ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με τον Αντιδήμαρχο Λυκόβρυσης –Πεύκης Παναγιώτη Ιωάννου

0

Π. Ιωάννου «Όρεξη για δουλειά και προσφορά στον Δήμο»

 1. Καθώς συμπληρώνεται 1 χρόνος από τις Δημοτικές εκλογές θα θέλαμε κάνοντας έναν απολογισμό να μας πείτε πως ήταν η εμπειρία σας στη θέση αυτή. Αισθάνεστε δικαιωμένος που στηρίξατε τον Συνδυασμό του Δημάρχου κου Τ. Μαυρίδη και πως εξελίσσεται αυτή συνεργασία;

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές και ένας πρώτος απολογισμός για τον Συνδυασμό μας, «Λυκόβρυση – Πεύκη 2020» παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Κυρίως από την αποτύπωση του τι έλεγε πριν τις εκλογές, τι υποσχέσεις και λόγια ήταν στο Πρόγραμμά μας, που παρουσιάσαμε λεπτομερειακά στους συμπολίτες μας, Δημότες της Λυκόβρυσης και της Πεύκης και τι ήδη ο Συνδυασμός μας, εκπροσωπώντας εκείνο το μερίδιο πολιτών, που εμπιστεύτηκαν το καινούριο και ανεξάρτητο, επέτυχε στον πρώτο του χρόνο παρουσίας στη Διοίκηση του Δήμου μας.

Ναι, στη Διοίκηση του Δήμου.

Αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των Δημοτικών Εκλογών και με ομόφωνη απόφαση των στελεχών μας (τουλάχιστον αυτών, που παρά το εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, παρέμειναν συσπειρωμένοι γύρω από τον υποψήφιο Δήμαρχο Παναγιώτη Ιωάννου και τον Συνδυασμό), αποφάσισε την υποστήριξη και την Προγραμματική συνεργασία με τον Συνδυασμό του Δημάρχου κ. Τάσου Μαυρίδη, στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Χωρίς να ενταχθεί στον πλειοψηφούντα συνδυασμό και διατηρώντας την διοικητική του αυτοτέλεια, ο Συνδυασμός «Λυκόβρυση – Πεύκη 2020» συνεργάζεται με τον Συνδυασμό του κ. Δημάρχου με μόνο γνώμονα την Προγραμματική συμφωνία και την «όρεξη για δουλειά και προσφορά στον Δήμο».

Η συνεργασία αυτή επισφραγίστηκε τόσον με την κατάκτηση της θέσης του Αντιδημάρχου από τον Παναγιώτη Ιωάννου  την εκλογή του Θάνου Πιπερίγκου σαν Δημοτικού Συμβούλου και την εκλογή της κοινοτικής συμβούλου Πεύκης κας Πόπης Ξυνταράκη  όσον και με την συμμετοχή στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, στα νομικά πρόσωπα και σε διάφορες επιτροπές του Δήμου.

Η συνεργασία μας αυτή με τον Συνδυασμό του κ. Δημάρχου εξελίσσεται άψογα κατά τον πρώτο αυτό χρόνο της συνεργασίας μας προς όφελος των Δημοτών του Δήμου μας.

Μέσα στον πρώτο αυτόν χρόνο – που ουσιαστικά ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2019 – τα στελέχη του Συνδυασμού «Λυκόβρυση – Πεύκη 2020» κινήθηκαν στην υλοποίηση του προεκλογικά ανακοινωθέντος Προγράμματος μας.

 

Με τομείς ευθύνης την Επικοινωνία με τον Δημότη, τις Διεθνείς Σχέσεις και την Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης,


 1. Τα προηγούμενα χρόνια κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης οι δράσεις της εξωστρέφειας και των αδελφοποιήσεων είχαν παγώσει. Μέσα σ’ αυτόν τον 1 χρόνο ποιες ενέργειες κάνατε για να δραστηριοποιηθεί ξανά αυτός ο τομέας;

Οι ενέργειες μας σε σχέση με τις Αδελφοποιήσεις του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, εντασσόμενες στην ευρύτερη δράση της «Εξωστρέφειας» του Δήμου ήταν:

 • Οργάνωση Εκδήλωσης σχετικά με τις «Αδελφοποιήσεις Δήμων» και τις Διεθνείς Σχέσεις του Δήμου μας, με συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και δημιουργία Επιτροπής για την οργάνωση και την ενεργοποίηση των επαφών (32 άτομα, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Δήμου μας συμμετέχουν στην Επιτροπή).
 • Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί επαφές ή επαναζωογονήθηκε προϋπάρχουσα σχέση με Δήμους από Η.Π.Α. (Σικάγο), Ρωσία, Ιταλία, Τσεχία και Κύπρο.
 • Η Επιτροπή προετοιμάζει δράσεις και εκδηλώσεις, συναντήσεις κλπ. στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, που θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

 1. Βλέπουμε το τελευταίο διάστημα να κάνετε συναντήσεις με επιχειρηματίες της περιοχής όπως και τη διοργάνωση της εκδήλωσης για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Ειδικά τώρα μετά και την κρίση της πανδημίας ποιες ενέργειες προγραμματίζετε για την τόνωση των επιχειρήσεων της πόλης;

 

Οι ενέργειες μας σε σχέση με την «Επιχειρηματικότητα» και την υποστήριξη της στον Δήμο μας για την δημιουργία συνεργειών μεταξύ των επιχειρήσεων, του Δήμου και των Δημοτών ήταν:

 • Οργάνωση εκδήλωσης για την «Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας» στον Δήμο μας

Στην Εκδήλωση, που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, παρευρέθησαν 96 επιχειρήσεις του Δήμου μας (επί 100 προσκληθεισών επιχειρήσεων) και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις, τρόποι τόνωσης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, συνεργασία με τον Δήμο, δημιουργία Πλατφόρμας για την αντιμετώπιση της ανεργίας κλπ.

 • Για τη συνέχεια προετοιμάζουμε ανάλογες πρωτοβουλίες με έμφαση στην Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και στην Επιχειρηματικότητα των Νέων.

 

 1. Η αντιπολίτευση συχνά σας καταλογίζει ως Διοίκηση πως δεν διαβουλεύεστε και δεν ακούτε την αντιπολίτευση ακόμα και για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου πως δεν γίνονται με τηλεδιασκέψεις και πως περιορίζεται ο διάλογος. Τι θα απαντούσατε σ΄αυτό;

Αν και το θέμα είναι ευρύτερο και ίσως υπάρχουν πλέον αρμόδιοι να το απαντήσουν, θα σας δώσω εδώ, σε σχέση και με το δικό μου πεδίο αρμοδιοτήτων,  τις προσωπικές μου απόψεις και ενέργειες, που καταδεικνύουν ότι πρόκειται για επίφαση δικαιολογιών και προφάσεων της αντιπολίτευσης στην εν τοις πράγμασιν προσπάθειά της να καλύψει την απουσία και αδράνεια της μετεκλογικά (πιστεύω στην επανεμφάνιση της ένα μήνα πριν τις επόμενες εκλογές).

Από την ανάληψη των καθηκόντων μου η «Διαβούλευση» και η «Εξωστρέφεια» ήταν κεντρικές μου δράσεις, απευθυνόμενες τόσον προς το σύνολο των Δημοτών του Δήμου μας, την αντιπολίτευση, αλλά και Δημόσιους και άλλους φορείς.

Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήσαμε:

 1. Καθιέρωση της Γραμμής του Δημότη 15323 (5ψήφιος αριθμός), όπου ο Δημότης επικοινωνεί άμεσα με τον Δήμο και με απλό τρόπο αναφέρει τα προβλήματά του, ζητά την παρέμβαση του Δήμου, εκφράζει τις ανάγκες του κλπ.
 2. Εκδήλωση ευρείας παρουσίασης και επεξήγησης του Citify (εφαρμογής που προϋπήρχε στον Δήμο μας και η οποία, όπως και η τηλεφωνική γραμμή του Δημότη, δίνει την δυνατότητα στον Δημότη της αναφοράς προβλημάτων, που εντοπίζει, την επισύναψη φωτογραφιών και λοιπού υποστηρικτικού υλικού, την λήψη απάντησης και επίλυσης του προβλήματος, όπου αυτό είναι εφικτό ή την εξήγηση των μέτρων, που ο Δήμος θα πάρει προς την ορθότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.
 3. Πολιτική Ανοικτών Θυρών. Το γραφείο του Αντιδημάρχου στον Δήμο είναι καθημερινά – από πολύ πρωί – ανοικτό στους Δημότες της Λυκόβρυσης – Πεύκης για να επικοινωνήσουν με τον Δήμο και να αναφέρουν τα προβλήματα, που τους απασχολούν και χρειάζονται την παρέμβαση του Δήμου.
 4. Παρουσία σε όλες σχεδόν τις τοπικές εκδηλώσεις (Σχολείων, Συλλόγων και άλλων φορέων του Δήμου μας, με στόχο της παρουσία του Δήμου κοντά στους Δημότες και την ενεργή συμπαράσταση στις δράσεις και επιδιώξεις τους.
 5. Δημόσιες Σχέσεις του Δήμου και χρήσιμες επαφές για την προώθηση των συμφερόντων του Δήμου (Ενδεικτικά αναφέρουμε την συνάντηση και τις επισκέψεις μας σε όλους τους όμορους Δήμους του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δ. Παπαστεργίου, τον Δήμαρχο Πετρούπολης, την Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κα. Λουκία Κεφαλογιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη κεντρικής Αττικής κ Γιωργο Δημόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη και πρόεδρο της ΕΔΣΝΑ κ Βασιλη Κόκκαλη, τον Διοικητή ΟΑΕΔ κ Σπύρο Πρωτοψάλτη,   τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, σειρά τηλεοπτικών ή ραδιοφωνικών σταθμών ή εφημερίδων για την παρουσίαση των θέσεων του Δήμου μας σε διάφορα θέματα). Επίσης έχω εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο στο ΣΠΑΜ
 6. Διάφορες ενέργειες, με στόχο το κοινό καλό των Δημοτών (Ενδεικτικά αναφέρουμε την στενή συνεργασία και υποστήριξη δράσεων της Εκκλησίας του Δήμου μας, την συνεργασία με σχολεία του Δήμου και επιχειρηματικούς φορείς για την διανομή ταμπλετών σε μαθητές, την ενεργή συμμετοχή μας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, την μεσολάβησή μας για την επιστροφή στο ΚΑΠΗ του Δήμου μας προκαταβολής προς Τουριστικό Πρακτορείο για δράσεις, που δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω του κορωνοϊού. Την αντικατάσταση των ελληνικών σημαιών σε όλους τους ιστούς του Δήμου μας. Την ενοποίηση των Δημοτικών παρελάσεων και της εναλλάξ πραγματοποίησής τους σε Λυκόβρυση και Πεύκη κλπ.)

Σε πρόσκληση μας προς το σύνολο της αντιπολίτευσης τόσον μέσω του Διαδικτύου, όσον και μέσω ατομικών προσκλήσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεν βρήκαμε καμία ανταπόκριση για τηλεδιάσκεψη ή προσωπική συνάντηση.

Σε κάθε περίπτωση η Πολιτική Ανοικτών Θυρών, που εφαρμόζω ισχύει όχι μόνον για τους Δημότες, αλλά και όποιον συνάδελφο της αντιπολίτευσης έχει κάποιο πρόβλημα προς επίλυση ή διάθεση προσφοράς στον Δήμο μας.

Τέλος για το θέμα που αναφερθήκατε των Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω Τηλεδιασκέψεων ο Δήμος εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή, έχοντας να επιλύσει αρχικά διάφορα τεχνικά εμπόδια (π.χ. όλοι οι Δημ. Σύμβουλοι δεν είναι κάτοχοι και χρήστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και υπηρεσιών web), ενώ προετοιμάζεται η παρούσα Αίθουσα του Δ.Σ. να διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να προσφέρει σε συναδέλφους, ανέτοιμους για ατομική χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, την αναγκαία πρόσβαση μέσω δομών και υπηρεσιών, που θα οργανωθούν από τον Δήμο εκεί.

Θέλω τέλος να σας ευχαριστήσω για το βήμα, που μου προσφέρετε, να εκθέσω τις απόψεις μου και το έργο μας κατά τον πρώτο χρόνο παρουσίας μας στον Δήμο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας