ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στο ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ της Προέδρου του ΚΟΙΠΑΠ Μαριάννας Μαμαλάκη και του Αντιπροέδρου Παναγιώτη Πανταζή

0

Μ. Μαμαλάκη «Η προσπάθεια μας συνεχίζεται…. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο !!!»

Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης είναι εκείνο που μέσα στην υγειονομική κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού επιφορτίστηκε με την τεράστια ευθύνη της στήριξης στις ευπαθείς ομάδες, της συμπαράστασης σε όσους πλήττονται περισσότερο και αργότερα με τη διασφάλιση των παιδιών που φοιτούν στους Παιδικούς Σταθμούς τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Παράλληλα όμως είναι και το Νομικό Πρόσωπο που έχει δεχτεί σκληρή κριτική όλο αυτό το διάστημα από την αντιπολίτευση. Για όλα αυτά και ακόμα για το έργο που έχει συντελεστεί στον ένα χρόνο θητείας από τις εκλογές του 2019, για τους στόχους και τις επιδιώξεις τους μίλησαν στην Εφημερίδα ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ η Πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ κα Μαριάννα Μαμαλάκη και ο Αντιπρόεδρος κος Παναγιώτης Πανταζής.

Ξεκινώντας τη συνέντευξή μας η κα Μ. Μαμαλάκη και ο κος Π. Πανταζής σημείωσαν πως «Ευχαριστούμε θερμά για τη δυνατότητα που μας δίνετε να επικοινωνήσουμε με τους συνδημότες μας ένα χρόνο μετά από τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

ΕΡΩΤΗΣΗ   Πριν από λίγο καιρό βιώσαμε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση. Καθώς το Νομικό Πρόσωπο που είστε επικεφαλής έχει άμεση σχέση με τη στήριξη σε ευπαθείς ομάδες και με την κοινωνική πρόνοια θα θέλαμε να μας πείτε πως αντιμετωπίσατε όλη αυτή την τόσο απαιτητική κατάσταση.

Βιώσαμε και βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Η Διευθύντρια 3ης ηλικίας & ευπαθών κοινωνικών ομάδων κα Άννα  Γαϊτανίδου μαζί με τις Προϊσταμένες Χρύσα Βίτκου και Σοφία Νίκου στάθηκαν δίπλα  στα  μέλη  των ΚΑΠΗ μας , παρέχοντας τους  καθημερινά πραγματικό ενδιαφέρον,  πολύ αγάπη, φροντίδα, στήριξη  και αμέριστη βοήθεια στη δύσκολη καθημερινότητα της πανδημίας (κατ΄οικον περιορισμός) . Πριν κλείσουν οι δομές μας η γιατρός των ΚΑΠΗ κα Αμαλία Καλογεράκου είχε κάνει ενημερωτικές ομιλίες για τον covid 19 και την ατομική προστασία των μελών. Εγκαίρως είχαμε ακυρώσει όλες τις δράσεις (δημιουργικά τμήματα, εκδρομές και περιπάτους).  Ταυτόχρονα με πρωτοβουλία της Διευθύντριας κας Αννας Γαϊτανίδου  σε συνεργασία με τη γιατρό μας κα  Αμαλία Καλογεράκου έγινε και γίνεται μέχρι σήμερα  συνταγογράφηση  φαρμάκων  και εργαστηριακών εξετάσεων ,  οι οποίες αποστέλλονται (μετά από συνεννόηση) στα φαρμακεία επιλογής των μελών , στα δε μοναχικά άτομα στα σπίτια τους. Η ασπίδα προστασίας του ΚΟΙΠΑΠ  συμπεριέλαβε και τις ευπαθείς κοινωνικές  ομάδες του Δήμου μας.  Ταυτόχρονα σε συνεννόηση με το Δήμαρχο μας Τάσο Μαυρίδη  το προσωπικό των παιδικών σταθμών (που είχαν κλείσει) στελέχωσε την κοινωνική υπηρεσία,  το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι και το τηλεφωνικό κέντρο .

ΕΡΩΤΗΣΗ  Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί επαναλειτούργησαν. Ποια είναι η εμπειρία των πρώτων ημερών και πόσο εύκολο είναι να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας.

Το προσωπικό των παιδικών μας σταθμών ανυπομονούσε να γυρίσει στις τάξεις! Με την καθοδήγηση της Διευθύντριας κας Σταυρούλας Βαρδάκου και των Προϊσταμένων Εύης Μερτζανάκη, Γιώτας Πλατανάκη και ΄Εφης Παππά είχαν εγκαίρως ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών. Κύριο μέλημα είναι ο  σωστός εξαερισμός των χώρων, η σχολαστική καθαριότητα  και η αυστηρή τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής. Τα παιδιά μας είναι χωρισμένα σε μικρές ομάδες (κάτω των 15 ατόμων) και αποτελούνται σταθερά από τα ίδια παιδάκια  και δεν συγχρωτίζονται μεταξύ τους. Για τα τμήματα που έχουν παιδιά άνω των 15, η προσέλευση γίνεται μέρα παρά μέρα . Οι δασκάλες μας εκπαιδεύουν τους μικρούς μας μαθητές με επαναλαμβανόμενες και έξυπνες δραστηριότητες για τα μέτρα προφύλαξης και την ατομική καθαριότητα .Η είσοδος στο χώρο του σταθμού επιτρέπεται μόνο στα παιδιά και στο προσωπικό.  Όλα τα παιδιά μας θερμομετρούνται στην είσοδο και απαγορεύεται η προσέλευση παιδιού που παρουσιάζει συμπτώματα κρυολογήματος.

ΕΡΩΤΗΣΗ   Πολύς λόγος έχει γίνει το τελευταίο διάστημα για τα τροφεία των παιδικών σταθμών και η αντιπολίτευση σας έχει κατηγορήσει έντονα. Τι απαντάτε. ΄Εχετε προγραμματίσει κάποια επιπλέον μέτρα στήριξης των πολιτών για το επόμενο διάστημα.

Επιθυμία του Δημάρχου μας και όλων μας θα ήταν η δωρεάν φοίτηση στους παιδικούς σταθμούς. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο. Όταν ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου και του Νομικού Προσώπου γνωρίζαμε όλοι το ύψος της επιχορήγησης, (τα έσοδα και τα έξοδα ).  Αυτό το διάστημα όμως λόγω της πανδημίας  τα έσοδα του Ν.Π. περιορίστηκαν πολύ. Έκλεισαν οι παιδικοί σταθμοί από 11 Μαρτίου και άνοιξαν 1 Ιουνίου. Πολλοί γονείς αποφάσισαν να κρατήσουν τα παιδιά σπίτι και έτσι έγιναν πολλές διαγραφές (ακόμα και παιδιών από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ).  Ενώ υπήρξε περιορισμός εσόδων,  οι δαπάνες δεν μειώθηκαν αντίστοιχα. Οι μισθοδοσίες μαζί με τις κρατήσεις αποτελούν τα 2/3 του προϋπολογισμού του ΚΟΙΠΑΠ. Υπάρχει εσκεμμένα παραπληροφόρηση από μερίδα της Αντιπολίτευσης  για τα τροφεία , συγκεκριμένα έχει γραφτεί ότι μονογονεϊκή οικογένεια με εισόδημα € 700 πληρώνει ετήσια τροφεία € 800!!!! ΄ Οσοι γνωρίζουν πολλαπλασιασμό ξέρουν ότι €700 Χ 12 μήνες = €8.400 (αν είναι στο δημόσιο τομέα) και €700 Χ 14 μήνες = €9.800 (αν είναι στον ιδιωτικό τομέα)  επομένως σύμφωνα με τον ψηφισμένο πίνακα τροφείων γονείς με εισόδημα κάτω των  €10.000 έχουν μηδενικά τροφεία!!!! Προσπαθούν με ψέματα να δημιουργήσουν εντυπώσεις….. Κάθε χρονιά και φέτος προσπαθούμε  να κατευθύνουμε τους γονείς , που το εισόδημά τους το επιτρέπει , να υποβάλλουν αίτηση στο πρόγραμμα  ΕΣΠΑ.

ΕΡΩΤΗΣΗ   Έχουμε ακούσει ότι σκέφτεστε τη λειτουργία ενός δημοτικού θερινού κινηματογράφου. Πόσο κοντά βρίσκεστε στην υλοποίηση αυτής της ιδέας.

Το ΚΟΙΠΑΠ σε συνεργασία με την κινηματογραφική λέσχη για 3η χρονιά , θα δώσει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν υπαίθριες κινηματογραφικές βραδιές. Δουλέψαμε με πολύ μεράκι και πολύ αγάπη και σας προτείνουμε να απολαύσετε αγαπημένο ελληνικό κινηματογράφο. Οι προβολές θα γίνουν από την 1η έως την  14η  Ιουλίου (9.00 μμ – 11.00 μμ)  στο υπαίθριο θεατράκι  του πολυχώρου πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής Λυκόβρυσης (ΟΤ 9).  Ο περιβάλλον χώρος της Βιβλιοθήκης μας στον οποίο σχεδιάζαμε να πραγματοποιηθούν οι προβολές δεν θα είναι έτοιμος ( οι εργασίες καλλωπισμού δεν έχουν ολοκληρωθεί).

ΕΡΩΤΗΣΗ  Με τη συμπλήρωση σχεδόν ενός έτους θητείας οι προεκλογικοί σας στόχοι σε ποιο βαθμό έχουν υλοποιηθεί.

Στόχος μας ήταν και είναι να επεκτείνουμε τις δράσεις των πολυιατρείων, των ΚΑΠΗ, της βιβλιοθήκης αλλά δυστυχώς με τον κορωνοιό ο στόχος μας έγινε η  επισκευή και ο καλλωπισμός των κτιρίων μας. Προσπαθούμε καθημερινά  να κάνουμε τα κτίρια μας όμορφα για τους μικρούς και τους  μεγάλους χρήστες. Ανεβάζουμε τακτικά φωτογραφίες από την εξέλιξη των εργασιών. Η είσοδος του 1ου παιδικού σταθμού έχει ζωγραφιστεί με πολύ- πολύ μεράκι από τη δασκάλα μας  Ελευθερία Θεοφυλάκτου. Το Β΄ ΚΑΠΗ Πεύκης βάφτηκε εσωτερικά και εξωτερικά . Η βιβλιοθήκη μας ομορφαίνει εσωτερικά και εξωτερικά, δημιουργήθηκε μια ζεστή γωνιά για τους μικρούς της φίλους. Τοποθετήθηκαν παγκάκια για τους επισκέπτες. ΄Εχουμε φυτέψει πολλά λουλούδια για να ομορφύνουμε τους χώρους μας. Η προσπάθεια μας συνεχίζεται…. Θερμές ευχαριστίες στο προσωπικό του Δήμου , στους αρμόδιους Αντιδημάρχους και ιδιαίτερα στον Αντιδήμαρχο κο Παναγιώτη Μπόλλα που στέκεται δίπλα μας ακόμη και με προσωπική εργασία. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο !!!

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας