Δωρεάν προληπτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης  

0

Δωρεάν προληπτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης πραγματοποιούνται από κλιμάκιο εθελοντών οδοντιάτρων των Δημοτικών Πολυϊατρείων.

Ο Δήμος αναγνωρίζει την τεράστια αξία της στοματικής υγιεινής και τις επιπτώσεις της στη γενικότερη υγεία και ευεξία των ανθρώπων και για το λόγο αυτό προωθεί την εν λόγω εκστρατεία με στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στην κατεύθυνση της πρόληψης και της σωστής φροντίδας των δοντιών. Με δεδομένο το γεγονός ότι το 90% του πληθυσμού θα εμφανίσει κάποια στοματική νόσο κατά τη διάρκεια της ζωής του καθώς και ότι πολλές από τις στοματικές νόσους μπορούν να προληφθούν μέσω της υποστήριξης της Πολιτείας και των κοινωνικών φορέων κύριο μέλημα το Δήμου- ιδιαίτερα σε εποχές οικονομικής κρίσης-, είναι να συμβάλλει όσο το δυνατόν πιο αποφασιστικά στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.

Οι πρώτοι έλεγχοι ξεκίνησαν την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 στον 1ο παιδικό σταθμό Πεύκης, στις 26 Νοεμβρίου 2018 ακολουθεί ο 2ος παιδικός σταθμός της Πεύκης και 29 Νοεμβρίου 2018 της Λυκόβρυσης. Με το πέρας των οδοντιατρικών ελέγχων οι γονείς θα λαμβάνουν βεβαίωση με την οποία είτε θα ενημερώνονται για την καλή στοματική κατάσταση των παιδιών τους, είτε θα τους συνιστάται περαιτέρω οδοντιατρική φροντίδα.

Ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης, το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και η Πρόεδρος κα Άννα Ασπραδάκη επιβραβεύουν και αγκαλιάζουν τη συγκεκριμένη δράση, ενώ παράλληλα ευχαριστούν όλους τους γιατρούς που συμβάλλουν στην υλοποίηση της για την πολύτιμη εθελοντική συμμετοχή τους.

Συγκεκριμένα η κα Ασπραδάκη δήλωσε: «Ένα υγιές στόμα είναι αδιάσπαστα συνυφασμένο με ένα υγιές σώμα. Προστατεύουμε το στόμα και το σώμα μας ξεκινώντας από μικρή ηλικία. Ταυτόχρονα επενδύουμε στην εθελοντική συμμετοχή όλων των πολιτών σε πρωτοβουλίες που προάγουν την κοινωνική συνοχή αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των παιδιών της πόλης μας μέσα από τη διατήρηση και την προαγωγή της υγείας. Είναι σημαντικό να ευχαριστήσουμε όλους τους ενεργούς οδοντιάτρους του Δήμου μας Θωμαιδου Έλενα, Κορκόνδειλα Αγγελική, Κυπραίο Γιώργο και Κουτσικάκη Γιώργο για την μεγάλη τους προσφορά στην δράση που διοργανώσαμε για την πρόληψη των δοντιών στους μικρούς μας μαθητές. Ένα επιπλέον ευχαριστώ και στις νοσηλευτρίες του Δήμου μας που είναι πάντα  εξαιρετικές στα καθήκοντα τους».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας