Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία σε δύσκολη συγκυρία

0

Άλλη μια αιμοδοσία του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Παιδεία- Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη (ΚΟΙ.Π.Α.Π.) πραγματοποιήθηκε τη  Δευτέρα 16/03/2020, στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκη» με μεγάλη επιτυχία.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων στην εθελοντική αιμοδοσία ήταν συνολικά: 58 προσελεύσεις, 53 μονάδες αίματος και 10 νέοι αιμοδότες. Είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη συμβολή, καθώς σημειώθηκε σε μια εποχή, που λόγω του φόβου για την εξάπλωση του COVID- 19 έχει μειωθεί κατακόρυφα ο αριθμός των πολιτών που μεταβαίνουν σε νοσοκομεία για να δώσουν αίμα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα επάρκειας.

Στην αιμοδοσία, με μέριμνα του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης και του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία” λήφθηκαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας που έχουν επιβληθεί από τον αρμόδιο Οργανισμό για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Σε μία δύσκολη χρονική συγκυρία που λόγω της ενδεχόμενης εξάπλωσης του κορωνοϊού κυριαρχεί ο φόβος σε όλο τον κόσμο, ένας πρωτόγνωρα μεγάλος αριθμός εθελοντών αιμοδοτών προσήλθε για να επιτελέσει το ‘ιερό’ του καθήκον και να πιστοποιήσει το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας διακρίνονται για την ευαισθησία τους και το αίσθημα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Με την προσφορά τους συνεισφέρουν στην τράπεζα αίματος του Δήμου μας, που μπορεί να καλύψει σε περίπτωση ανάγκης τους ιδίους ή συγγενικά τους πρόσωπα.

Ευχαριστούμε τη διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ, όλους τους εργαζομένους και τους εθελοντές που εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία και το Νοσοκομείο Αγία Σοφία για τη συμβολή του. Αλλά κυρίως να πούμε ένα ‘μπράβο’ και ένα ‘ευχαριστώ’ στους εθελοντές αιμοδότες  που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς για την προσφορά τους στην δράση αυτή και τους εθελοντές πολίτες για την εργασία τους στη διάδοση της αιμοδοσίας. Δίνω αίμα σημαίνει δίνω ζωή».

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας