9 ο Forum ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΗΣ -Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Νοεμβρίου

0

Το φετινό 9ο FORUM είναι αφιερωμένο στην Παιδεία της Κεραμεικής, όπου για κάθε Σαββατοκύριακο από τα τρία τού FORUM θα εισηγηθεί και θα επιμεληθεί μία Σχολή ξεχωριστά και ενίοτε σε συνδυασμό μεταξύ τους.

Το 1ο Σ/Κ έχει αναλάβει το «Ανοιχτό Εργαστήριο Κεραμεικής» με τον Σταμάτη Φιλιππαίο.

1ο Σ/Κ «ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΡΑΜΕΙΚΗΣ» – ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΣ 26 / 11 Σάββατο 12:00 Σεμινάριο: Δημιουργία πηλού Ολόκληρη η διαδικασία δημιουργίας πηλού από το μηδέν. Παραγωγή τού πηλού εκμεταλλευόμενοι την βαρύτητα, που είναι και ο αρχαίος τρόπος παραγωγής τού πηλού για τροχό. Χώμα και νερό. Η εισήγηση και η επιμέλεια της διαδικασίας που θα λάβει χώρα στον εξωτερικό χώρο τού Κέντρου Ελληνικής Κεραμεικής είναι τού Σταμάτη Φιλιππαίου.

Η συμμετοχή στο Σεμινάριο είναι ανοιχτή.

16:00 Ομιλία: Άργιλος – Η νανοτεχνολογία της φύσης Ο Βασίλης Σταθόπουλος είναι Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Χημείας και Τεχνολογίας Υλικών. Η διδακτορική του διατριβή αφορούσε στην ανάπτυξη καινοτόμων κεραμικών οξειδίων για τεχνολογίες απορρύπανσης. Από το 2008 έως σήμερα εργάζεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και εφαρμοσμένη έρευνα. Η έρευνά του εστιάζει στην ανάπτυξη και μελέτη υλικών με περιβαλλοντικές και ενεργειακές εφαρμογές, στηρίζοντας την διαχείριση φυσικών πόρων προς ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον. Έχει δημοσιεύσει τουλάχιστον 90 επιστημονικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, είναι συν-εφευρέτης σε δύο πατέντες και έχει παρουσιάσει έργο σε πάνω από 170 διεθνή και εθνικά συνέδρια.  Προσέλευση 11:30΄

27 / 11 Κυριακή 12:00 Βιωματική Δράση : Αγγειοπλαστική – Πηλοπλαστική

Ο πηλός που θα έχει παρασκευαστεί από την προηγούμενη μέρα θα χρησιμοποιηθεί από τούς συμμετέχοντες στα εργαστήρια που θα γίνουν στον Τροχό και την Πηλοπλαστική στις αντίστοιχες αίθουσες τού Κέντρου. Οι δράσεις θα είναι και θεματικές. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν την ημερομηνία και ώρα που θα ανακοινωθεί η έναρξη για την συμμετοχή και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  Προσέλευση 11:30΄

ΣΗΜ.  Ο αγγειοπλάστης και τεχνικός Σταμάτης Φιλιππαίος είναι ένας κεραμίστας χαμηλών τόνων που κατέχει και τη θεωρία και την πολυετή εμπειρία της πράξης σε όλο το φάσμα της κεραμεικής που αφορά υλικά, τεχνικά, τεχνολογία, παραγωγή, βιομηχανία πλακιδίων, δομικών υλικών, ειδών υγιεινής, πορσελάνης, πυριμάχων μαζών και ακόμη.

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΕΡΑΜΙΣΤΩΝ & ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΗΣ – THE HOUSE OF CERAMIC ART Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 207 ΜΑΡΟΥΣΙ 2106144430

9ο Forum ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΗΣ

1Ο Σ/Κ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

27 / 11 Κυριακή και ώρα 12:00

Βιωματική Δράση : Αγγειοπλαστική – Πηλοπλαστική

Ο πηλός που θα έχει παρασκευαστεί από την προηγούμενη μέρα, θα χρησιμοποιηθεί από τους συμμετέχοντες στα εργαστήρια που θα γίνουν στον τροχό και στην πηλοπλαστική στις αντίστοιχες Αίθουσες τού Κέντρου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν την Πέμπτη 24/11 από τις 9:00πμ έως 12:00μμ, και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα εργαστήρια θα είναι ανοιχτά για όσους θέλουν να τα παρακολουθήσουν.

Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι ατομικές και γίνονται με e-mail στο [email protected]  . Την ημέρα της εκδήλωσης, εαν ακυρωθούν θέσεις, θα κρατηθεί προτεραιότητα δια ζώσης για την συμπλήρωση της θέσης.

Περισσότερες πληροφορίες και στο τηλ. 210 61 444 30

Από την Διοργανωτική Επιτροπή της ΠΕΚΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας