ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ-ΠΕΥΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ <<ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ>>- 25η Νοεμβρίου καθιερωμένη από το 1999 από τον ΟΗΕ ως Διεθνής  Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

0

Σήμερα, 25 Νοεμβρίου 2024, τα μέλη του ΔΣ του Παραρτήματος Αμαρουσίου – Πεύκης της Πανελλαδικής  Οργάνωσης Γυναικών “ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ” μαζί με την Πρόεδρο του Παραρτήματος κ Έλενα Τσουκλείδου και την Πρόεδρο της Κεντρικής Διοίκησης της Οργάνωσης κ Μαρία Γιαννίρη, πραγματοποίησαν μια συμβολική δράση, στην είσοδο του Δημαρχείου Αμαρουσίου ,  αφύπνισης των γυναικών, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών ,  με κεντρικό σύνθημα

                                      “Μίλα !  

                               Σπάσε  τη σιωπή! “

στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

Η κ. Μαρία Γιαννίρη δήλωσε:

«Η βία κατά των γυναικών είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που απαιτεί συλλογική δράση και ευαισθητοποίηση. Ως Γυναικεία  Οργάνωση, συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα που χρειάζεται υποστήριξη, προωθώντας την ελευθερία, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια. Σήμερα, με αυτή τη δράση, επισημαίνουμε ότι η σιωπή δεν είναι επιλογή. Μαζί μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή.»

Η Πρόεδρος του Παραρτήματος Αμαρουσίου – Πεύκης, κ. Έλενα Τσουκλείδου, ανέφερε:

«Είμαστε εδώ για να τονίσουμε ότι καμία γυναίκα δεν πρέπει να αισθάνεται μόνη. Η “ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ”  ήταν , είναι και θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή,  με θέσεις προς την κατεύθυνση της εξάλειψης της κάθε μορφής βίας , με σχετικές προτάσεις τόσο σε τοπικό-αυτοδιοικητικό επίπεδο , όσο και προς  την κεντρική εξουσία , καθώς και με ποικίλες δράσεις  ευαισθητοποίησης  των  πολιτών . Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε δυναμικά »

Η “ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ”  και το Παράρτημα Αμαρουσίου – Πεύκης αποτελούν διαχρονικούς φορείς κοινωνικής ευαισθησίας και δράσης, προσηλωμένους στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου ,πρωτίστως των γυναικών και των παιδιών και την εξάλειψη κάθε μορφής βίας.

Με σταθερό προσανατολισμό στην προαγωγή της ισότητας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, συνεχίζουμε να υψώνουμε τη φωνή μας απέναντι στις προκλήσεις της εποχής, χτίζοντας γέφυρες συνεργασίας, με στόχο μια κοινωνία βασισμένη στον σεβασμό, την αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη για όλους.

Οι κυρίες που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο είναι: Λέλα Χαμαμτζή, Βίκυ Κεχρή, Ειρήνη Ανδρούτσου, Αιμιλία Γιαννοπούλου, Τζένη Βασιλούνη, Μαριάννα Γκαβέλα

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας