Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος βράβευσε το Βασίλη Σκουντή στη γιορτή για τα 100 χρόνια του μπάσκετ στην Ελλάδα

0

 

Στη μεγάλη εκδήλωση για τα 100 χρόνια του μπάσκετ στην Ελλάδα, που έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου,  παρέστη ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος των Ελλήνων αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ). Ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης απένειμε την πλακέτα τιμής στο γνωστό δημοσιογράφο Βασίλη Σκουντή, ο οποίος εκ των άλλων κατά την τηλεοπτική μετάδοση του ευρωμπάσκετ, στις 24 Σεπτεμβρίου 2005, είχε πει το περίφημο «βάλτο αγόρι μου», όταν στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ημιτελικού με τη Γαλλία ο Διαμαντίδης επιχειρούσε τρίποντο. Ένα τρίποντο που έφερνε την Ελλάδα στον τελικό απέναντι στη Γερμανία . Τιμήθηκαν επίσης από τον  ΣΠΑΚΕ (Σύλλογος Παλαιμάχων Καλαθοσφαιρτών) ο νουρέγιεφ του ελληνικό μπάσκετ Κώστας Πετρόπουλος, η Τούλα Καρέντζου, που ήταν αρχηγός της εθνικής γυναικών, ο διαιτητή Νίκος Πιτσίλκας, ο αρχαιότρος εν ζωή μπασκεμπολίστας, ο 96 χρονος Νίκος Σκυλακάκης, η χρυσή ομάδα του 2005-2006 και οι παλαιότεροι αστέρες της γενιάς του Μίμη Στεφανίδης.

Μεταξύ των τιμηθέντων ήταν και ο πευκιώτης μπασκετμπολίστς Νίκος Ιωσήφ από τους μεγάλους της μεταπολεμικής εποχής, ο οποίος πάντως συνεχίζει να γυμνάζεται καθημερινά στο στάδιο της Πεύκης δίνοντας το παράδειγμα στη νέα γενιά.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος συνεχάρη τον πρόεδρο του ΣΠΑΚΕ Μιχάλη Κυρίτση και όλους τους τιμηθέντες, ενώ είχε την ευκαιρία να έχει σύντομη συνομιλία με αρκετούς από τους άσσους του παρελθόντος (Γιαννάκης, Πετρόπουλος, Διαμμαντίδης, Παπαλουκάς, Στεφανίδης κλπ) οι οποίοι έδωσαν το παρών τους στο κτίριο της Ελληνικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, στη σημαντική αυτή γιορτή του Ελληνικού μπάσκετ.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας