σχολείων της Κάτω Πεύκης, του 2ου Γυμνασίου και του 3ου Δημοτικού,  με επιστολή τους προς το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο και μετά από μια σειρά καταστροφών τόσο στον αύλειο χώρο όσο και στα κτίρια των σχολείων της περιοχής, υπέβαλαν αίτημα για την φύλαξη των σχολείων τις νυκτερινές ώρες ώστε να περιοριστεί αν δεν εξαλειφθεί πλήρως το φαινόμενο. Αυτή η επιστολή στάλθηκε στο δήμο 3-4 ημέρες πριν από την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κοινοποιήθηκε και στους Δημοτικούς Συμβούλους, τους οποίους (ειδικά της αντιπολίτευσης) ποτέ- εκτός και υπάρχει ειδική αναφορά στην επιστολή- δεν ενημερώνει ο δήμαρχος. Οι σύλλογοι ζητούσαν το σοβαρό αυτό θέμα να συζητηθεί στο προσεχές Δ.Σ (έγινε την Τετάρτη).

Η δημοτική μας παράταξη, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, αν και πληροφορήθηκε για το αίτημα μόλις τρεις ώρες πριν από τη συνεδρίαση αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στο θέμα. Ο επικεφαλής της παράταξης και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επί της περιόδου του οποίου τα σχολεία της Πεύκης αναβαθμίστηκαν ριζικά, έθεσε επισήμως αίτημα να συζητηθεί ΑΜΕΣΑ η επιστολή των συλλόγων γονέων.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος τόνισε:

«Το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει όλοι να το δούμε με σεβασμό. Εδώ δεν χωράνε μικροπολιτικές. Και όπως γνωρίζετε, η δημοτική μας ομάδα (Σημείωση την αποτελούν οι Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Κατερίνα Φασουλά,  Φραντζέσκα Αλεξοπουλου και Κώστας Ξανθόπουλος) πάντα λειτουργεί ενωτικά και ποτέ δεν βάζει τα ζητήματα των σχολείων με μέτρα αντιπολιτευτικά. Ζητούμε λοιπόν να ασχοληθούμε σήμερα με την επιστολή των συλλόγων και όχι να την μεταφέρουμε στο μέλλον όπως προφανώς κάνει η πλειοψηφία αφού δεν έφερε το θέμα έστω και ως έκτακτο».

Ο πρόεδρος ήταν υποχρεωμένος από το νόμο και τον κανονισμό του ΔΣ να φέρει σε  φηφοφορία  την πρόταση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ με το ερώτημα της συζήτησης ή μη από το ΔΣ. Η πρότασή μας δεν πέρασε γιατί την ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πλην μιας και την ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ η παράταξη του κ. Μαυρίδη κι έτσι η επιστολή των συλλόγων πήγε για μελλοντική συνεδρίαση.

Προκειμένου όμως οι πολίτες να γνωρίζουν το τι ψηφίζουν και το τι ΔΕΝ ψηφίζουν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, αναφέρουμε ποιοι  ψήφισαν ΑΡΝΗΤΙΚΑ στο να συζητηθεί το αίτημα των σχολείων:

Μεντεσίδου, Μπόλλας, Μαρμαγγιώλης, Μονεμβασιώτης, Κοκορόσκος, Πανταζής, Ποριώτου, Παπανικολάου, Τσελέντας, Νικολαροπούλου, Μαμαλάκη, Ασπραδάκη, Πιπερίγκος, Ασπραδάκη.

Η δικαιολογία που προσπάθησε να περάσει ο δήμαρχος ήταν ότι πρέπει να μελετήσουν τα οικονομικά στοιχεία στο δήμο. Και εμείς ερωτάμε «γιατί να μην είναι έτοιμοι; Αν ήθελαν μέσα σε δυο ώρες είχαν τα στοιχεία». Αλλά νομίζουν ότι θα αποφύγουν τη συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα; Και κάτι ακόμη που καταρρίπτεται η άποψή τους και που επιβαρύνεται η θέση όχι μόνο του δημάρχου κ. Μαυρίδη αλλά ολόκληρης της «κλειστής ομάδας» του.

Στην επιστολή ανέφεραν και για μια άλλη, παρόμοια, που είχαν στείλει στις 17 Δεκεμβρίου στο δήμαρχο οι σύλλογοι ΤΕΣΣΑΡΩΝ γειτονικών  σχολείων, αλλά όπως σημειώνουν είχε τότε απορριφθεί. Άρα τα στοιχεία τα είχε από το Δεκέμβριο ο κ. Μαυρίδης αλλά παραπλάνησε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Την τετράδα των σχολείων συμπλήρωναν τότε οι σύλλογοι του 2ου Λυκείου και του 5ου Νηπιαγωγείου. Όμως αυτή η επιστολή δεν ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο και δεν έγινε γνωστή στην αντιπολίτευση.

Και το ερώτημα που τίθεται ευθέως προς το δήμαρχο και την ομάδα διοίκησης είναι απλό. ΠΟΙΟΣ αποφάσισε τότε να απορρίψει το δίκιο αίτημα των συλλόγων; ΠΟΙΟΣ φορέας του δήμου συζήτησε το αίτημα; Οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών στους οποίους κοινοποιήθηκε η επιστολή την έφεραν στα διοικητικά συμβούλια; Και ΠΟΙΑ απόφαση πήραν;

Αλλά θα επανέλθουμε  γιατί το θέμα είναι κρίσιμο.

Υ.Γ. Μια πρόταση στο δήμαρχο, τώρα που έχει … μελετήσει το θέμα, να συγκαλέσει Δ.Σ ειδικά με προβλήματα των σχολείων, αλλά και ευρύτερα της Παιδείας, με συμμετοχή όλων των συλλόγων και φορέων των σχολείων».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας