Κατάμεστο το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης χειροκρότησε τον Επίτιμο Δημότη Δ. Νανόπουλο

0

Σε επίτιμο δημότη Λυκόβρυσης- Πεύκης ανακηρύχθηκε ο ακαδημαϊκός Δημήτρης Νανόπουλος μετά από μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13/1 στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεωργία Ποριώτου- Χρούσου διάβασε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να τιμήσει τον διεθνούς φήμης επιστήμονα για τη μεγίστη προσφορά του στην επιστήμη. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης ανακήρυξε τον κ Νανόπουλο σε επίτιμο δημότη, καταχειροκροτούμενος από τους πολίτες που είχαν κατακλύσει την πλατεία, τους διαδρόμους και τους εξώστες του Θεάτρου.

Ο κ. Νανόπουλος αφού παρέλαβε από τον Δήμαρχο αναμνηστική πλακέτα και ένα λεύκωμα του Συλλόγου «Πευκιώτικες Ρίζες» είπε από μικροφώνου: «Ευχαριστώ πολύ τον κ. Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλους σας που είστε εδώ Κυριακή βράδυ με κρύο και με διάφορα γεγονότα που συμβαίνουν στην Ελλάδα που μου κάνετε την τιμή να βρίσκεστε εδώ. Θεωρώ πολύ μεγάλη την τιμή που μου έγινε».

Στη συνέχεια ανέλαβε τον συντονισμό ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς, που έχει συγγράψει μαζί με τον κ. Νανόπουλο το βιβλίο «Στον τρίτο βράχο από τον ήλιο» και ο λόγος δόθηκε σε δύο μαθητές Λυκείου. Πρώτη μίλησε η Σταυρούλα Κούζουνα, η οποία παρουσίασε στον κ. Νανόπουλο τις αγωνίες της νέας γενιάς, αλλά και το όνειρό της να ασχοληθεί με τη Φυσική. Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο επίσης μαθητής Λυκείου, Βασίλης Ξένος, που έθεσε μια σειρά ερωτημάτων στον διακεκριμένο επιστήμονα για τον τρόπο που πορεύτηκε στη ζωή και το έργο του.

Ακολούθησε η ομιλία του κ. Νανόπουλου, με θέμα  την «Επιστημονική Θεώρηση της Αρχής του Σύμπαντος». Μετά το τέλος της ομιλίας ο Καθηγητής απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις, ενώ παρέμεινε στον χώρο μέχρι να χαιρετήσει και τον τελευταίο παριστάμενο, που επιθυμούσε να του μιλήσει.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά:

«Η σημερινή εκδήλωση είναι από τις στιγμές που πάντα θα θυμόμαστε. Είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον διακεκριμένο διεθνώς επιστήμονα Δημήτρη Νανόπουλο, ο οποίος είναι πλέον επίτιμος δημότης του Δήμου μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπεύθυνο της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης, Ηλία Πολλάτο, που είχε την ιδέα για αυτή την ομιλία, το Δημοτικό Συμβούλιο που ομόφωνα ψήφισε την ανακήρυξη του κ. Νανόπουλου, τους συμπολίτες μας που κατέκλεισαν το Θέατρο και κυρίως τους νέους. Τέλος, ευχαριστώ τον ίδιο τον Δημήτρη Νανόπουλο, ο οποίος πραγματικά μας καθήλωσε με την ομιλία και με την εν γένει παρουσία του».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας