Ζητήματα καθαριότητας και καθημερινότητας καταγγέλλει η Συμαχία Πολιτών

0

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών:

Πέρασαν δυο χρόνια από την επανεκλογή της σημερινής δημοτικής αρχής και τα προβλήματα αντί να μειώνονται πολλαπλασιάζονται. Όσο κι αν προσπάθησε ο δήμαρχος με ανακοινώσεις με επικοινωνιακά κόλπα και με άλλες μεθόδους να ανατρέψει την κατάσταση δεν τα κατάφερε. Στην προσπάθεια μετείχαν και κάποιοι δήθεν άσχετοι πολίτες που με σχόλια και τις παρεμβάσεις τους προσπαθούσαν να στείλουν την μπάλα στην.. εξέδρα, όπως και τα γνωστά  παπαγαλάκια που έβγαιναν στα κοινωνικά δίκτυα και στοχοποιούσαν όσους είχαν διαφορετική άποψη.

«Αυτές τις ημέρες παρακολουθούμε μια άλλη διαδικασία εντελώς ξένη με την ουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εντελώς ξένη με τα προβλήματα των πολιτών. Αλλά μας προκαλεί κατάπληξη ο δήμος να βρίσκεται σε παρακμή και αυτοί …περί άλλων να τυρβάζουν». Τόνισε ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Πάντως στην παράταξή μας είναι ξεκαθαρισμένα τα θέματα. Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτή την υπόθεση αν και πολλές φορές στο παρελθόν έχουν στοχοποιήσει και τον επικεφαλής μας και στελέχη της παράταξης. Μην ξεχνάμε ότι πριν από δυο χρόνια, παραμονές εκλογών, οι …γνωστοί άγνωστοι είχαν κρεμάσει (ακόμα και έξω από τα ΚΑΠΗ) έως και συκοφαντικές ανακοινώσεις κατά του επικεφαλής παράταξης τις οποίες οι αρμόδιοι δεν καταδίκασαν ούτε για τα μάτια του κόσμου. Για να μην λένε ότι οι εκλογές έγιναν σε κλίμα ομαλό…

Μια ματιά όμως ενδεικτική στα  μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης. Μια ματιά που φανερώνει την παρακμή του δήμου μας.

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ: Το Υπουργείο Εσωτερικών γνωρίζοντας ότι πολλοί δήμαρχοι κάνουν μόνο έργα βιτρίνας τους υποχρέωσε να πάρουν απορριμματοφόρα με το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ που λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Τα λεφτά πληρώνονται μόνο αν υπάρξει αγορά. Στο πρόγραμμα μπήκαν οι περισσότεροι δήμοι, επάνω από 200. Ποιος δεν θέλει δωρεάν εξοπλισμό… Φυσικά μπήκε και ο δικός μας, που προσπάθησε μάλιστα να το καρπωθεί πολιτικά (ξέρετε κατόπιν ενεργειών μας ο ήλιος… ανέτειλε και σήμερα). Πήρε λοιπόν τα δυο απορριμματοφόρα, έγιναν οι αγιασμοί, οι φωτογραφίες (επάνω από δέκα), οι ύμνοι στον εαυτό τους, τα δελτία τύπου κλπ, κλπ. Όλα αυτά πριν από ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ. Αλλά τα αυτοκίνητα δεν μπήκαν ακόμα στη δουλειά (ελπίζουμε να γίνει αυτή την εβδομάδα) γιατί η διοίκηση του δήμου απασχολημένη με τις …φωτογραφήσεις είχε ξεχάσει να συστήσει επιτροπή παραλαβής, όπως λέει ο νόμος. Κι όταν ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος το επισήμανε στο Δημοτικό Συμβούλιο δέχτηκε μια απαράδεκτη επίθεση. Συνηθισμένα όμως τα βουνά από τα χιόνια. Το χειρότερο όμως στην υπόθεση είναι ότι καθυστέρησαν να πάνε τα χαρτιά για τις άδειες των απορριμματοφόρων…Η ιστορία είναι πολύ διδακτική για όσους ψηφίζουν με βάση την κομματική γραμμή.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: Στη χειρότερη φάση της ιστορίας της πόλης. Είναι γειτονιές που έχουν να δούν οδοκαθαριστή μήνες. Είναι γειτονιές που βγαίνουν οι κάτοικοι στο δρόμο και φροντίζουν στοιχειωδώς την καθαριότητα για να καλύψουν την ανεπάρκεια της διοίκησης του δήμου.  Κι όμως τα δημοτικά τέλη βρίσκονται στα ύψη. Και να γνωρίζετε κάτι . δικαιολογίες του τύπου «μα δεν έχουμε εργαζόμενους» δεν υπάρχουν. Μη τους πιστεύετε. Γιατί και λόγω πανδημίας οι δήμοι μπορούν να προσλάβουν ακόμη και δεκάδες εργάτες καθαριότητας ή πρασίνου. Αλλά δεν ενδιαφέρονται, για να χρησιμοποιήσουμε μια ήπια έκφραση. Ένα παράδειγμα. Με την άνοδο της θερμοκρασίας οι άπλυτοι κάδοι δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα. Κι όμως τόσους μήνες δεν είχαν φροντίσει για να νοικιάσουν ένα ιδιωτικό συνεργείο. Ο δήμαρχος προ τριημέρου θυμήθηκε να εισηγηθεί την πρόσληψη ιδιωτικού συνεργείου. Φυσικά και το ψηφίσαμε. Αλλά έπρεπε πρώτα να στενάξουν από τις …μυρουδιές των κάδων οι γειτονιές;

ΔΑΣΗ: Εικόνες εγκατάλειψης και απογοήτευσης. Δέντρα πεσμένα, κλαδιά σπασμένα, κλαδιά παρατημένα επί μήνες, εντός και εκτός δασών. Έχουμε γράψει όλοι τόσα πολλά. Και προχθές γιορταζόταν και η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (τρομάρα μας…).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Μπήκε το καλοκαίρι για καλά και δεν έχουν κουρευτεί ούτε τα ξερόχορτα στα δάση. Για τα οικόπεδα ούτε λόγος. Και η διοίκηση του δήμου έστειλε σε υποχρεωτική άδεια τους κηπουρούς. Ναι αυτή την περίοδο  τους έδωσε την περυσινή άδεια που τους την χρωστούσε. Προφανώς για να εξυπηρετήσει και την πρόσληψη των ιδιωτικών συνεργείων. Αλλά κι εκεί τα έχει κάνει μούσκεμα αφού έχει κάνει παρατυπίες από τις οποίες προσπαθεί να ξεφύγει. Όταν προ ημερών έφεραν στην οικονομική επιτροπή εισήγηση για ένα συνεργείο στα δάση και δυο ιδιωτικά συνεργεία με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ως μέλος της οικονομικής επιτροπής υπερψήφισε για το συνεργείο στα δάση ενώ για τα άλλα δυο ρώτησε αν είναι νόμιμη η διαδικασία και αν η νομική υπηρεσία το γνώριζε, γιατί σημαίνει ουσιαστική κατάργηση της υπηρεσίας πρασίνου. Δεν απάντησαν. Προχώρησαν όμως χωρίς να προβληματιστούν από τις παρατηρήσεις αυτές και την Παρασκευή ξανάφεραν το θέμα τροποποιημένο. Προφανώς τους είχαν κάνει παρατηρήσεις στο ελεγκτικό συνέδριο. Τώρα τι έχουν να πούνε;

ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΑ: Δεν γνωρίζουμε αν το θέμα αυτό είναι για γέλια ή για κλάματα. Τα τελευταία χρόνια ο δήμος μας δεν δίνει καμιά σημασία στη συντήρηση των σιντριβανιών. Το χειμώνα με τις βροχές το κεντρικό σιντριβάνι  της Πεύκης λειτουργούσε κανονικά. Τώρα που βγήκαν οι κάτοικοι και έχουν και ανάγκη τη δροσιά του το βλέπουμε εκτός λειτουργία και βρώμικο. Ή εικόνα της παρακμής και σε άλλα σιντριβάνια. Κρίμα.

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ: Ίδια κατάσταση, εικόνες εγκατάλειψης. Έλλειψη καθαριότητας, ξέρες αντί για πράσινο και κάποιες κλειδωμένες και κάποιες μισοκλειδωμένες. Καμιά σχέση με το παρελθόν. Η ομάδα δράσης της παράταξης τις επισκέφτηκε όλες και άκουσε τα προβλήματα των γονέων. Και περιμένει και μια ΥΠΕΥΘΥΝΗ απάντηση για τις πέντε παιδικές χαρές που στα χαρτιά είναι …κλειδωμένες. Τι συμβαίνει;

Είναι μάλλον απίθανο να μας δώσουν απαντήσεις. Να δώσουν σε εσάς απαντήσεις, γιατί τα δικά μας ερωτήματα είναι τα δικά σας ερωτήματα. Αλλά σας υποσχόμαστε ότι θα επανέλθουμε. Και θα μας βλέπετε και στις γειτονιές σας, γιατί η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν εμφανίζεται στις γειτονιές μόνο την προεκλογική περίοδο.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας