Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης στο 44ο Φεστιβάλ Παιδιού

0

Τα θετικότερα σχόλια μικρών και μεγάλων απέσπασε για ακόμη μία φορά η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης για τη συνολική παρουσία της στο 44ο Φεστιβάλ Παιδιού του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης που διεξήχθη στο Άλσος Βαρβαρέσου από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου.

Το περίπτερο της και τις τρεις ημέρες αποτέλεσε «πόλο έλξης» για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον να ενημερωθούν για τις δράσεις που ήδη έχουν υλοποιήσει αλλά και για όσες προγραμματίζονται για τη νέα περίοδο, που έχουν ως στόχο την γνωριμία των παιδιών με τον «μαγικό κόσμο» της Έβδομης Τέχνης.

Η πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης Έλλη Μήτση και τα μέλη της εξέφρασαν την ικανοποίηση καθώς τα θερμά λόγια μικρών και μεγάλων αποτελούν τη μεγαλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών που γίνονται διαχρονικά.

Μάλιστα τα περίπτερο της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης επισκέφτηκε και ο Δήμαρχος Μάριος Ψυχάλης ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια για τις αξιόλογες δράσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να  στο πλευρό της στηρίζοντας την.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του 44ου Φεστιβάλ Παιδιού η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης βράβευσε τους μαθητές των δημοτικών σχολείων που συμμετείχαν στον 1ο Διαγωνισμό Καλύτερης Ιδέας Σεναρίου για Ταινία Μικρού Μήκους που διοργάνωσε.

Οι βραβεύσεις

Η Γενική Γραμματέας της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης Ελευθερία Χάρη- Δερμιτζάκη και οι Επιστημονικές Συνεργάτιδες της Κ.Λ.Π. και μέλη της Κριτικής Επιτροπής Ίρις Μπαγλανέα (σεναριογράφος, σκηνοθέτις και δραματοθεραπεύτρια ) και Μαρία Παπαρδάκη (συνθέτης, μουσική παραγωγός και ηχολήπτης  με σπουδές ψυχολογίας και μουσικοθεραπείας) εξήραν τις προσπάθειες των παιδιών τονίζοντας ότι ήταν υψηλού επιπέδου. Την ίδια στιγμή έδωσε θερμά συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν.

Πιο συγκεκριμένα τα βραβεία έλαβαν:

1ο βραβείο: Ναταλία Μπορμπουδάκη ΣΤ 1, 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης (δασκάλα του τμήματος η κα Αμαλία Παναγιωτοπούλου)

 

2ο βραβείο: Θεανώ Χαλακατεβάκη ΣΤ2 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης (δασκάλα του τμήματος η κα Χρύσα Κοκορίκου)

 

3ο βραβείο: Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ΣΤ1, 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης (δασκάλα του τμήματος η Αμαλία Παναγιωτοπούλου)

Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης: Καβρουματζής

 

Τιμητική Διάκριση: Άρης Συράκης, Γ’ Τάξη 3ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης ( συμμετοχή υποψήφια για δημιουργία Animation)

 

 

Ειδική Τιμητική Διάκριση: Γ1, 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης

Ομαδική συμμετοχή: «Η Καθαρούπολη Σώζεται».

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Ελένη Κιόρογλου

Τιμητικές Διακρίσεις: ΣΤ2 του 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης.

  • Δάφνη Καραβία
  • Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης
  • Αγγελική- Μαρία Σδράλη
  • Μαρία – Άρτεμις Χορέβα

 

Έπαινοι: 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης (ΣΤ1, ΣΤ2)

 

Αριάνα Κόντου,  Αριάδνη Νταβιγλάκη, Ζωή Ντούνη , Γιώργος Παναγόπουλος , Αθανασία Παπανικολάου, Μάριος Άγγελος Πετρόπουλος , Άγγελος Πλατανίτης, Αικατερίνη – Ευαγγελία Σαμίου, Λυδία – Λιθαρένια Φωτιάδου.

 

Την 3η ημέρα του Φεστιβάλ Παιδιού η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης βράβευσε τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πεύκης, που συμμετείχαν στο «Εργαστήρι Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους» από το οποίο, με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη  Νίκου Αναγνωστοπούλου, προέκυψε το ντοκιμαντέρ  «Με την πρώτη ματιά» που πήρε μέρος και στον Διεθνή Διαγωνισμό Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους – Camera Zizanio το Δεκέμβριο του 2023.

Το Εργαστήρι έγινε με πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης σε συνεργασία με το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ και με την χρηματοδότηση του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΎ ΤΑΜΕΊΟΥ ΑΝΆΠΤΥΞΗΣ ΑΤΤΙΚΉΣ

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Δέσποινα Σημίτη

Μαθητές: Θεοδώρα Βουτσιάδου, Χαρίκλεια Δαυίδ , Βασιλική Κατερίνη, Ευτυχία Κοτζαμάνη, Έλενα Μπουρίκα ,Αριάδνη Παναγούλια, Λήδα – Κωνσταντίνα Τσέκα, Γεώργιος Μικέδης, Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, Μελίνα Ζαφειροπούλου, Αχιλλέας Βασιλειάδης, Παναγιώτα Βικάτου, Πέτρος Τζάνος.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης ευχαριστεί τους μικρούς μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και όλους τους συνδημότες τόσο για τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό όσο και για την παρουσία τους στις βραβεύσεις και στο περίπτερο της Λέσχης.

Εύχεται, δε, σε μικρούς και μεγάλους καλή συνέχεια, καλή δύναμη και καλή πρόοδο πάντοτε στη ζωή με στήριγμα τις Αξίες της Ειρήνης, της Αγάπης και της Αλληλεγγύης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας