Μάγεψε τους μικρούς θεατές «Ο Κουκουμπλής»  από το ΚΟΙΠΑΠ

0

 

Την Κυριακή 25/11/2018 το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης φιλοξένησε στην αίθουσα «Γιάννης Διαμαντόπουλος» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, τη θεατρική παράσταση «Ο Κουκουμπλής», μια προσφορά της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος. Η παράσταση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Διαμαντόπουλου προς τιμήν του οποίου έγινε και η ονοματοδοσία της αίθουσας.

Πρόκειται για μια μουσική διαδραστική  παράσταση, που απευθύνοταν σε παιδιά από 3 ετών και στηριζόταν σε τρία παραδοσιακά παραμύθια: «Το πιο γλυκό ψωμί», «Ο Κουκουμπλής» και «Η Βασιλοπούλα & το άλας». Και τα τρία παραμύθια τα χαρακτήριζε η λιτότητα, η παραστατικότητα, η αφηγηματική χάρη, το λαϊκό χιούμορ και η αμεσότητα στο λόγο. Μέσα από την παράσταση τα παιδιά ταξίδεψαν σε αξίες και κατορθώματα, σε παθήματα και συναισθήματα, με παντομίμα, με μάσκες, με το νταούλι, με το λαγούτο και το ούτι, με ζωντανή μουσική και με διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι.

Η θεατρική δράση ανέδειξε αλήθειες, ενώ μικροί και μεγάλοι έρχονταν μπροστά σε στιγμές χαράς αλλά και λύπης, τις οποίες τα παραμύθια αγγίζουν με τρυφερότητα, έτσι ώστε να λειτουργούν τελικά ως βάλσαμο. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στην πλοκή, καθοδήγησαν την εξέλιξη των παραμυθιών με τις σκέψεις και το συναίσθημά τους. Με λόγο αλλά και κίνηση εκφράστηκαν γύρω από την αγάπη, την αλαζονεία, την εξουσία, την υπομονή, την απώλεια, τη γενναιότητα, το θυμό, το φόβο.

Η Άννα Ασπραδάκη, πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ,  δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είχαμε την ευκαιρία να παρευρέθουμε σε ένα διασκεδαστικό και παράλληλα επιμορφωτικό θέαμα. Νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι να διοργανώνουμε και να φιλοξενούμε στις δομές του Δήμου μας πολιτιστικά δρώμενα που κάνουν πιο πλούσια την ανθρώπινη ψυχή σε συναισθήματα και αξίες και μεταδίδουν με άμεσο τρόπο αλήθειες και μηνύματα. Εκ μέρους του Δημάρχου Τάσου Μαυρίδη, της αντιπροέδρου Μαριάννας Μαμαλάκη αλλά και ολόκληρου του διοικητικού συμβουλίου του ΚΟΙΠΑΠ θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές της παράστασης για την εμπνευσμένη απόδοσή τους και την άριστη συνεργασία τους. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στην Χρύσα Διαμαντοπούλου που  επάξια συνεχίζει να ταυτίζεται με τον πολιτισμό αλλά και τον αλτρουισμό της, ακολουθώντας επάξια τα χνάρια του αείμνηστου πατέρα της Γιάννη Διαμαντόπουλου. Τέλος, ευχαριστούμε όλους εσάς που γεμίσατε για μια ακόμη φορά ασφυκτικά το θέατρο δίνοντας μας δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας