Νέα ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών σχετικά με τη συσσώρευση μπάζων δίπλα στη Μονή της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου

0

Με ανακοίνωσή της η Συμμαχία Πολιτών ενημέρωσε τους πολίτες του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης σχετικά με το ζήτημα της συσσώρευσης μπάζων δίπλα στη Μονή της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου:

Εδώ και τρεις εβδομάδες η δημοτική μας παράταξη, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, και ο επικεφαλής της Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, θέσαμε στην πρώτη θέση των γραμμή δράσεων μας την υπόθεση της …νέας χωματερής που δημιούργησε, για την ακρίβεια ξαναλειτούργησε, δίπλα στη Μονή της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση,  ο δήμαρχος της πόλης μας κ. Μαυρίδης. Κι όχι μόνος του αλλά με την ανοχή και συνενοχή του επιτελείου του.

Και δυστυχώς πέραν των κατοίκων της περιοχής που είδαν την ζωή τους να υποβαθμίζεται και την περιουσία τους να απαξιώνεται, δεν είδαμε και δεν ακούσαμε κανένα φορέα και κυρίως κανένα δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας να στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων. Ίσως τους έχουν σίγουρους και για τις επόμενες εκλογές…

Πριν ακριβώς από μια εβδομάδα με δημόσια ανακοίνωση της δημοτικής μας ομάδας είχαμε θέσει προθεσμία στο δήμαρχο να καθαρίσει το χώρο διαφορετικά θα προσφεύγαμε στη Δικαιοσύνη. Και είχαμε δώσει εντολή σε ειδικό νομικό να προετοιμάσει τη προσφυγή. Δεν το πράξαμε άμεσα γιατί θέλαμε να δώσουμε την (τελευταία) ευκαιρία στο δήμαρχο να επανορθώσει το μεγάλο περιβαλλοντικό ζήτημα που δημιούργησε στην πόλη. Η κίνησή μας φαίνεται ότι απέδωσε καρπούς αφού ο δήμαρχος κατάλαβε πως επρόκειτο να συμβεί ό,τι και το 2016 όταν χάρη σε μια άλλη δημόσια δράση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ …έκλεισε η χωματερή που λειτουργούσε χρόνια στο ημιτελές κλειστό της Λυκόβρυσης.  Και τότε, που είχαμε παρέμβαση εισαγγελέα και τώρα που θα καλείτο η δικαιοσύνη, ο δήμαρχος λειτούργησε εσπευσμένα, άρον άρον. Φαίνεται ότι, όπως λέει και ο λαός μας…και ο άγιος φοβέρα θέλει. Δυστυχώς.

Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος αφού ευχαρίστησε τους κατοίκους της περιοχής για την συνεργασία και αφού τους διαβεβαίωσε ότι θα είμαστε πάντα κοντά σε όλες τις γειτονιές της πόλης, τόνισε:

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που ο αγώνας της παράταξής μας έδωσε θετικά αποτελέσματα. Στην τελευταία μας επίσκεψη, το Σάββατο, στο χώρο διαπιστώσαμε ότι καθάρισε η περιοχή από το βρωμιά. Υπάρχουν μόνο κάποια κλαδιά που θα πρέπει κι αυτά να απομακρυνθούν άμεσα, γιατί μπορεί να μην ανήκουν στην κατηγορία των απορριμμάτων αποτελούν όμως μεγάλο κίνδυνο για την πρόκληση πυρκαγιάς. Η δημοτική μας ομάδα, η ομάδα δράσης της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ και εγώ προσωπικά, θα είμαστε σε επιφυλακή, για να μην επαναληφθεί αυτό ο αίσχος που έζησε η περιοχή. Ο δήμαρχος και η ομάδα του θα πρέπει να σταματήσουν να προκαλούν το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών. Θέλουμε πάντως να ελπίζουμε την επόμενη φορά στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων θα είναι μαζί μας περισσότεροι. Θέλουμε πάντως να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι επειδή είμαστε μια πραγματικά ανεξάρτητη παράταξη δεν πρόκειται να αφήσουμε το δήμαρχο να …παίζει με τόσο κρίσιμα θέματα»

Υ.Γ Οι φωτογραφίες δείχνουν καθαρά πώς ήταν πριν από δέκα ημέρες ο χώρος και πώς είναι τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας