Απάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου

0

Θ. Αμπατζόγλου: «Κάποιους τους πονάει που ο Δήμος Αμαρουσίου παράγει έργο και αυτή η Δημοτική Αρχή απαλλάσσει τους Μαρουσιώτες από δανειακά βάρη δεκαετιών προς όφελος της ανάπτυξης»

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι εκπρόσωποι της μείζονος αντιπολίτευσης “Ενωμένο Μαρούσι – ΣΥΡΙΖΑ” αγανακτισμένοι και οι ίδιοι από την ανέξοδη αντιπολίτευσή τους προχώρησαν σε μία ακόμη απέλπιδα κίνηση, διαβιβάζοντας τον αντιπολιτευτικό τους φάκελο στα κομματικά τους γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και καταφέρουν να ακουστούν στην κοινή γνώμη.

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής βρίσκεται σε όλα τα δημοτικά συμβούλια με αναλυτικές τοποθετήσεις αλλά και στους απολογισμούς έργων που κάθε τόσο ανακοινώνονται, ωστόσο έχει αξία να γίνει υπενθύμιση στα παρακάτω,αποκαθιστώντας για μία ακόμη φορά την αλήθεια:

1. Αυτή η Δημοτική Αρχή απάλλαξε τους Μαρουσιώτες από βάρη δεκάδων εκατομμυρίων:
Απαλλάξαμε τους Δημότες του Αμαρουσίου οριστικά από χρέος 30 εκ. ευρώ της ΑΘΜΟΝΟΝ, μεταβιβάζοντας στην κυριότητά του Δήμου, το ακίνητο της ΕΤΕΒΑ (Π.Ε. Αγίου Θωμά), ως κοινόχρηστο χώρο πρασίνου κι αναψυχής και τακτοποιώντας τις κυριότητες των ιδιοκτητών της περιοχής Ήλιδας.
Αναδιαρθρώσαμε τραπεζικό χρέος του Δήμου περίπου 20 εκ. ευρώ για 25 έτη και με κέρδος τη διαγραφή των 8 εκ. ευρώ.
2. Αυτή η Δημοτική Αρχή προστάτεψε τη Μαρουσιώτικη οικογένεια, υλοποιώντας το θεσμό της δίχρονης προσχολικής αγωγής:
Αντίθετα σε εκείνους που προσπάθησαν να επιβάλλουν το διχασμό ανάμεσα στις Μαρουσιώτικες οικογένειες και παρά τις τεράστιες γραφειοκρατικές αντιξοότητες λειτουργήσαμε σε πνεύμα ομόνοιας και καταφέραμε να υλοποιήσουμε το θεσμό της δίχρονης προσχολικής αγωγής προσωρινά μέσω των παιδικών σταθμών του Δήμου, χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια των παιδιών και καταληκτικά στις αρχές Νοεμβρίου με την εγκατάσταση νέων αιθουσών με τις προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας.
3. Αυτή η Δημοτική Αρχή αναβαθμίζει τη Δημοτική Συγκοινωνία με νέο στόλο και οδηγούς:
Αντίθετα σε εκείνους που επιδιώκουν εν μέσω covid-19, οι χιλιάδες Μαρουσιώτες που χρησιμοποιούν τη Δημοτική Συγκοινωνία, να συνωστίζονται σε πεπαλαιωμένα οχήματα, εμείς επιλέξαμε με βάση όλες τις νόμιμες διαδικασίες να ξεκινήσουμε την ανανέωση του στόλου μας, στις συμφερότερες τιμές. Πολύ σύντομα και με την ενίσχυση και του ανθρώπινου δυναμικού, θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε το Μαρουσιώτικο κοινό, με περισσότερα δρομολόγια δεδομένου του υφιστάμενου μικρού αριθμού οδηγών.
4. Όποιος βαφτίζει τον εθελοντισμό, οικογενειοκρατία μάλλον συγχέει έννοιες και ιδέες και κυρίως εκτίθεται λόγω κακής πληροφόρησης:
Για τους Μαρουσιώτες συγγενείς ή/και φίλους στελεχών της Δημοτικής Αρχής που καθημερινά αγωνίζονται ΑΜΙΣΘΟΙ, για το καλό της πόλης και επιλύουν ζητήματα, είναι τουλάχιστον άκομψο και προσβλητικό να μπαίνουν στο κάδρο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

 

Εν κατακλείδι,

Απέναντι σε εκείνους που έφεραν το θεσμό της απλής αναλογικής επιδιώκοντας το χάος, απέναντι σε εκείνους που θέλουν την κοινωνία μας διχασμένη και σε οικονομική ύφεση, αυτή η Δημοτική Αρχή παράγει έργο και επιλύει προβλήματα δεκαετιών.
Αυτή η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να προτάσσει το συμφέρον του Μαρουσιώτη πολίτη απέναντι στις μικροκομματικές σκοπιμότητες και θα συνεχίσει να διεκδικεί απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση και οποιαδήποτε Περιφερειακή Αρχή,όλα όσα θα κάνουν το Μαρούσι μία καλύτερη πόλη».

H ανακοίνωση του Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου έχει ως εξής

1ος χρόνος διοίκησης Αμπατζόγλου:

Οικογενειοκρατία, αναθέσεις, αναποτελεσματικότητα  

και στο βάθος νεοφιλελευθερισμός

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος της «νέας» διοίκησης του δήμου Αμαρουσίου με επικεφαλής τον νέο δήμαρχο κ. Αμπατζόγλου.

Παρόλο που ο δήμαρχος είναι πράγματι νέος, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τη δημοτική αρχή, στην οποία πέντε από τους έξι αντιδημάρχους ήταν μέλη και της διοίκησης του κ. Πατούλη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μη απόδοση ευθυνών σε αυτούς που διαχειρίστηκαν τα ακίνητα του δήμου με πλήρη αδιαφάνεια, μεροληψία και παράνομο τρόπο λέγοντας ξεδιάντροπα ψέματα πως τα διαχειρίζονται «προς όφελος του δήμου», όπως ο αντιδήμαρχος κ. Σταθούλης που τυγχάνει και γραμματέας αυτοδιοίκησης της Ν.Δ.

Η διοίκηση Πατούλη έχει συνέχεια. Η διοίκηση Αμπατζόγλου, ωστόσο, έχει βάλει όλο αυτό το διάστημα τη δική της σφραγίδα με κυρίαρχα τα χαρακτηριστικά της οικογενειοκρατίας, καθώς στενοί συγγενείς του κ. δημάρχου βρίσκονται σε θέσεις έμμισθων ή άμισθων συμβούλων της διοίκησης παρεμβαίνοντας πολλές φορές στο έργο των εργαζομένων στις διάφορες δημοτικές υπηρεσίες.

Κατά τα άλλα, η διοίκηση Αμπατζόγλου εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας για:

  • Να λειτουργεί τα δημοτικά συμβούλια αποκλειστικά με τηλεδιασκέψεις –και άρα χωρίς την παρακολούθηση αυτών από τους δημοσιογράφους, ώστε να ενημερώνεται αντικειμενικά η κοινωνία. Η απόπειρά της για λειτουργία «δια περιφοράς» ακυρώθηκε από την καίρια αντίδραση της παράταξης «#ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ».
  • Να προβαίνει σε πλήθος απευθείας αναθέσεων προμήθειας προϊόντων και λήψης υπηρεσιών ακόμα και άσχετων με τον Covid 19, όπως είναι η προμήθεια των τριών λεωφορείων σε υψηλότερη τιμή από αυτήν που προμηθεύτηκε για τους ίδιους τύπους ο δήμος Μεταμόρφωσης, αλλά και η “εκπαίδευση” του προσωπικού της Κ.Ε.Δ.Α. από εταιρεία που συνδέεται με στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, γίναμε μάρτυρες πλήρους αναποτελεσματικότητας στη διαχείριση της προσχολικής αγωγής καθώς τα παιδιά φιλοξενήθηκαν «προσωρινά» στους παιδικούς σταθμούς και όχι στα νηπιαγωγεία που έπρεπε να ήταν έτοιμα την 1η Σεπτέμβρη, όπως είχαν υποσχεθεί τόσο ο κ. δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος της επιτροπής παιδείας του δήμου κ. Σαγρής. Ένα μόνο παράρτημα λειτούργησε, του 12ου νηπιαγωγείου, και αυτό με σημαντικές ελλείψεις εξοπλισμού τις πρώτες ημέρες.

Η χαοτική κατάσταση στα νηπιαγωγεία είναι έκδηλη στους γονείς και η διοίκηση Αμπατζόγλου δεν αναλαμβάνει ουσιαστικά τις ευθύνες της.

Τέλος, η δημοτική αρχή Αμπατζόγλου στον πρώτο χρόνο διοίκησής της ταυτίστηκε πλήρως με τις κυβερνητικές πολιτικές :

  • Προβαίνοντας σε σύναψη δανείου με το fund Intrum για αναχρηματοδότηση του δανείου της τράπεζας Πειραιώς, επειδή η διοίκηση Πατούλη με το «οικονομικό θαύμα» της, υπήρξε επί σειρά ετών ανακόλουθη και κακοπληρώτρια και συσσώρευσε πάνω από 7.000.000 ευρώ από τόκους εκτοξεύοντας το χρέος στα 19,6 εκ. ευρώ από 11,7 εκ. ευρώ.

Ένα δάνειο 19,6 εκ. ευρώ που το fund Intrum «αγόρασε για 10 χρόνια» αντί 290.000 ευρώ, η «καλύτερη συμφωνία» που κατόρθωσε να επιτύχει η διοίκηση Αμπατζόγλου ήταν να πληρώσει 18,5 εκατομμύρια ευρώ στο fund –αναρωτιόμαστε αν υπήρξε καν διαπραγμάτευση.

  • Αποδέχτηκε την πρόταση της εταιρίας LAMDA για την τακτοποίηση της αυθαιρεσίας του “THE MALL ATHENS” απεμπολώντας τις τεκμηριωμένες διεκδικήσεις της κοινωνίας για σημαντικά ανταποδοτικά σε ελεύθερους χώρους πρασίνου.

Τελικά ο δήμος αποκτά μόνο τους ελάχιστους χώρους τους οποίους δεν μπορούσε να μην αποδώσει η εταιρία μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

  • Υλοποιώντας χωρίς καμία διαμαρτυρία τις κυβερνητικές τροπολογίες που δίνουν υπερεξουσίες στην οικονομική επιτροπή του δήμου και υποβαθμίζουν τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και συνεπώς τη λαϊκή βούληση. Έτσι το 33,8% της παράταξης Αμπατζόγλου στις δημοτικές εκλογές μετατράπηκε σε πλασματική πλειοψηφία 77,8%.
  • Αποδεχόμενη σιωπηρά τη διαρκή υποχρηματοδότηση από την κυβέρνηση παρά τη μεταφορά νέων αρμοδιοτήτων (π.χ. καθαρίστριες σχολείων), όπως και την προβληματική και επικίνδυνη σε συνθήκες πανδημίας λειτουργία των σχολείων με την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα στους 25-27.
  • Εξήγγειλε τη δημιουργία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ» σε συνεργασία με γειτονικούς δήμους –στα βήματα δίχως άλλο της πάλαι ποτέ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε.» επί διοίκησης Πατούλη που άφησε χρέη ύψους 900.000 € στο δήμο Αμαρουσίου.

Όσο και αν οι συνθήκες της πανδημίας δεν ευνοούν ούτε την πληροφόρηση ούτε την αντίδραση, η κοινωνία της πόλης μας θα μάθει την αλήθεια και δεν θα αφήσει τη διοίκηση Αμπατζόγλου να λειτουργήσει σε συνθήκες αδιαφάνειας υλοποιώντας πολιτικές και πρακτικές που θα υποβαθμίσουν τη ζωή μας.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας