Στη Συνάντηση Περιφέρειας και Δήμων του Βορείου Τομέα για τον σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων ο Δήμαρχος Τ. Μαυρίδης

0

Στα γραφεία του Βορείου Τομέα της  Περιφέρειας Αττικής βρέθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης την Τετάρτη 5/2, προκειμένου να συμμετέχει στη συνάντηση για τον συντονισμό ενεργειών Περιφέρειας Αττικής και Δήμων του Βορείου Τομέα Αθηνών με σκοπό την άμεση και αποτελεσματική υλοποίηση του σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων.

Κατά τη συνάντηση που συντόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης παρουσίασε τους βασικούς πυλώνες του σχεδιασμού διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας, τους Δημάρχους του Βορείου Τομέα θέτοντας ως καίρια και επιβεβλημένη τη συνεργασία των Δήμων για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Στην ενημερωτική συνάντηση, που συμμετείχε επίσης, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής Δημήτρης Δρόσης, και ο Εμπειρογνώμονας Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιβάλλοντος Βαγγέλης Μιχαλόπουλος, δόθηκαν τα χρονοδιαγράμματα αλλά και απαντήθηκαν ερωτήματα που σχετίζονται με τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν οι Δήμοι, ώστε να προχωρήσουν στην επικαιροποίηση των τοπικών σχεδίων διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο κ. Δρόσης ενημέρωσε για τη διαδικασία υποβολής πρότασης από τους Δήμους για ένταξη στην επιχορήγηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2020 και για την παράταση της πρόσκλησης μέχρι τον Μάιο 2020 για ένταξη έργων ενεργειακής αναβάθμισης στους Δήμους του Βορείου Τομέα.

Από την πλευρά των Δήμων, συμμετείχαν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες από τις τεχνικές υπηρεσίες και τις διευθύνσεις προγραμματισμού έργων των Δήμων του Βορείου Τομέα.

Ο κ. Μαυρίδης, που συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Κοκορόσκο και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Χαρισιάδη δήλωσε σχετικά: «Συμμετείχαμε σήμερα σε αυτή τη συνάντηση συντονισμού και ενημέρωσης, ενώ βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη του Τομέα μας Λουκία Κεφαλογιάννη. Ενδιαφερόμαστε για κάθε πηγή χρηματοδότησης, ώστε να υλοποιήσουμε μικρά και μεγάλα έργα στην πόλη μας. Ιδιαίτερα στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και της εξοικονόμησης ενέργειας, που αποτελούν πρώτη προτεραιότητα στον Δήμο μας».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας