Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος oμιλητής στην Ημερίδα με Θέμα «Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ» της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης

0

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και πρώην δήμαρχος Πεύκης συμμετείχε ως ομιλητής στην ημερίδα που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης με θέμα «Άτομα με Αναπηρία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται στην αθλητική δημοσιογραφία για να περάσουν στην …πρώτη σελίδα οι παραολυμπιονίκες και στο καθήκον που έχουμε όλοι μας για εξασφαλίσουμε όρους ισότητας και κανονικότητας στα ΑμεΑ. «Πάντως πρέπει να παραδεχτούμε ότι μέσω του αθλητισμού έχουν γίνει τα περισσότερα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή» ανέφερε. Και τόνισε ότι «Το μοντέλο της φιλευσπλαχνίας είναι πλέον ξεπερασμένο».

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ στάθηκε αρκετά στον κώδικα επικοινωνίας με τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), ένας τομέας που η Κοινωνία είναι λάθος. «Θα σας αναφέρω μερικά παραδείγματα. Οι περισσότεροι αξιωματούχοι και τα περισσότερα κανάλια ομιλούν για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, για Άτομα με ειδικές ικανότητες, αντί του ορθού Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ). Επίσης στο δημόσιο λόγο επίσημοι και δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ προσπαθούν να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλο σε επιφωνήματα θαυμασμού και σε σχόλια του τύπου «οι ήρωες της ζωής» κλπ. Κι όμως πόσο καλύτερο θα ήταν αν όλοι κάναμε από την πλευρά μας, το χρέος μας. Δηλαδή να εξασφαλίζαμε στα ΑμεΑ τα αυτονόητα. Και πρώτα- πρώτα τη δυνατότητα να κινούνται στα πεζοδρόμια και στους κοινόχρηστους χώρους χωρίς εμπόδια. Να υπάρχουν ράμπες και να μην τις κλείνουμε με τα αυτοκίνητα. Ή να  έχουν πρόσβαση σε αθλητικούς ή πολιτιστικούς χώρους».

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην καθιέρωση προ 20 ετών από τον ΠΣΑΤ βραβείων των κορυφαίων αθλητών ΑμεΑ της χώρας και στην έναρξη μιας μεγάλης καμπάνιας σε ολόκληρη τη χώρα για την ενημέρωση της αθλητικής οικογένειας και βεβαίως των Αθλητικών Συντακτών. «Ήδη βρισκόμαστε σε συνεννόηση με την Παραολυμπιακή Επιτροπή, την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης» τόνισε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας