Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «ΣΑΣΜόΣ» από την ένωση Κρητών “ΤΑΛΩΣ” & ΠΕ.Α.Π

0

Με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε και πάλι τον αγαπημένο μας συγγραφέα και φίλο Σύρο Πετρουλακη, στην αίθουσα Μαν. Αναγνωστάκης του Δήμου μας, για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου «ΣΑΣΜόΣ», που συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος .Κρητών «ΤΑΛΩΣ» μαζί με το ΝΠΔΔ ΠΕ.Α.Π και τις Εκδόσεις ΜΙΝΩΣ.

Τους παρευρισκόμενους ταξίδεψαν στα σκοτεινά μονοπάτια της φονικής βεντέτας, αλλά και στην ολόφωτη ανοιχτωσιά της συμφιλίωσης των εχθρών, το Σασμό δηλαδή, οι κυρίες Καιτη Μαρκουλάκη και Ειρήνη Βαρδάκη με τις εξαιρετικές παρουσιάσεις τους και η κυρία Εύη Πατσέλη με την αισθαντική ανάγνωση αποσπασμάτων.

Ο πολυτάλαντος συγγραφέας για μια ακόμα φορά μας γοήτευσε, απαντώντας στις ερωτήσεις, με σπιρτάδα συνάμα και ευαισθησία, παίζοντας ούτι και τραγουδώντας μεταξύ άλλων και δικά του τραγούδια. Τον συνόδευσε με την κιθάρα του ο δεξιοτέχνης μουσικός και συνθέτης Στάθης Καντζούρας. Την απαραίτητη κρητική νότα έδωσαν οι νεαροί ταλαντούχοι Βαγγέλης Παπαδόπουλος (λύρα) και Γιώργης Δραμηλάρης (λαούτο) που στο τέλος της εκδήλωσης παρέσυραν τους πιο μερακλήδες, και τις μερακλίνες, στον χορό.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Νικολιδάκης , οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μπόλλας & Παναγιώτης Ιωάννου , η Πρόεδρος & ο Αντιπρόεδρος του ΠΕΑΠ Κική Νικολαροπούλου & Βαγγέλης Παπανικολάου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαρία Μουρατίδου & Δέσποινα Μεντεσίδου , ο σύμβουλος της Δημ.Κ. Πεύκης Βασίλης Αντώνιου. Ο Αρεοπαγίτης ε.τ. Δημήτρης Κυριτσάκης. Από τα Κρητικά Σωματεία ο π. Πρόεδρος του Συλλόγου μας & του πολιτιστικού Συλλόγου Πατσού Γιώργος Πατακός, Ν. Ηρακλείου Βαγγέλης Παπαδάκης, Παλλήνης Σήφης Δραμηλάρης , Αγίας Γαλήνης Μάρω Φωτάκη, και του συλλόγου «Ο Κρυονερίτης» Μαρία Παπαδάκη. Από τοπικούς φορείς η Ελλη Μήτση από την Κινηματογραφική Λέσχη, η Ειρήνη Κουτσοβούλου από τις Πευκιώτικες Ρίζες, από τον σύλλογο Ηπειρωτών  η Γιάννα Λαζάνη, από το Σώμα Προσκόπων η Σοφία Γουναροπούλου και η Εβίτα Ζέρβα από την εφημερίδα «Αθμόνιον Βήμα».

Ευχαριστούμε θερμά τους όλους τους συντελεστές, τους νέους της χορευτικής ομάδας, καθώς και τις εθελόντριες που ετοίμασαν τα σπιτικά εδέσματα και ποτά που απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον ετήσιο χορο μας. το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 στο κρητικό κέντρο «Αόρη», για παραδοσιακή κρητική διασκέδαση με τον Πέτρο Μαρούλη, με πλήρες μενού, άφθονο ποτό και πολύ-πολύ κέφι.

   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μαριάννα Μαμαλάκη                                                   Πέτρος Γεωργοπετρέας

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας