Ολοκληρώθηκε ο ψεκασμός για τον έλεγχο του πληθυσμού της κάμπιας του πεύκου

0

Ολοκληρώθηκε ο ψεκασμός με βιολογικά βιοκτόνα επιλεγμένων πεύκων για τον έλεγχο του πληθυσμό της κάμπιας του πεύκου (thaumatopoe pityocampa – Πιτυοκάμβη ή Λιτανεύουσα). H μέθοδος αυτή υποδείχθηκε από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, όπου εστάλησαν δείγματα προς εξέταση από τον Δήμο, μετά τα φαινόμενα ξήρανσης που παρατηρήθηκαν σε πεύκα της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με την απάντηση του Ινστιτούτου την οποία υπογράφει ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Δρ. Π. Μυλωνάς αναφερόταν ότι η κατάλληλη εποχή για την αντιμετώπιση του εντόμου είναι η χρονική περίοδος μεταξύ Οκτωβρίου- Νοεμβρίου όταν εκκολάπτονται οι προνύμφες και πριν οι μικρές κάμπιες σχηματίσουν «σακούλες». Ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών υλοποιήθηκε ο ψεκασμός την κατάλληλη εποχή σε διάφορά σημεία στην έκταση του Δήμου, για τον οποίον διατέθηκαν περίπου 10.000€ από ίδιους πόρους. Μετά την ολοκλήρωση των ψεκασμών θα γίνει προσπάθεια τους δύο επόμενους μήνες σε συνεργασία με τον ΣΠΑΠ να κοπούν «σακούλες» που σχηματίζονται σε κάποια πεύκα.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Η προστασία του πρασίνου του Δήμου μας αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα για μας σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας, πάντα σε συνεργασία με το αρμόδιο Δασαρχείο και με τους ειδικούς. Στο ζήτημα της ξήρανσης κινηθήκαμε άμεσα, ζητώντας την εισήγηση των ειδικών, όπως πράττουμε πάντα και θα ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες που μας έδωσαν. Προχωρήσαμε στον ψεκασμό την κατάλληλη περίοδο, ενώ συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το φαινόμενο για την καλύτερη αντιμετώπισή του. Όπως έχω ξαναπεί η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος δεν γίνεται εκ του προχείρου και με τη δημιουργία εντυπώσεων, ούτε με λαϊκισμό και μικροπολιτική σκοπιμότητα. Απαιτεί σοβαρότητα, επιστημονική γνώση και δουλειά».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας