Βγήκαν τα τελικά αποτελέσματα για τους Δημοτικούς σταθμούς στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης

0
Σας ενημερώνουμε ότι βγήκαν τα τελικά αποτελέσματα για τους Δημοτικούς μας σταθμούς.
Η επιλογή των παιδιών έγινε σύμφωνα με τα κριτήρια του Κανονισμού λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, από πενταμελή επιτροπή που συγκροτεί το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΙΠΑΠ, στην οποία συμμετέχει η Πρόεδρος, η Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων των νηπίων και παιδαγωγικό προσωπικό. Η επιτροπή συντάσσει και επικυρώνει τους πίνακες επιλογής των νηπίων προς εγγραφή/επανεγγραφή ανά Βρεφικό- Παιδικό Σταθμό.
Στην προσπάθεια μας, να είμαστε συνεπείς με την πολιτική μας κατεύθυνση που μας υπαγορεύει να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους και να μεριμνούμε για την ικανοποίηση τους, σας ανακοινώνουμε ότι για φέτος σύμφωνα με την αρ. απόφασης 18/2019 θα γίνει προσθήκη βρεφικού τμήματος.
Για πρώτη χρονιά φέτος οι αιτήσεις παιδιών που δεχτήκαμε ήταν από 1.5 ετών αντί για 2,5 ετών που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.
Η δυναμικότητα του βρεφικού τμήματος καθορίστηκε από την τεχνική υπηρεσία και είναι 14 βρέφη.
Οι αιτήσεις που δεχτήκαμε για το συγκεκριμένο τμήμα ήταν 72. Οι 5 δεν πληρούσαν την ηλικία καθώς τα παιδιά ήταν μικρότερα από 1.5 ετών. Συνεπώς οι έγκυρες αιτήσεις ήταν 67. Από τις 67 μπορούμε βάσει νόμου να πάρουμε 14.
Το κριτήριο που ακολουθήθηκε είναι η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ. Οι ισοψηφίες στα μόρια είχαν ένα επιπλέον κριτήριο που ήταν το εισόδημα (προτιμήθηκαν τα χαμηλότερα εισοδήματα).
Τα παιδιά που είναι γεννημένα το 2016 απορροφήθηκαν όλα στους δημοτικούς μας σταθμούς.
Ο συνολικός αριθμός των νηπίων για την χρονιά 2019-2020 είναι 222, αριθμός υψηλός δεδομένου ότι τα προνήπια σύμφωνα με το ΦΕΚ 623/26-2-2019 εντάχθηκαν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και δεν είχαν την δυνατότατα να κάνουν αίτηση στους Δημοτικούς Παιδικούς σταθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας