Στην παρουσίαση του βιβλίου “Σαρακατσάνικα και άλλα” ο Δήμαρχος T. Mαυρίδης

0

 

 

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Θεόδωρου Γόγολου: “Σαρακατσάνικα και άλλα” που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στην αίθουσα “Μανόλης Αναγνωστάκης” βρέθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης. Η παρουσίαση ήταν μια συνδιοργάνωση του  ΠΕ.Α.Π. του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης με τον Σύλλογο Ηπειρωτών Βορείων Προαστίων Αττικής  και την Αδελφότητα εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου.

Το βιβλίο παρουσίασαν οι Ευριπίδης Μακρής, Λαογράφος, Συγγραφέας, Κώστας Μαργώνης, Φιλόλογος, Κριτικός λογοτεχνίας και ο συγγραφέας του βιβλίου Θεόδωρος Γ. Γόγολος, Φιλόλογος. Για τη μουσική επένδυση ήταν υπεύθυνοι οι Αποστόλης Βαγγελάκης, Καλαμίδας Νίκος, Μαλεσιάδης Μάριος, Τσαμπάς Λάζαρος.

O κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Οι εθνικοτοπικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι επιτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο, καθώς με την έκδοση εφημερίδων-περιοδικών και ιδιαίτερα βιβλίων καθίσταται πιο αποτελεσματική η διάσωση και διάδοση των πολιτισμικών στοιχείων του ελληνισμού και για τις νεότερες γενιές και για την επιστημονική κοινότητα που αναζητά αξιόπιστα λαογραφικά και κοινωνιολογικά στοιχεία. Εύχομαι το βιβλίο του κυρίου Γόγολου να είναι καλοτάξιδο και κάθε επιτυχία στις δράσεις τους στον Σύλλογο Ηπειρωτών και την Αδελφότητα των Σαρακατσαναίων».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας