Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΠΕΥΚΗ

0

Ο Άγιος Γεώργιος, το ιστορικό παρεκκλήσι της Κάτω Πεύκης, που ανήκει στο Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης και υπάγεται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, γιόρτασε κι εφέτος με την παρουσία δεκάδων πιστών που προσήλθαν να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου, να παρακολουθήσουν την περιφορά της γύρω από το ναό και να ανάψουν ένα κεράκι. Στην ιερά παράκληση, την Δευτέρα του Πάσχα, συμμετείχαν ο αρχιμανδρίτης Ευστράτιος, από τους Αγίους Αποστόλους Πέτρου και Παύλου της Πεύκης και ο πατήρ Φιλάρετος, ο οποίος μαζί με το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τις κυρίες της επιτροπής προσπαθούν να διατηρούν άψογα το ιστορικό εκκλησάκι του 17ου αιώνα.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρώην δήμαρχος Πεύκης, παρακολούθησε την ακολουθία της ιερής παράκλησης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία του αρχιμανδρίτη π. Ευστράτιο και για τα θερμά λόγια στήριξης στο έργο του παρεκκλησίου, τον πατέρα Φιλάρετο και την ομάδα των πιστών, ανδρών και γυναικών, που φροντίζουν για το ναό και έχουν προσφέρει πολλά για την ανακαίνιση και τη λειτουργία του. 

«Θα το λέω πάντα όταν έρχομαι στο ιστορικό αυτό εκκλησάκι της πόλης μας, στον Άγιο Γεώργιο της Κάτω Πεύκης. Το πρώτο στοιχείο που κυριαρχεί είναι το μέτρο και η ταπεινότητα που διακρίνει όλες και όλους. Και το δεύτερο είναι η αγάπη των πιστών για το παρεκκλήσι. Εδώ δεν συναντάς ούτε μεγαλεία, ούτε τυμπανοκρουσίες» τόνισε ο  Γιάννης Θεοδωρακόπουλος μετά το τέλος της Ιεράς Πανηγύρεως, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολύ καλή υποδοχή που συνάντησε στον Άγιο Γεώργιο.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας