Στη δενδροφύτευση του ΟΑΚΑ ο Δήμαρχος T. Mαυρίδης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

0

Στη δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε στους περιβάλλοντες χώρους του ΟΑΚΑ και στην τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης στο Ολυμπιακό Στάδιο, επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος συμμετείχε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης.

H δεντροφύτευση έγινε από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, που φύτεψε συμβολικά ένα από τα συνολικά 22 πλατάνια που τοποθετούνται σε πρώτη φάση, σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τους όμορους Δήμους με σκοπό την περιβαλλοντική αναβάθμιση και φροντίδα του Ολυμπιακού Σταδίου. Θα ακολουθήσει ευρύτερη δενδροφύτευση ανθεκτικών και κλιματολογικά κατάλληλων ειδών της μεσογειακής χλωρίδας, όπως προέβλεπε από το 2004 το «σχέδιο Καλατράβα».

Στη σχετική εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, Ιωάννης Νικολαράκος, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, Νικόλαος Θυμάκης, η διοίκηση, η διεύθυνση και το προσωπικό του ΟΑΚΑ, ιδιώτες που ευγενικά προσέφεραν φυτά και χώμα, καθώς και αντιπροσωπεία των Συστημάτων (1ο, 2ο και 3ο) Προσκόπων Αμαρουσίου.

Ο κ. Αυγενάκης εξήρε τη συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το ΙΓΕ για την αντίστοιχη περιβαλλοντική αναβάθμιση των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων και ευχαρίστησε τους αυτοδιοικητούς φορείς των όμορων Δήμων για τη συμβολή τους στη φροντίδα του Ολυμπιακού Σταδίου. Ο κ. Αυγενάκης, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα έπρεπε να εορτάζεται κάθε ημέρα! Το περιβάλλον χρειάζεται τον σεβασμό, την προσοχή και την προστασία όλων μας, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ποιότητα της ζωής μας».

Τέλος, οι παριστάμενοι επισκέφθηκαν και έναν από τους πέντε αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται εντός του ΟΑΚΑ, την δεξαμενή της ύστερης Ρωμαϊκής Περιόδου, όπου η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, Θεοδώρα Τζεφέρη, αναφέρθηκε στις εργασίες συντήρησης που εκτελούνται στα μνημεία για την ανάδειξή τους και τη δημιουργία μιας πολιτιστικής διαδρομής που θα τα ενώνει πέριξ των αγωνιστικών εγκαταστάσεων.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Συμμετείχαμε στη δεντροφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ σε μια πολύ επιτυχημένη δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του αρμόδιου Υπουργού κ Αυγενάκη, με πρωτοβουλία του Γενικού Διευθυντή του ΟΑΚΑ κ Κωνσταντίνου Χαλιορή. Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, όλοι μαζί, Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση και ενεργοί πολίτες συμμετέχουμε με δράσεις και πρωτοβουλίες έμπρακτα για να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!».

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας