Προχωρά το έργο του δικτύου ακαθάρτων στο  Ηλιακό Χωριό

0

Προχωρά το έργο του δικτύου ακαθάρτων στο Ηλιακό Χωριό Πεύκης σε εφαρμογή  της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, του ΟΑΕΔ (που πλέον ονομάζεται Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) και της ΕΥΔΑΠ. Το έργο αφορά στην επέκταση – ανακατασκευή του υπάρχοντος δικτύου ακαθάρτων του Ηλιακού Χωριού από την ΕΥΔΑΠ, ώστε να καταστεί ασφαλής και λειτουργική  και να επιτευχθεί η παραλαβή και συντήρηση του δικτύου αποχέτευσης του οικισμού από την Εταιρεία.

To δευτερεύον δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων που κατασκευάζεται έχει μήκος 1.230 μέτρων, ενώ κατασκεπάζονται επίσης 40 φρεάτια επίσκεψης και 145 συνδέσεις των ακινήτων στο τριτεύον δίκτυο χωρίς χρέωση των ιδιοκτητών. Το συνολικό έργο ύψους 585.000 ευρώ θα χρηματοδοτείται από πόρους του ΟΑΕΔ, ενώ μετά την ολοκλήρωση  της κατασκευής και της περιόδου συντήρησης, η κυριότητα και διαχείριση του δικτύου θα περιέλθει στην ΕΥΔΑΠ.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης υπογράμμισε: «Βάση της προγραμματικής σύμβασης που υπογράψαμε με την ΕΥΔΑΠ και τον ΟΑΕΔ, παρουσία του Υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, ένα μεγάλο πρόβλημα για τους κατοίκους του Ηλιακού Χωριού οδεύει προς την οριστική λύση του και μάλιστα χωρίς δική τους επιβάρυνση ή επιβάρυνση του Δήμου μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα υφίσταται από την κατασκευή του Ηλιακού Χωριού στα τέλη της δεκαετίας του 80.  Για αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον κ. Χατζηδάκη για την καθοριστική συμβολή του, όπως και τις διοικήσεις και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΑΕΔ και της ΕΥΔΑΠ, με τους οποίους συνεργαστήκαμε. Ως Δήμος όλο το προηγούμενο διάστημα πιέσαμε με κάθε τρόπο και προωθήσαμε τη λύση, που υιοθετήθηκε. Έκτοτε συμμετέχουμε στην επιτροπή παρακολούθησης του έργου, που έχει συσταθεί για να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκύπτουν κατά την κατασκευή. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την υλοποίηση του έργου μέχρι την ολοκλήρωση του με μοναδικό μέλημα την ποιότητα ζωής των πολιτών του Ηλιακού Χωριού.»

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας