Επελέγη ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης στο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δωρεάν συνδεσιμότητα Wi- Fi

0

Ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης είναι ένας από τους 2.800 Δήμους- μεταξύ των οποίων 117 Ελληνικοί – που επελέγησαν για τη χορήγηση κουπονιού WiFi4EU ύψους 15 000 ευρώ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της πρώτης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων για το WiFi4EU, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7-9 Νοεμβρίου 2018.

Οι επιλεγέντες δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως Δημαρχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, πάρκα, πλατείες και άλλους χώρους δημόσιου ενδιαφέροντος. Τα έξοδα εξοπλισμού και εγκατάστασης (σημεία πρόσβασης στο διαδίκτυο) θα καλυφθούν από το πρόγραμμα, ενώ ο δικαιούχος αναλαμβάνει τα έξοδα συνδεσιμότητας (συνδρομή για διαδικτυακές υπηρεσίες) και συντήρησης του εξοπλισμού για 3 τουλάχιστον χρόνια.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης αξιοποιεί κάθε δυνατότητα και πηγή χρηματοδότησης προκειμένου να υλοποιήσει έργα και πολιτικές που στόχο έχουν τη βελτίωση της ζωής του πολίτη. Τα τελευταία χρόνια  έχουμε ολοκληρώσει τη δημιουργία νέων ιστοσελίδων του Δήμου και των Νομικών Προσώπων, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά βήματα για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την εξυπηρέτηση του πολίτη και τη διαφάνεια, όπως η εφαρμογή της έξυπνης πόλης (citify), η εφαρμογή διαβούλευσης, η δημοσίευση της υλοποίησης του προϋπολογισμού, η ψηφιοποίηση των αρχείων του Δήμου, η ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, προκειμένου να φτάσουμε σε έναν σύγχρονο και λειτουργικό Δήμο προς όφελος του πολίτη».

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας