Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

0

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων σημειώνει

Αποφασισμένοι αυτοί, αποφασισμένοι και εμείς…

Σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που αναδείχθηκε πλήρως η στόχευση της Δημοτικής Αρχής να υποβαθμίζει συστηματικά τις δημοτικές υπηρεσίες, ώστε μετά να εμφανίζει συγκεκριμένους εργολάβους ως σωτήρες, δίνοντας τους ζεστό χρήμα των δημοτών, με τις ψήφους μόνο της παράταξης Μαυρίδη, υπερψηφίστηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, που διευρύνει τη δυνατότητα να εκχωρηθεί το σύνολο των υπηρεσιών του πρασίνου σε ιδιώτες στις 75.000 ευρώ.

Είχαν προηγηθεί, την προηγούμενη εβδομάδα, 3 αποφάσεις του Δημάρχου Τάσου Μαυρίδη για εκχώρηση υπηρεσιών του πρασίνου σε εργολάβους με απευθείας αναθέσεις για 5 και 6 μήνες, συνολικού ποσού 64.728!!!!!! Αντί με τα ίδια χρήματα να προσλάβει 14 (!) εργαζόμενους το Φλεβάρη, όπως ο ίδιος επιτέλους παραδέχθηκε ότι είχε το δικαίωμα, επέλεξε τα χρήματα των δημοτών να πάνε στους εργολάβους της αρεσκείας του.

Ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης είναι εχθρός των εργαζομένων! Το μήνυμα το πήρε, και την Τρίτη, και θα το βρει μπροστά του στη συνέχεια!

Ο Δήμαρχος, στέλεχος της ΝΔ, στην ίδια αναμόρφωση, αύξησε τα κονδύλια αποζημίωσης των ειδικών του συνεργατών, την ώρα που ακόμα δεν έχει κάνει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις της προηγούμενης χρονιάς στους εργαζόμενους, δεν έχει χορηγήσει στο σύνολό του προσωπικού τα στοιχειώδη μέσα ατομικής προστασίας, έχει αφήσει τα οχήματα και τα μηχανήματα να μετατραπούν σε παγίδες θανάτου, ενώ άρχισε να κόβει επιλεκτικά κανονικές άδειες, ή να τις δίνει σε υποχρεωτική προθεσμία, για να προκύψουν προβλήματα στη λειτουργία συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική του Αρχή είναι γρανάζι ενός κράτους που θέλει με κάθε τρόπο να διοχετεύει τα χρήματα των εργαζομένων στους επιχειρηματικούς ομίλους,  θέλει τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Καλούμε τους συναδέλφους να μετατρέψουν την οργή τους σε οργανωμένη πάλη απέναντι σε αυτή τη πολιτική και όσους την υπηρετούν. Κάθε μέρα θα μας βλέπουν μπροστά τους!

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας