Ανακοίνωση της παράταξης Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι για τις πρόσφατες πλημμύρες στην πλατεία Σωρού

0

Μετά τη «Μήδεια», τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, τους σεισμούς ήρθε και ο «Μπάλλος» για να επιβεβαιώσει ότι το «επιτελικό» κράτος και οι λοιπές νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες δεν μπορούν να προστατέψουν τους πολίτες, την περιουσία τους, το περιβάλλον.

Όσο δεν υπάρχει δημόσια δαπάνη για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών δασοπροστασίας, αντισεισμικού ελέγχου, αντιπλημμυρικών έργων η πολιτική προστασία θα παραμένει άπιαστο όνειρο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζόμενων.

Στο Μαρούσι δεν πέρασε ούτε ένας μήνας και μια νεροποντή ήταν αρκετή για να κονιορτοποιήσει πομπώδεις δηλώσεις τόσο του Κ. Αμπατζόγλου όσο και του κ. Πατούλη που την ημέρα των εγκαινίων (20-9-2021) της πλατείας στο παλιό αμαξοστάσιο του Δήμου, δίπλα στον Αγ. Ελευθέριο, δήλωναν με στόμφο:

«Κατασκευάζουμε για τους πολίτες σύγχρονους και ασφαλείς κοινόχρηστους χώρους», « Ήταν ένας χώρος γεμάτος λάσπη και σήμερα είναι ένα πρότυπο πάρκο αναψυχής»

Πρώτα ο κ. Πατούλης και στη συνέχεια ο κ. Αμπατζόγλου οφείλουν να ζητήσουν συγνώμη από τους Μαρουσιώτες για το ότι:

  • Κατασπατάλησαν τα χρήματα για τη διαμόρφωση της πλατείας για ψηφοθηρικούς λόγους ενώ ήταν βέβαιο πως στην πρώτη πλημμύρα ο χώρος θα καταστρεφόταν. Με τους πιο υψηλούς τόνους είχαμε προειδοποιήσει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν πρέπει να γίνει ανάπλαση του χώρου, αν προηγουμένως δεν διευθετηθεί το ρέμα.
  • Δεν έχουν απομακρύνει τα μπάζα απέναντι από το χώρο της πλατείας με αποτέλεσμα στην πρώτη πλημμύρα τόνοι χωμάτων να παρασύρονται, να κινδυνεύουν οι παρακείμενες κατοικίες, να παρασύρονται αυτοκίνητα, να υπάρχει μεγάλη υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην περιοχή.
  • Ειδικότερα ο κ. Πατούλης οφείλει να ζητήσει συγνώμη που αν και επί 13 χρόνια ήταν δήμαρχος Αμαρουσίου δεν ολοκλήρωσε την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης και κατασπατάλησε πόρους σε έργα βιτρίνας
  • Τόσο ο κ. Πατούλης όσο και ο κ. Καραμέρος, σαν Αντιπεριφερειάρχης από το 2014 μέχρι το 2019, δεν μπόρεσαν να συνεργαστούν εποικοδομητικά προς όφελος της πόλης ώστε να έχουν ολοκληρωθεί ή έστω ξεκινήσει τα έργα διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς και της ανάπλασης των παραρεμάτιων περιοχών.

Οι κοκορομαχίες μεταξύ των πλευρών Αμπατζόγλου, Καραμέρου δεν αφορούν τους κατοίκους που βλέπουν χρήματα να κατασπαταλώνται, να κινδυνεύει η ζωή τους από τις νεροποντές, να καταστρέφονται οι περιουσίες τους, να υποβαθμίζεται η ποιότητα της ζωής τους.

Καλούμε τον δήμαρχο κ. Αμπατζόγλου εδώ και τώρα

  • Να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν στην πλατεία και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να την προστατέψει από την επόμενη πλημμύρα
  • Να απομακρύνει τα μπάζα από το χώρο απέναντι από το αμαξοστάσιο
  • Να διεκδικήσει, ακόμα και με κινητοποιήσεις των κατοίκων, να ξεκινήσουν τα έργα στο ρέμα Σαπφούς και η αντιπλημμυρική προστασία της πόλης
  • Να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή της υπερχείλισης του ρέματος στην οδό Φακίνου και όπου αλλού απαιτείται

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας