Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Κ. Ρώτας «Μικροπολιτική με τις περιουσίες των συμπολιτών μας»

0

Απαντώντας στην χθεσινή ανακοίνωση του επικεφαλή του Συνδυασμού «Ενότητα-Ανατροπή και Έργο» του κου Λ. Μαγιάκη για την οικοδόμηση ιδιωτικού οικοπέδου στην περιοχή της Νερατζιώτισσας, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κος Κ. Ρώτας κάνει λόγο για μικροπολιτική και λαϊκισμό. Τονίζει πως η Διοίκηση του Δημάρχου Θ. Αμπατζόγλου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα διαφάνειας και τήρησης της νομιμότητας και συγκεκριμένα στην απάντησή του αναφέρει πως

«Επειδή πρέπει – με κάθε αφορμή – να είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στους Μαρουσιώτες, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:

Το οικόπεδο στο οποίο αναφέρεται ο κ. Μαγιάκης, είναι ιδιόκτητο!

Το ομολογεί άλλωστε και ο ίδιος. Σε τέτοια θέματα δεν χωράει «λαϊκισμός» απλά και μόνο για δημιουργία εντυπώσεων. Ο κ.Μαγιάκης, όφειλε μετά από τόσα χρόνια στην αυτοδιοίκηση, αλλά κι ως μηχανικός, να αντιμετωπίζει θέματα τέτοιας φύσεως όπως αρμόζει στην ιδιότητά του κι όχι υπό το πρίσμα μικροπολιτικής.

Καμία παρέμβαση από την πλευρά του Δήμου σε ιδιοκτησίες με τον τρόπο που θεωρεί ο ίδιος ως τον πιο «δημοκρατικό», δεν μπορεί να γίνει.

Δημοτικός σύμβουλος, με πολλά χρόνια θητείας, όπως ο κ.Μαγιάκης δεν μπορεί να χαρακτηρίζει τους θεσμούς ως κατώτερους των περιστάσεων ή ότι δεν ενημερώνουν ή αποκρύπτουν.

Αν ο κ. Μαγιάκης προτείνει πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού πρέπει να ασκεί κάποια άλλη εξουσία πέρα της αναγνωρισμένης και θεσμοθετημένης έναντι των περιουσιών των πολιτών, να μας ενημερώσει.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου, έχει αποδείξει από την αρχή της θητείας του ότι ενεργεί με γνώμονα τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και τη δημοκρατικότητα, κάτι που έχει αναγνωριστεί από όλες τις πολιτικές πλευρές σε ποικίλα ζητήματα του Δήμου μας.

Τέτοιες ατυχείς δημόσιες παρεμβάσεις, όπως του κ. Μαγιάκη, σπιλώνουν τις έννοιες  της δημοκρατικότητας, της διαφάνειας, της νομιμότητας και δημιουργούν σύγχυση ακόμη και για τα αυτονόητα».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας