Ανακοίνωση της παράταξης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ για δια ζώσης συνεδριάσεις

0

Στην παρακάτω ανακοίνωση προχώρησε η Δημοτική Παράταξη ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ σχετικά με τα δια ζώσης δημοτικά συμβούλια:

Η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ που επιτρέπει υπό όρους την πραγματοποίηση δια ζώσης συνεδριάσεων είναι προβληματική για τη δημοκρατική λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων, αφού δεν επιτρέπει σε μη εμβολιασμένους/ες να συμμετάσχουν. Ορίζει επίσης ότι θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Πρόκειται για δυο μέτρα και δυο σταθμά από μια κυβέρνηση που πιστεύει ότι μπορούν να λειτουργήσουν τμήματα 27 ατόμων στα σχολεία και μάλιστα να συνεχίσουν να λειτουργούν ακόμη κι αν υπάρχουν κρούσματα στην τάξη!

Όμως το δημοτικό συμβούλιο του Μαρουσιού καταφέρνει να βρίσκεται πιο πίσω ακόμη κι από αυτή την άκρως προβληματική εγκύκλιο. Η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έχει προγραμματιστεί να γίνει για ακόμη μια φορά με τηλεδιάσκεψη.

Η τηλεδιάσκεψη δεν βοηθάει στη δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, ούτε διευκολύνει τους/τις δημότες/δημότισσες να παρεμβαίνουν στη συνεδρίαση.

Η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου είναι αρκετά μεγάλη και μπορεί να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση με τήρηση των χωρικών περιορισμών που προβλέπει η εγκύκλιος. Όσο για τη συμμετοχή δημοτών, θα μπορούσε να γίνεται με παρουσία εντός της αίθουσας για όσα άτομα επιτρέπεται λόγω των περιορισμών και στον εξωτερικό χώρο να μεταδίδεται ο ήχος της συνεδρίασης ώστε να μπορούν να παρακολουθούν κι άλλοι.

Τέλος, ως “Εκτός των Τειχών” είμαστε αντίθετοι/ες με το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού και δεν μπορεί η δημοκρατική λειτουργία των διάφορων θεσμών να περιορίζεται, ακόμα και σε καιρό πανδημίας. Γι’ αυτό τον λόγο προτείνουμε η συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων και δημοτών/ισσών στη συνεδρίαση να διευκολύνεται με την παροχή από τον δήμο τεστ αν χρειάζεται.

Συντασσόμαστε με την πρόταση του δημοτικού συμβούλου κ. Μαγιάκη η συνεδρίαση της 7/9 να γίνει δια ζώσης και ζητούμε να δρομολογηθούν και οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η προηγούμενη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας