Απολογισμός Διετίας Θ. Αμπατζόγλου «Η συνέπεια στα λόγια και τις πράξεις μας είναι η εγγύηση για το μέλλον του Αμαρουσίου»

0

Με έργα υποδομής, αναπλάσεις, χρηματοδοτήσεις και στήριξη της Μαρουσιώτικης οικογένειας κλείνει η πρώτη διετία της θητείας Θ. Αμπατζόγλου

 

Έργα υποδομής και έργα καθημερινότητας σε όλες τις γειτονιές, αναπλάσεις, νοικοκύρεμα των οικονομικών, εξασφάλιση πόρων, αναβάθμιση των δημοτικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων, διεκδικήσεις, δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, προώθηση του πολιτισμού και του αθλητισμού, έμφαση στην ασφάλεια και την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης συνοψίζουν την πορεία της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία δύο χρόνια επί Δημαρχίας Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Ο κος Δήμαρχος και η παρούσα Δημοτική Αρχή ανέλαβαν το τιμόνι του Δήμου λίγους μήνες πριν ξεσπάσει η πρωτοφανής υγειονομική κρίση του covid-19, η οποία σε μεγάλο βαθμό καθόρισε την πορεία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ωστόσο το έργο που υλοποιήθηκε όπως φαίνεται και μέσα από το ολιγόλεπτο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι μεγάλο και πολυποίκιλο. Δράσεις και παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς, σωστός καταμερισμός των αρμοδιοτήτων στα στελέχη της Διοίκησης, Αντιδημάρχους και Προέδρους Επιτροπών και Νομικών Προσώπων, σύνθεση απόψεων και πολύ δουλειά συνθέτουν τον απολογισμό δράσης της διετίας 2019-2021.  Με όραμα μια όμορφη, λειτουργική και φιλική πόλη, ο Δήμαρχος κος Θ. Αμπατζόγλου δεν διστάζει να συγκρουσθεί όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν αλλά επιλέγει πάντα τον τεκμηριωμένο διάλογο  και θέτει τους στόχους και τις διεκδικήσεις του για τα έργα και τις παρεμβάσεις της επόμενης διετίας.

Από το βίντεο του Απολογισμού της Δημοτικής Αρχής ξεχωρίσαμε τα βασικότερα έργα που υλοποιήθηκαν κατά το διάστημα 2019-2021.

 • Νοικοκύρεμα των οικονομικών προς όφελος των Δημοτών

Διαγραφή 38 εκατομμυρίων ευρώ από δάνεια του Δήμου-ρύθμιση του συνόλου των χρεών με ευνοϊκούς όρους. Οι υποχρεώσεις προς το δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς έχουν ρυθμιστεί και εξυπηρετούνται κανονικά. Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 34 εκατομμύρια ευρώ, ένα ασφαλές μαξιλάρι για μελλοντικές ανάγκες.

 • Αντιμετώπιση της πανδημίας

Έμφαση στη δημόσια υγεία και τις καθημερινές απολυμάνσεις, συμπαράσταση στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, έμπρακτη στήριξη στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμού, μόνιμη παρουσία του ΕΟΔΥ στον Σταθμό ΗΣΑΠ για τη διενέργεια δωρεάν rapid test.

 • Η Πολιτική Προστασία στο πλευρό του πολίτη

Ταχύτατη αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιούργησε η «Μήδεια», η Πολιτική Προστασία του Δήμου παρούσα στη μάχη με τις πυρκαγιές της Αττικής-Σε 24ωρη επιφυλακή τις ημέρες υψηλού κινδύνου.

Με επικεφαλής τον ΟΚΟΙΠΑΔΑ η πόλη πρωταγωνιστεί σε δράσεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης 365 μέρες το χρόνο και σε κοινωνικές δράσεις εντός και εκτός του Αμαρουσίου.

 • Καθαριότητα, ανακύκλωση και Πράσινο

Δίνεται προτεραιότητα στον εβδομαδιαίο προγραμματισμό κάλυψης όλων των γειτονιών.

 • Δημόσιος Διάλογος

Διαρκής διαβούλευση με φορείς και Συλλόγους-συναντήσεις στο Δημαρχείο, στις γειτονιές αλλά και στο διαδίκτυο.

Ο Δήμος στέκεται στο πλευρό του Εμπορικού Συλλόγου στηρίζοντας την τοπική οικονομία.

Μόνιμος και ανοικτός διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα. Οι Επιτροπές Παιδείας του Δήμου στις υπηρεσίες των σχολείων.

 • Ίδρυση του Φόρουμ Νέων

Η νέα γενιά του Αμαρουσίου αποκτά βήμα και ρόλο.

Δίνεται νέα ώθηση στην εξωστρέφεια, αναδεικνύονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης.

 • Συστήνεται η Επιτροπή Ισότητας Φύλων

Προασπίζεται έμπρακτα η θέση και ο ρόλος της γυναίκας.

 • Στήριξη στη Μαρουσιώτικη Οικογένεια

Ανακαίνιση των Παιδικών Σταθμών και των Παιδικών Χαρών της πόλης. Συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών υποδομών για να αποτελούν χώρους ασφαλείς και ευχάριστους για τους μαθητές. Υλοποιούνται δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για τα Μαρουσιωτάκια. Εφαρμόζεται πλήρως ο θεσμός της δίχρονης προσχολικής αγωγής με την κατασκευή όλων των απαραίτητων παραρτημάτων των Νηπιαγωγείων.

 • Το Μαρούσι κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού των Β. Προαστείων

Τιμάται η ιστορία της πόλης και της πατρίδας μας με ειδικές επετειακές εκδηλώσεις. Πλούσιο καλεντάρι εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών  προγραμμάτων για όλους. Η Βορέειος Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Σπαθάρειο Μουσείο, το Λαογραφικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, η Ολυμπιακή Πινακοθήκη, το Κέντρο Κεραμικής υποδέχονται καθημερινά δεκάδες επισκέπτες. 3.500 μέλη παίρνουν μέρος στα καλλιτεχνικά τμήματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, και 1.200 μαθητές φοιτούν στο Δημοτικό Ωδείο.

 • Στήριξη στον αθλητισμό

Αναβαθμίζονται όλες οι υποδομές, ο Δήμος βρίσκεται στο πλευρό των Σωματείων, υλοποιούνται πλούσια προγράμματα μαζικού αθλητισμού, ανακαινίζονται και επισκευάζονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο δημοτικό κολυμβητήριο.

 • Έργα καθημερινότητας και εξωραϊσμού

Εκτελείται εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων, και βελτίωσης των υποδομών σε όλες τις γειτονιές. Με προτεραιότητα στην ασφάλεια και τις αναπλάσεις εντάσσεται στο σχέδιο το τμήμα της περιοχής του Σωρού, υλοποιούνται έργα ομβρίων και αντιπλημμυρικής προστασίας.

 • Δρομολογείται η ανάπλαση του πρότυπου χώρου αστικού πρασίνου στον Αγ. Θωμά
 • Ολοκληρώνεται η ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων και ανακατασκευής των οδών Αναβρύτων και Αρκαδίου
 • Παραδίδεται η ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου 9760 ως σύγχρονη πλατεία.
 • Πραγματοποιείται η ανακαίνιση του διατηρητέου επί της οδού Σουρή και Βας. Όλγας
 • Ολοκληρώνεται η ανακαίνιση της Ολυμπιακής Πινακοθήκης

Αναβαθμίζονται οι δομές του Σικιαρίδειου Ιδρύματος, υλοποιείται το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά και άτομα με αναπηρία.

Ανανεώνεται ο στόλος της Δημοτικής Συγκοινωνίας με 3 σύγχρονα λεωφορεία.

Ανανεώνεται ο Δημοτικός στόλος με 17 νέα οχήματα και 6 μηχανήματα έργου (πλυντήριο κάδων, καλαθοφόρο, σάρωθρα, βυτιοφόρο, απορριμματοφόρα, φορτηγά, ημιφορτηγά, επιβατικά)

 • Διεκδικήσεις για σημαντικά έργα

Διεκδικήθηκαν και κερδήθηκαν χρηματοδοτήσεις 4,8 εκατομμύρια ευρώ για 4 σημαντικά έργα

 • Ίδρυση του Αναπτυξιακού Οργανισμού ως εργαλείο προόδου για το Μαρούσι.
 • Ξεκίνησε ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου –Εγκαταστάθηκε Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα.
 • Εκσυγχρονίζεται η Γραμμή Δημότη 15321 με νέες σύγχρονες υπηρεσίες για τους δημότες
 • Υλοποιείται νέο Πρόγραμμα προσέλκυσης χορηγικών πόρων με σημαντικά κοινωνικά οφέλη για τους Μαρουσιώτες
 • Ο Δήμαρχος πραγματοποιεί θεσμικές συναντήσεις και παρεμβάσεις για τα συμφέροντα του Δήμου με συνεχείς διαβουλεύσεις με το κεντρικό κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Δήμος μετέχει στα έργα πνοής στην πόλη-συμμετοχή στην παρουσίαση του master plan για το ΟΑΚΑ.

Κλείνοντας τον απολογισμό της διετίας ο Δήμαρχος κος Θ. Αμπατζόγλου τονίζει πως με πίστη και αφοσίωση και με στόχο τον πολίτη πρωταγωνιστή συνεχίζει και στο επόμενο διάστημα και δηλώνει πως «Είμαστε περήφανοι για το έργο μας. Σε δύσκολες οικονομικές και υγειονομικές συγκυρίες αποδείξαμε πως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και πολύ περισσότερο να θέσουμε τις βάσεις για τα επόμενα 2 χρόνια, αλλά και το μέλλον, έτσι ώστε το Μαρούσι να γίνει ένα σύγχρονο Μητροπολιτικό Κέντρο που θα σέβεται τον άνθρωπο, τις ανάγκες του και το περιβάλλον. Οι επιτυχίες μας στα οικονομικά, στην κοινωνική πολιτική, στον εθελοντισμό, στον πολιτισμό και αθλητισμό, στην καθαριότητα, στην προστασία του περιβάλλοντος, στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και στα έργα υποδομών, είναι η ταυτότητα της πολιτικής μας βούλησης και η πυξίδα που μας οδηγεί στο Μαρούσι της Νέας Εποχής.

Με σύνθημα “ο Πολίτης Πρωταγωνιστής” συνεχίζουμε στην επόμενη διετία με αισιοδοξία, πίστη και αποφασιστικότητα».

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας