12 βασικά σημεία του προγράμματος που παρουσίασε το # Ενωμένο Μαρούσι και ο Γιώργος Καραμέρος

0

Δώδεκα βασικά σημεία, παρουσίασε, πρώτο από όλους τους συνδυασμούς το # Ενωμένο Μαρούσι, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου παρεμβάσεων, ενόψει των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019. Ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας, Συμμετοχικός προϋπολογισμός, Ψηφιακή Πλατφόρμα Διαβούλευσης, Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (open mall), Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, Καινοτόμα Συστήματα Ηλεκτροφωτισμού, είναι μερικές μόνο από τις δράσεις που περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό. Αναλυτικά τα 12 σημεία είναι:

1. Καταρτίζουμε Συμμετοχικό προϋπολογισμό με τους δημότες να συναποφασίζουν σε ποσοστό 2% του προϋπολογισμού για επί μέρους έργα και στις 17 γειτονιές.

2. Εκπονούμε Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για το κυκλοφοριακό, ενιαία για όλες τις γειτονιές αναβαθμίζοντας τη δημοτική συγκοινωνία με πεζοδρομήσεις στο κέντρο, χρήση ποδηλάτων και ηλεκτρικών οχημάτων.

3. Στηρίζουμε ουσιαστικά τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας, ιδρύοντας την πρώτη ενεργειακή κοινότητα σε δημοτικό επίπεδο, καλύπτοντας τις ενεργειακές τους ανάγκες με φωτοβολταικά τελευταίας γενιάς στις στέγες 58 δημοτικών κτιρίων και σχολείων αλλά και στις Εργατικές πολυκατοικίες.

4. Κάνουμε το Μαρούσι ψηφιακή πόλη. Οριοθετούμε Συνοικία Δημιουργικών Επιχειρήσεων στο Ανατολικό Μαρούσι (Κοκκινιά Σωρός), μέσω της ανάπτυξης δικτύων υποδομών. Φτιάχνουμε ψηφιακή κάρτα δημότη, συμβούλιο Ψηφιακής Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας και εργαστήριο τεχνολογικών λύσεων (Μαρούσι Innovation Lab).

5. Επανασυστήνουμε τη δημοτική αστυνομία και εμπεδώνουμε το αίσθημα ασφάλειας στην πόλη με led φωτισμό.

6. Δημοπρατούμε μελέτη για την εκπόνηση Τοπικού Χωρικού Σχεδίου μετά την αβελτηρία μη τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης από το 1997 έως σήμερα

7. Συντηρούμε δρόμους και πεζοδρόμια με τριετή προγράμματα εκτεταμένων συντηρήσεων και αυτεπιστασία. Προχωράμε σε νέες φυτεύσεις.

8. Αναβαθμίζουμε τις αθλητικές και σχολικές εγκαταστάσεις με χρήση τους και τα απογεύματα. Με συνέργειες χρησιμοποιούμε γήπεδα και παρκινγκ στο ΟΑΚΑ.

9. Φτιάχνουμε μια Ανθεκτική πόλη με Αντιπλημμυρικά έργα. Αξιοποιούμε άμεσα τα 10 εκατομμύρια ευρώ της Περιφέρειας και με τροποποίηση του ρυμοτομικού δημοπρατούμε το έργο στο ρέμα Σαπφούς.

10. Διαχειριζόμαστε τα απόβλητα με διαλογή στην πηγή, καφέ και κίτρινο κάδο για ανακύκλωση, κλαδοτεμαχιστές, κομποστοποίηση και κυκλική οικονομία.

11. Θέλουμε ένα Νέο αποτύπωμα στον πολιτισμό. Φροντίδα για τα ΑμεΑ σε όλα τα επίπεδα με προσβασιμότητα σε υποδομές και υπηρεσίες. Δημιουργούμε τμήμα αστικής πανίδας και εφαρμόζουμε ειδικά προγράμματα για τα αδέσποτα ζώα.
12. Τακτοποιούμε τα οικονομικά του Δήμου και επιδιώκουμε 100% απορρόφηση περιφερειακών και ευρωπαϊκών πόρων.

Το # Ενωμένο Μαρούσι και η πόλη μας έχει πλέον συμβατό σχέδιο με τις στρατηγικές κατευθύνσεις «Πράσινη Ευρώπη» «Εξυπνότερη Ευρώπη» «Κοινωνική και πιο κοντά στους Πολίτες Ευρώπη», που αντιστοιχούν στα περισσότερα από τα 21,6 ΔΙΣ ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Ελλάδα.

Διαβάστε εδώ το πλήρες πρόγραμμα:
http://enomenomaroussi.gr/Karameros_web.pdf

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας