“Πρόσκληση ευθύνης” Άρθρο του Γιώργου Στιβαχτή, Γραμματέα δημοτικής παράταξης «Δήμος Μπροστά +»

0
Στο άρθρο του ο κος Στιβαχτής αναφέρει πως

 
 
Πάντα υποστήριζα και συνεχίζω να υποστηρίζω ότι τα θέματα που εμπίπτουν στην προστασία του περιβάλλοντος, στον πολιτισμό και στη παιδεία δεν είναι πεδία όπου θα πρέπει να παίζονται μικροπολιτικά παιχνίδια. Δεν χρειάζεται ούτε να τα χρωματίζουμε, ούτε να βάζουμε μέσα σε καλούπια. Αντιθέτως, είναι τα μοναδικά πεδία που μπορούμε να συνθέσουμε ακόμα και μέσα από τις αντιθέσεις που μπορεί να έχουμε είτε σαν άτομα είτε σαν ομάδες.

Τις τελευταίες ημέρες έχει καταστεί σαφές από διάφορους χώρους και ομάδες συμπολιτών μας η ανησυχητική κατάσταση των δασικών εκτάσεων στον δήμο μας. Τόσο τα σκουπίδια όσο, η κακή κατάσταση των δέντρων σε συνδυασμό και με την κλιματική αλλαγή επηρεάζουν τις πηγές οξυγόνου που έχουμε και αυξάνουμε το ποσοστό κινδύνου από φυσικές καταστροφές όπως για παράδειγμα πλημύρες.

Η ανικανότητα και άρνηση της δημοτικής αρχής να ασχοληθεί σοβαρά με το περιβάλλον δεν θα πρέπει να μας αποτρέπει. Αντιθέτως, θα πρέπει τόσο η αντιπολίτευση όσο και οι πολίτες αυτού του δήμου να υψώσουν το ανάστημα τους και να διεκδικήσουν το μέλλον των παιδιών τους. Θα πρέπει όλοι οι προοδευτικοί πολίτες αυτού του δήμου να δράσουμε όλοι μαζί για το περιβάλλον βάζοντας στην άκρη όλα τα άλλα. Θα πρέπει να συζητήσουμε τις προτάσεις των δημοτικών παρατάξεων «Δήμος Μπροστά+», «Συμμαχίας Πολιτών» καθώς και του κάθε πολίτη που προτιμά την δράση ή χώρου που επιθυμεί να συμμετέχει. Θα πρέπει να απευθύνουμε κάλεσμα στην περιφέρεια Αττικής καθώς και ειδικούς δασοπόνους.

Δεν θα πρέπει να μείνουμε απαθείς αλλά να διεκδικήσουμε το Οξυγόνο μας… Θα πρέπει να δουλέψουμε από κοινού ένα πρόγραμμα που θα αναζωογονήσει και θα βελτιώσει την κατάσταση των δασικών εκτάσεων μας.

Ως γραμματέας την δημοτικής οργάνωσης «Δήμος Μπροστά +» με την ενεργή συμμετοχή του υποψηφίου δημάρχου Ψυχάλη Μάριου απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, τους πολιτικούς χώρους, οργανώσεις και πολίτες του δήμου μας ώστε να προστατεύσουμε τα δάση μας.

Είναι ώρα ευθύνης…

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας