Παράδοση κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στους δημάρχους Λυκόβρυσης Πεύκης Τ. Μαυρίδη και Μεταμόρφωσης Σ. Σαραούδα

0

Γ. Πατούλης: «Περιφέρεια Αττικής και Δήμοι συνεργαζόμαστε στενά για να γίνει η Ανακύκλωση καθημερινή συνήθεια των πολιτών»

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια για την ενίσχυση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική, μετέβη σήμερα στους δήμους Λυκόβρυσης -Πεύκης και Μεταμόρφωσης, προκειμένου να παραδώσει ειδικούς κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών.

Οι 80 περίπου κάδοι που παραδόθηκαν θα τοποθετηθούν σε δημοτικά κτίρια, ενώ έχει προγραμματιστεί να παραδοθούν επιπλέον κάδοι για να υλοποιηθεί πρόγραμμα ανακύκλωσης και σε σχολεία.

Τον κ. Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη υποδέχθηκαν οι δήμαρχοι Λυκόβρυσης Πεύκης και Μεταμόρφωσης  Τ. Μαυρίδης και Σ. Σαραούδας αντίστοιχα.

Ο Περιφερειάρχης επιπλέον ζήτησε την συνδρομή τους στην υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι της αυτοδιοίκησης πρώτοι δίνουν το θετικό παράδειγμα προκειμένου να γίνει η ανακύκλωση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας.  

Όπως επισήμανε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης στόχος είναι να περιοριστεί δραστικά η ποσότητα του σύμμεικτου σκουπιδιού που καταλήγει στη Φυλή. «Χαίρομαι που σήμερα βρίσκομαι στους Δήμους Λυκόβρυσης -Πεύκης και Μεταμόρφωσης με τους εκλεκτούς  δήμαρχους Τ. Μαυρίδη και Σ. Σαραούδα. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε με γοργούς ρυθμούς το πρόγραμμα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, για χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί και πλαστικό. Το 2020 είναι η χρονιά ανακύκλωσης για την Αττική και η ανταπόκριση των δήμων αποδεικνύει ότι θα μας δώσει καλά αποτελέσματα. Συνεχίζουμε, έχουμε δουλειά μπροστά μας, αλλά η ενότητα της αυτοδιοίκησης του πρώτου και δευτέρου βαθμού είμαι βέβαιος ότι θα φέρει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα και η ανακύκλωση στην Αττική θα προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς. Τα έτη 2020 και 2021 που είναι και έτη ανακύκλωσης για την Αττική θα είναι και τα έτη που τελικά θα κάνουν τη διαφορά για την Περιφέρειά μας σε θέματα ανακύκλωσης».

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τ. Μαυρίδης, υπογράμμισε ότι τα προγράμματα ανακύκλωσης «είναι πολύ σημαντικό να μπουν σε δημόσιους χώρους», ώστε να γίνει εντονότερη  «η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας να μετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα προς όφελος της κοινωνίας, προς όφελός του περιβάλλοντος» και αναφέρθηκε στην εφαρμογή της επέκτασης του προγράμματος και στα σχολεία.

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Σ. Σαραούδας , με αφορμή την παραλαβή των κάδων, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ανακύκλωση θα λάβει τον ρόλο που της αξίζει στην καθημερινότητα των πολιτών προς όφελος του περιβάλλοντος.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας