Απάντηση του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) Νίκου Πέππα στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι» για τις εκδηλώσεις στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη

0

Ν. Πέππας: «Σκοταδιστές και μικρόψυχοι αυτοί που πολεμούν την ταυτότητα και κληρονομιά του Αμαρουσίου»

Ανακοίνωση δημοσιοποίησε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης σύμφωνα με την οποία αναφερόταν πως

Αμπατζόγλου, Πέππας «χρυσοπλήρωσαν» εικαστική έκθεση με 6.000 ευρώ για ένα μήνα & απευθείας ανάθεση
Συνεχίζεται το πάρτι των αναθέσεων της διοίκησης Αμπατζόγλου και μέσω Νομικών Προσώπων του Δήμου Αμαρουσίου.

Σύμφωνα με απόφαση του Προέδρου της Κοινοφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Δ.Α.) κυρίου Νικολάου Πέππα που αναρτήθηκε στο «Διαύγεια», καταβλήθηκε το ποσό των 6.200 ευρώ σε εικαστικό για την πραγματοποίηση της έκθεσής της στο Μαρούσι.

Η συγκεκριμένη απόφαση του κ. Πέππα για τη δαπάνη με αιτιολογία «Δαπάνες εκθέσεων στο εσωτερικό» ελήφθη στις 25/11/2021, μία εβδομάδα περίπου δηλαδή μετά από τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης.

Συμβαίνει δηλαδή το πρωτοφανές ο Δήμος να πληρώνει 6.000 για να παραχωρήσει αίθουσα του για ένα μήνα σε κάποιον καλλιτέχνη.

Σε ερωτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΑ και μελών της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι Δημήτρη Κουτσουβέλη και Κυριάκου Χάγερ σχετικά με τη συγκεκριμένη δαπάνη, ο κ. Πέππας απέφυγε να απαντήσει ουσιαστικά και αναφέρθηκε γενικά και αόριστα σε εργασίες που έπρεπε να πραγματοποιηθούν στον χώρο της Ολυμπιακής Πινακοθήκης, εργασίες που αναβαθμίζουν τον χώρο γενικώς σύμφωνα με τα λεγόμενά του καθώς και στο τελάρωμα των έργων της εικαστικού.

Από πού προκύπτει η υποχρέωση της ΚΕΔΑ όμως να δαπανά το οποιοδήποτε ποσό για να προβεί σε εργασίες ώστε να υποδεχθεί τα έργα ενός καλλιτέχνη σε δημοτικό χώρο που παραχωρείται για τη διεξαγωγή της έκθεσής του, όσο καταξιωμένος και αν είναι όπως στην προκειμένη περίπτωση; Ακόμα και έτσι όμως τις εργασίες τις αναλαμβάνει ο καλλιτέχνης καταβάλλοντας του ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ή υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου; Ποιες όμως ήταν οι απαραίτητες εργασίες κ. Πέππα που έπρεπε να γίνουν και μάλιστα γιατί η απόφαση ελήφθη μετά από τα εγκαίνια της έκθεσης;

Η παράταξη #Ενωμένο Μαρούσι μολονότι έχουμε άποψη για τη σκοπιμότητα της απόφασης, σεβόμενοι την τέχνη της αναδόχου δεν προχωρούμε σε δημοσιοποίηση του ονόματος της ή σε οποιαδήποτε αξιολόγηση της έκθεσης ή των έργων και αν αυτά θα έπρεπε να χρηματοδοτηθούν με 6.000 ευρώ για ένα μήνα.

Το τελευταίο διάστημα έχουν χρηματοδοτηθεί  εκδηλώσεις και εκδόσεις πολύ χαμηλής εμβέλειας και ενδιαφέροντος με μεγάλα ποσά για τα οποία η παράταξή μας θα επανέλθει με περισσότερα στοιχεία.

Το πρόβλημα είναι η μεθοδολογία της διοίκησης Αμπατζόγλου.

Μετά και από αυτό το περιστατικό σπατάλης των χρημάτων των δημοτών τι έχει να πει ο κ. Αμπατζόγλου αλλά και πως επιτρέπει σε ένα Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Αμαρουσίου να λειτουργεί ουσιαστικά με «αποφάσεις του Προέδρου»;

Τουλάχιστον αν μπορεί να μας ενημερώσει πόσο κοστίζει το τελάρωμα.

 

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) Νίκος Πέππας, με αφορμή την ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι» σχετικά με την απ΄αυθείας ανάθεση για διαχειριστικά έξοδα για την τέλεση έκθεσης εικαστικού στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη, δήλωσε:

«Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ποιοι είναι αυτοί που δεν θέλουν να γίνεται τίποτα στην πόλη. Είναι ξεκάθαρο, πως οι σκοταδιστές των πάσης φύσης έργων, τώρα πολεμούν και τις δράσεις πολιτισμού. Είναι τόσο μικρόψυχοι που αντί να συμπορευτούν με τη βούληση της Δημοτικής Αρχής για την παρουσίαση και ανάδειξη των παγκοσμίου φήμης Μαρουσιωτών καλλιτεχνών, επιθυμούν τη φίμωση. Και για ποιο λόγο; Μόνο για να εκφράσουν την «αναίτια» αντίθεσή τους στον τρόπο προβολής της πόλης μας. Για να μην τύχουν οι εκδηλώσεις μας δημοσιότητας και τελικά να αποκλειστούν χιλιάδες επισκέπτες από την πρόσβαση στα Πολιτιστικά και Καλλιτεχνικά δρώμενα του Αμαρουσίου, με προφανείς αρνητικές συνέπειες και για το εμπορικό κέντρο.

Σε αυτούς λοιπόν που δεν θέλουν να γίνει τίποτα και ποτέ, σε αυτούς που θέλουν την πόλη μας μίζερη και καταθλιπτική, απαντούμε πως θα συνεχίσουμε με πείσμα να αναβαθμίζουμε ποιοτικά τις δραστηριότητες αθλητισμού και πολιτισμού και να διοργανώνουμε μεγάλα καλλιτεχνικά γεγονότα που κάνουν το Μαρούσι Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού των Βορείων Προαστίων και όλης της Αττικής. Στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών μας εντάσσεται και η υποστήριξη της έκθεσης της Μαρουσιώτισσας διεθνούς φήμης εικαστικού Λυδίας Βενιέρη. Μίας έκθεσης που έχει τύχει σημαντικής πανελλαδικής προβολής με σημαντικά οφέλη για τον εκθεσιακό χώρο αλλά και για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε και να προάγουμε τη Μαρουσιώτικη κληρονομιά, απέναντι στην ιδεολογία των  σκοταδιστών που πολεμούν την ταυτότητα και ιστορία του τόπου».

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας