19 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαρούσι – Σε καραντίνα για 10 ημέρες

0

Σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για 10 μέρες τίθεται το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαρούσι Αττικής, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους.

Στο γηροκομείο έχουν εντοπιστεί 19 επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων 18 φιλοξενούμενοι και 1 μέλος του προσωπικού.

Πρόκειται για τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Centaurea στην οποίο σημειώνεται πως στις αρχές της εβδομάδας τα ειδικά κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ μαζί με τον ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν τέστ ελέγχου του κορωνοϊού, στο προσωπικό και σε άτομα που φιλοξενούνται στη δομή.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν, παρουσία και του Περιφερειάρχη κου Γ. Πατούλη στο  πλαίσιο των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων που ξεκίνησαν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και άλλες κοινωνικές δομές της Αττικής.

Όσο για την κατάσταση της υγείας των κρουσμάτων οκτώ άτομα με κορωνοϊό έχουν μεταφερθεί από χθες Τρίτη από τον οίκο ευγηρίας στην κλινική Παμμακάριστο και 10 ακόμη σήμερα θα μεταφερθούν στον Ευαγγελισμό.

Ωστόσο η δικηγόρος της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων επισημαίνει πως υπήρχε ύποπτο περιστατικό ηλικιωμένου ο οποίος είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο με συμπτώματα εγκεφαλικού και γι΄αυτό το λόγο είχαν γίνει τα τέστ σε φιλοξενούμενους και προσωπικό τα οποία ήταν αρνητικά.

Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τον οίκο ευγηρίας ορίζει πως:

Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από 02-09-2020 και ώρα 21.00 έως 12-09-2020 και ώρα 21.00

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας