Συνεργασία του Αντιδημάρχου Π. Ιωάννου με την Βουλευτή Βορείου Τομέα Β1΄ Αθηνών της Ελληνικής Λύσης Α. Αλεξοπούλου για τα δάση του Δήμου

0

Η βουλευτής του Βορείου Τομέα Β1΄ Αθηνών της Ελληνικής Λύσης, κυρία Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου, συναντήθηκε την Δευτέρα 19 Απριλίου με τον αντιδήμαρχο του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, κύριο Παναγιώτη Ιωάννου. Αφορμή της συνάντησης υπήρξε το περιβαλλοντικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στις δασικές εκτάσεις του Δήμου, και συγκεκριμένα εις ό,τι αφορά την κατάσταση των πεύκων της περιοχής: την προσβολή τους από την κάμπια -σύμφωνα και με σχετική μελέτη του Μπενάκειου Ιδρύματος- και τη σταδιακή τους ξήρανση που έχει ως αποτέλεσμα τη διάσπασή τους και την πτώση τους εντός των δασικών χώρων.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους τονίζεται πως «Είναι, πραγματικά, κρίμα να υποβαθμίζεται κατ’ αυτό τον τρόπο το περιβάλλον και η δημόσια υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής, και να μην έχουν έως τώρα παρθεί άμεσα μέτρα για την οριστική επίλυση αυτού του προβλήματος!

Tονίσαμε την αναγκαιότητα της άμεσης διευθέτησης του ζητήματος και την αδειοδότηση που προαπαιτείται από το Δασαρχείο Πεντέλης, προκειμένου τα συνεργεία του Δήμου να παρέμβουν ουσιαστικά».

Η κυρία Αλεξοπούλου τόνισε πως στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει γίνει η απαραίτητη συντήρηση του δασών της περιοχής, δηλαδή οι καθαρισμοί των κλαδιών, η επέμβαση στις φωλιές της κάμπιας με αεροψεκασμό, και πολλά ακόμη.

Ο κύριος Ιωάννου απ’ την πλευρά του δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δείχνοντας έτσι έμπρακτο ενδιαφέρον για την ταχύτατη διευθέτηση του ζητήματος.

Στην κοινή ανακοίνωση τονίζεται επίσης πως, «η συνολική εικόνα που παρουσιάζουν τα δέντρα αυτή τη στιγμή κρίνεται ως άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών που περπατούν ή διέρχονται από τα συγκεκριμένα σημεία, όπως επίσης των μαθητών οι οποίοι φοιτούν στα σχολικά συγκροτήματα που υπάρχουν δίπλα».

Σημειώνεται, τέλος, πως η κυρία Αλεξοπούλου έχει ήδη καταθέσει στο ελληνικό κοινοβούλιο σχετική ερώτηση, από 2 Απριλίου 2021.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας