Ανακοίνωση της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ για το θανατο του αξεπέραστου ΜΙΚΗ.

0

Βαθιά συγκίνηση μας διακατέχει για την απώλεια του αξεπέραστου Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Μίκης υπήρξε από τα νιάτα του σύμβολο αγώνα, αξιοπρέπειας και θυσίας με τους αγώνες που έδωσε για τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ειρήνης, της ενότητας του λαού και της κοινωνικής απελευθέρωσης στις περιόδους της Εθνικής Αντίστασης, του Εμφυλίου Πολέμου και μετεμφυλιακά, της Χούντας του 67.

Με τη στάση ζωής του ενέπνευσε τη νεολαία και μαζί δημιούργησαν μαζί τη σπουδαιότερη νεολαιίστικη οργάνωση της Μετεμφυλιακής Ελλάδας, την ιστορική Νεολαία Λαμπράκη.

Ο Μίκης μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν παρών σε όλους τους αγώνες του Ελληνικού λαού.

Με την έμπνευση που του έδωσε το ταλέντο του και η συμμετοχή του στους λαϊκούς αγώνες κατόρθωσε να κάνει την υψηλή ποίηση του Ρίτσου, του Ελύτη, του Σεφέρη, του Αναγνωστάκη, του Νερούδα και πολλών άλλων σημαντικών ποιητών λαϊκή τέχνη.

Η μουσική και τα τραγούδια του έκφρασαν τις αγωνίες, τους πόθους, τις χαρές, αλλά και τις απαγοητεύσεις όχι μόνο του ελληνικού λαού αλλά και παγκόσμια.

Ο Μίκης θα είναι πάντα παρών. Θα τον θυμούνται πάντα όλοι οι άνθρωποι, όπου γης, όταν, συντροφιά με τη μουσική του και εμπνεόμενοι από αυτή, θα  αγωνίζονται να «σηκωθούν λίγο ψηλότερα», να δουν «τα μάρμαρα να λάμπουν, να λάμπουν στον ήλιο, τη θάλασσα να κυματίζει».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας