Χιλιάδες άτομα παρακολούθησαν την διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση της ΔΗΜ. ΤΟ. ΝΔ Αμαρουσίου

0

συγκλονιστική συμμετοχή κόσμου ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της ΔΗΜ. ΤΟ. ΝΔ Αμαρουσίου και τη συμμετοχή 7 Υπουργών και Βουλευτών του Βόρειου Τομέα. Όπως αποδείχτηκε από την πρωτοφανή ανταπόκριση, για άλλη μια φορά ο δραστήριος και ικανός Πρόεδρος κος Χ. Μπελεγράτης με τη συνεργασία του άξιου Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΜ ΤΟ αφουγκράστηκαν με επιτυχία τις ανάγκες και τον προβληματισμό της κοινωνίας και διοργάνωσαν μια εκδήλωση υψηλού επιπέδου και μεγάλου ενδιαφέροντος. Τον εποικοδομητικό και σοβαρό διάλογο παρακολούθησαν σταθερά 8.500 άτομα, ενώ λίγο πριν κλείσει η εκδήλωση ο αριθμός των θεατών είχε φτάσει στα 10.500 άτομα, ένα εντυπωσιακό νούμερο συμμετοχής. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν  “Ο ρόλος των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων στις Τοπικές Κοινωνίες και κατ’ επέκταση στο Κόμμα μας, την Νέα Δημοκρατία”. Άλλωστε η ΔΗΜ. ΤΟ. ΝΔ Αμαρουσίου είναι από τα πιο δραστήρια και ενεργά κύτταρα της πόλης με πολύ σημαντική δράση κοινωνική, ανθρωπιστική και φιλανθρωπική, είναι παρούσα πάντα στις εξελίξεις και συμμετέχει δυναμικά σε κάθε μεγάλο γεγονός ή διοργάνωση που αφορά το κοινωνικό σύνολο και τον πολίτη.

Καλεσμένοι ομιλητές  ήταν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.  Άδ. Γεωργιάδης, η Υπουργός Παιδείας  κ. Ν. Κεραμέως, η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζ. Ράπτη, ο π. Υπουργός κ. Γ. Κουμουτσάκος, ο Βουλευτής, κ. Θ. Ρουσόπουλος και ο Βουλευτής, κ. Δ. Καιρίδης.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία στο επιτυχημένο αυτό εγχείρημα της ΔΗΜ .ΤΟ είναι η πληθώρα των ερωτημάτων που έθεσε ο κόσμος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στοχευμένα σε κάθε έναν ομιλητή. Ο Πρόεδρος κος Χ. Μπελεγράτης τους απηύθυνε αρκετά από αυτά  τα οποία απαντήθηκαν άμεσα από τους ομιλητές. Αν και καθαρά κομματική η εκδήλωση, από τους θεατές υπήρξαν και αιχμηρές ερωτήσεις, καίριες, βασισμένες στα προβλήματα της πραγματικότητας, γεγονός που φανερώνει και την αγωνία του κόσμου για το αντίκτυπο της πανδημίας σε όλους τους τομείς της ζωής μας, ενώ αντίστοιχα και οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν τολμηρές, ρεαλιστικές και απόλυτα τεκμηριωμένες.  Όπως φαίνεται, η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα δεν εμπόδισαν τη διεξαγωγή ενός γόνιμου και δημοκρατικού διαλόγου, μια άμεσης και ζωντανής επικοινωνίας ανάμεσα στον πολίτη και τα πολιτικά πρόσωπα, τους εκπροσώπους της κυβέρνησης που λαμβάνουν τις αποφάσεις σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Και αυτό το πέτυχε η ΔΗΜ ΤΟ του Αμαρουσίου, με αυτήν την διαδικτυακή εκδήλωση που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για αντίστοιχες διοργανώσεις και στο μέλλον.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό έκανε ακόμα ο Δήμαρχος κος Θ. Αμπατζόγλου, ο Πρόεδρος της Β4ΝΟΔΕ κος Σ. Αβραμάκος και ο Γραμματέας Οργανωτικού κος Σ. Κονταδάκης.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος κος Χ. Μπελεγράτης  σημείωσε πως «Κύρια αποστολή της ΔΗΜ. Τ.Ο. είναι η συνεχής και άμεση πολιτική και ουσιαστική παρέμβαση στην τοπική κοινωνία του εκάστοτε Δήμου. Για το σκοπό αυτό επιδιώκει την ενθάρρυνση της ενεργού ενασχόλησης των πολιτών με τα δημόσια δρώμενα, δίνοντας  παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση στην καταγραφή των προβλημάτων της περιοχής και στην επεξεργασία και υλοποίηση δράσεων, που αποβλέπουν στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξή της περιοχής. Στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής καθώς και της χρήσιμης ενημέρωσης των πολιτών, όπως παρόμοια εκδήλωση αποτελεί και η σημερινή μας συζήτηση.

Καθήκον της ΔΗΜ. Τ.Ο. είναι η προώθηση και προβολή των ιδεολογικών αρχών και των πολιτικών θέσεων του κόμματος στην περιοχή ευθύνης της  και επιδίωξή της μεταξύ άλλων η ένταξη στους κόλπους της όσο το δυνατόν περισσοτέρων μελών. Μεριμνά για τη συμμετοχή, αξιοποίηση και δραστηριοποίηση των μελών στους κάθε είδους φορείς της τοπικής κοινωνίας, όπως συλλόγους, επιτροπές, υπηρεσίες κ.λ.π.

Θα μου επιτρέψετε να προβώ σε μια σύντομη αναφορά στο έργο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αμαρουσίου, κατά τη διάρκεια της θητείας μου εκ της οποίας συνάγεται η σπουδαιότητα του ρόλου των τοπικών κομματικών οργανώσεων στις τοπικές κοινωνίες και κατ΄ επέκταση στη Νέα Δημοκρατία.

Παρέλαβα Πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. Αμαρουσίου τον Ιανουάριο του 2014 όπου τα ποσοστά  της Ν.Δ. στο Δήμο μας ανέρχονταν στο 34% και στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 φτάσαμε στο 47,23%. Μιλάμε δηλαδή για μία αύξηση 13 ποσοστιαίων μονάδων. Τα ποσοστά και η αύξηση αυτών δεν επιτεύχθηκαν τυχαία, αλλά ήταν αποτέλεσμα καθημερινής συλλογικής προσπάθειας και ενασχόλησης όλων των μελών του Δ.Σ. της ΔΗΜ.Τ.Ο. μας. Η προβολή των ιδεολογικών αρχών και πολιτικών θέσεων του κόμματός μας, με γόνιμους διαλόγους και επιχειρήματα, παραμένει καθημερινή μας προσπάθεια, διενεργώντας παράλληλα πολλές ημερίδες, με πολιτικούς ομιλητές και λοιπούς επιστήμονες, αναλύοντας πολλά και ζωτικά θέματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας.

Το Γραφείο της ΔΗΜ. Τ.Ο. Αμαρουσίου λειτουργεί πάντοτε σε όλες τις ημέρες παραμένοντας ανοιχτό για τα μέλη και τους συμπολίτες μας, ακόμη και στο διάστημα της πανδημίας με την αντίστοιχη λήψη των αναγκαίων μέτρων προφύλαξης. Σας ενημερώνω δε πως από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα έχουμε πραγματοποιήσει δεκατέσσερις  (14) δράσεις κοινωνικού περιεχομένου. Επίσης, η δημιουργία παρουσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το τελευταίο έτος, έδωσε τη δυνατότητα να υπάρχει  – και κατά τη διάρκεια της καραντίνας – σαφώς νέα δυναμική, συνεχής ενημέρωση, πληροφόρηση και επικοινωνία με τους συμπολίτες μας. Οι πολλαπλές εκδηλώσεις στην πόλη του Αμαρουσίου που στέφθηκαν με απόλυτη οργανωτική επιτυχία,  πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή πλήθους μελών, φίλων και συνδημοτών. Επιδίωξη και μόνιμη προσπάθεια των εκδηλώσεών μας, αποτελεί η ανάπτυξη των κοινωνικών, οικονομικών και κυρίως εθνικών θεμάτων που απασχολούν τους συμπολίτες μας, έχοντας μόνιμους αρωγούς και συνοδοιπόρους στην προσπάθειά μας, εσάς ως ομιλητές. Τότε βουλευτές και πολιτευτές και σήμερα επάξιους υπουργούς και βουλευτές.

Ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων στις επιμορφωτικές εκδηλώσεις μετά τις  σοβαρές και εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις σας, προκάλεσε ώθηση στη δύναμή μας,   ώστε να οδηγηθούμε στην κορυφή της επιτυχίας και στην αίσια σύμπλευση των συμπολιτών μας στις ιδέες, αρχές και θέσεις μας που μεταφέρονταν από άκρη σε άκρη εντός, αλλά και εκτός του Δήμου Αμαρουσίου.

Τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας και ο ρόλος των αποτελεσματικών δημοτικών τοπικών οργανώσεων στις τοπικές κοινωνίες είναι ορατά. Νίκη στην Ευρωβουλή. Νίκη στις Περιφερειακές εκλογές με Περιφερειάρχη Αττικής τον Γιώργο  Πατούλη. Νίκη στις Δημοτικές εκλογές με Δήμαρχο τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου. Νίκη στις εθνικές εκλογές με Αυτοδύναμη Κυβέρνηση και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αυξημένα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή της ΔΗΜ. Τ.Ο.Αμαρουσίου, που αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο σε πληθυσμό Δήμο της Αττικής. Αδιαμφισβήτητο γεγονός αποτελεί ότι τα μεγάλα ποσοστά που έλαβε η Νέα Δημοκρατία στον Δήμο μας, είχαν ουσιαστική συμβολή στα αποτελέσματα του Βόρειου Τομέα Αττικής, έχοντας σήμερα η παράταξή μας  επτά (7) Βουλευτές στο Βόρειο Τομέα εκ των οποίων πέντε (5) διατελούν ή διετέλεσαν Υπουργοί.

Κυρίες και κύριοι,

όπως γνωρίζετε το Μαρούσι είναι ο Μητροπολιτικός Δήμος των Βορείων Προαστίων για πολλούς λόγους, επιχειρηματικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε επιχειρηματικός πυλώνας της χώρας, είμαστε η πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων και ότι αυτό συνεπάγεται σε συμβολισμούς με δράσεις πολιτισμού και κοινωνικής μέριμνας που την κατατάσσουν στις κορυφαίες της Ελλάδας. Είμαστε ο Δήμος που εκλέγει βουλευτές είτε ως απόλυτος αριθμός ψηφοφόρων, είτε ως πολιτική πυξίδα και οδηγός για τους υπόλοιπους. Θεωρούμε συνεπώς, πως το πολιτικό έργο που γίνεται από την Τοπική μας Οργάνωση, δίνει νίκες και δημιουργεί ρεύμα, σαφώς για τα Βόρεια Προάστια αλλά και για όλη την Αττική και τη χώρα.

Ως Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αμαρουσίου και τα μέλη του Δ.Σ. πράξαμε και πράττουμε με απόλυτη συνέπεια και αφοσίωση το καθήκον μας, όπως ορίζει το καταστατικό της παράταξής μας με οδηγό τον  Δ/ντή του Γραφείου Προέδρου, τον Αναπληρωτή Γραμματέα Π.Ε. και τον Γραμματέα Οργανωτικού  κ. Στέλιο Κονταδάκη.

Σημαντικό έργο στην πορεία μας είναι να μην ξεχνάμε τους ψηφοφόρους μας οι οποίοι αποτελούν την ψυχή της παράταξής μας, είναι η δύναμή μας και το πραγματικό μας στήριγμα. Αυτοί άλλωστε θα στηρίξουν τους επόμενους αγώνες μας και ως εκλογικοί αντιπρόσωποι. Αυτοί θα είναι τα μάτια και τα αυτιά του κόμματός μας σε κάθε εκλογικό τμήμα. Αυτοί θα περιφρουρήσουν την επιτυχία μας. Σε αυτούς θα ανατρέξουμε και με αυτούς θα συμπορευτούμε.

Τους ευχαριστήσαμε  ολόψυχα, έναν προς έναν ξεχωριστά με τις 264 ευχαριστήριες επιστολές για την πλήρη στήριξη στην επάνδρωση 100% των εκλογικών μας τμημάτων.

Εσείς, με τη σειρά σας αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί και Βουλευτές από τις θέσεις που κατέχετε με οδηγό τον Πρόεδρό μας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη θα πρέπει να συνεχίσετε τον αγώνα και την πολύτιμη  προσπάθειά σας με σύνεση και πίστη στον όρκο σας για το καλό της Πατρίδας, τους χαλεπούς αυτούς καιρούς.

Να θυμόσαστε και να θυμόμαστε όλοι ότι οι τοπικές οργανώσεις είναι η σπονδυλική στήλη του κόμματός μας και άρρηκτα συνδεδεμένες με την τοπική κοινωνία.

Και κλείνω με τα λόγια του Αριστοτέλη «ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής»

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστής Χατζηδάκης στην ομιλία του με θέμα: “Συντάξεις – Ασφαλιστικό” ανέλυσε το νέο νομοσχἐδιο που θα διασφαλίζει εργασιακές σχέσεις, το συνταξιοδοτικό όπως και τη μέριμνα της κυβέρνησης για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ανεργία και τις πιθανές απολύσεις.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνης Γεωργιάδης μίλησε για “Ανάπτυξη προ των πυλών” και διαβεβαίωσε πως πλέον το στοίχημα της κυβέρνησης είναι μόλις τελειώσει η υγειονομική κρίση, η επανεκκίνηση της κοινωνίας και της οικονομίας. Η Υπουργός Παιδείας , κ. Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο για την “μεγάλη μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης” και υπογράμμισε πως όσο μεγάλες και αν ήταν οι προσπάθειες εκπαιδευτικών και Υπουργείου για την τηλεκπαίδευση, η δια ζώσης διδασκαλία δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τίποτα, γι αυτό και η βούληση της κυβέρνησης είναι με ασφάλεια να ξανανοίξουν τα σχολεία. Η Υφυπουργός Υγείας, κ. Ζωή Ράπτη,  μίλησε με θέμα: “Η ψυχική υγεία εν μέσω Πανδημίας” ενώ ο  π. Υπουργός, κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος ανέλυσε στην ομιλία του το θέμα, “Ελλάδα – Τουρκία: Μια δύσκολη σχέση της Ανατολικής Μεσογείου”. Στη συνέχεια ο π. Υπουργός, κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μίλησε με θέμα: “Με αφορμή την Πανδημία Προβλήματα και Ευκαιρίες” ενώ τέλος ο Βουλευτής, κ. Δημήτριος Καιρίδης, έκλεισε την εκδήλωση με θέμα: “Ελλάδα και Ε.Ε.: Μια σχέση 40 χρόνων, Προβλήματα και Προοπτικές”.

Στο χαιρετισμὀ του ο Δήμαρχος κος Θ. Αμπατζόγλου μιλώντας για τις αλλαγές που χρειάζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, στάθηκε ανοιχτά στην αλλαγή του Εκλογικού Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, και σημείωσε πως «θέλουμε τη σύνθεση και όχι τη διάλυση. Συσπειρώνοντας γύρω μας και άλλες δυνάμεις  δημιουργώντας ισχυρή πλειοψηφία και επιτυγχάνοντας πολλά θετικά σημεία έργου σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, κοινωνικά, αναπτυξιακά». Ακόμα ενημέρωσε τους Υπουργούς και Βουλευτές του Βορείου Τομέα για τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη το Μαρούσι. Την διάνοιξη της Λεωφ. Κύμης, την επέκταση της Γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ και την υπογειοποίηση της Κηφισίας.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος συνεχάρη τον Πρόεδρο της Τοπικής κ. Χρήστο Μπελεγράτη για τις πρωτοβουλίες του, για τις νικηφόρες  συμμετοχές του στους αγώνες για τη Δημοκρατία, για την κοινωνική του προσφορά στο τόπο και στο κόμμα.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας