Συμμαχία Πολιτών: Έκκληση Δ. Τριανταφύλλου για τα δάση

0

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Δ. Τριανταφύλλου, μέλος της Επιτροπής Δασών του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης και Μέλος της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών:

Η υπόθεση των δασών μας αφορά όλους. Δεν είναι μόνο θέμα ούτε του δημάρχου, ούτε, πολύ περισσότερο, της παράταξης που διοικεί το δήμο.  Οι κάτοικοι της πόλης μας νοιώθουμε ιδιαιτέρως ευτυχείς που ζούμε δίπλα σε τρία δάση. Χάρις σε αυτά αναπνέουμε καθαρό οξυγόνο και έχουμε καλύτερη ποιότητα στη διαβίωση μας. Παλαιοί και νέοι κάτοικοι  αγαπάμε τα δάση και τα προσέχουμε. Την αξία τους την έχω αντιληφθεί από μικρός αφού γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πεύκη, δίπλα από το Μορέλλα. Γι αυτό το λόγο με χαρά αποδέχτηκα την πρόταση του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και πρώην δημάρχου Πεύκης, να συμμετάσχω στη διαπαραταξιακή Επιτροπή Δασών του δήμου μας. Μια επιτροπή που επί θητείας του κ. Θεοδωρακόπουλου και με τη συμμετοχή όλων των φορέων και παρατάξεων είχε κάνει σπουδαία δουλειά και η εικόνα στα δάση μας ήταν τότε διαφορετική.

Δυστυχώς όμως σήμερα τα πράγματα είναι άσχημα. Έτσι την αρχική μου ικανοποίηση διαδέχτηκε γρήγορα η πικρία γιατί μετά την πρώτη τυπική συνεδρίαση γνωριμίας των μελών της Επιτροπής, στην αρχή της νέας περιόδου του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν μας ξανακάλεσαν από το δήμο. Ούτε για ευχές που λέει ο λόγος. Δεν ήθελαν να γνωρίζουμε, δεν ήθελαν να διατυπώνουμε την άποψή μας, δεν ήθελαν να βοηθήσουμε, δεν ήθελαν να μας …έχουν στα πόδια τους; Ειλικρινά δεν  γνωρίζω το ΓΙΑΤΙ. Και θα ήθελα μια εξήγηση είτε από το δήμαρχο, είτε από τον πρόεδρο κ. Μπόλα. Και την απάντηση δεν την ζητάω για μένα αλλά για τους πολίτες. Αυτούς αγνοούν από το δήμο.

Την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δάση μας την βλέπουμε όλοι. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η δημοτική αρχή δεν δείχνει την πρέπουσα επιμέλεια για την προστασία των δασών. Κι όλα αυτά που βλέπουμε είναι αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της έλλειψης φροντίδας. Ειλικρινά δεν μπορούμε να αντικρίζουμε καθημερινά, όχι μόνο εγώ αλλά όλοι οι κάτοικοι, τον αργό θάνατο των δασών μας και να μένουμε απαθείς. Και κάτι ακόμη. Τώρα που οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι αυξημένος. Ιδίως όταν σε όλους τους δρόμους, σε όλες τις γειτονιές  υπάρχουν εδώ και τρεις Κάνω λοιπόν σήμερα μια έκκληση στη διοίκηση του δήμου να ενεργοποιηθεί και ταυτοχρόνως καλώ τους πολίτες σε εγρήγορση. Δεν πάει άλλο.  μήνες αμάζευτα κλαδιά.

Κάνω λοιπόν σήμερα μια έκκληση στη διοίκηση του δήμου να ενεργοποιηθεί και ταυτοχρόνως καλώ τους πολίτες σε εγρήγορση. Δεν πάει άλλο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Μέλος της διαπαραταξιακής Επιτροπής Δασών του δήμου μας (που όμως δεν συνεδριάζει)
Μέλος της δημοτικής παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας