Δεν υφίσταται κανένας σχεδιασμός του Δήμου Αμαρουσίου για εγκατάσταση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Δήμο Μεταμόρφωσης

0

Αναταραχή φαίνεται πως έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Δημάρχου Μεταμόρφωσης κου Σ. Σαραούδα για ενδεχόμενη εγκατάσταση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων από τον Δήμο Αμαρουσίου σε έκταση του Δήμου Μεταμόρφωσης. Σε απάντησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Θ. Αμπατζόγλου ξεκαθαρίζει τη θέση του και δηλώνει κατηγορηματικά πως σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών από το Μαρούσι στη Μεταμόρφωση. Ωστόσο, το ζήτημα έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στον γειτονικό Δήμο και προγραμματίζεται έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για λήψη αποφάσεων και μέτρων.

Σε συνέχεια δήλωσης του Δημάρχου Μεταμόρφωσης Στράτου Σαραούδα για το “ενδεχόμενο” εγκατάστασης Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Δήμο Μεταμόρφωσης ο Δήμαρχος κος Θ. Αμπατζόγλου ξεκαθαρίζει τα ακόλουθα:

  1. Ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνέχεια διαδικασίας δημοπρασίας επέλεξε το στεγασμένοακίνητο της εταιρίας «ΕΛΙΝΤΑ ΑΒΕ» που εδρεύει στη βιομηχανική ζώνη του Δήμου Μεταμόρφωσης με σκοπό την επεξεργασία (ανακύκλωση) προϊόντων κλαδεμάτων και εν γένει ξυλείας.
  2. Ουδεμία χρήση θα πραγματοποιηθεί που θα αφορά σε απορρίμματα με την έννοια των σκουπιδιών.

Θεωρούμε πως πριν την οποιαδήποτε ανακοίνωση και αναστάτωση των Δημοτών, καλό θα είναι να προηγείται μία ενημέρωση μεταξύ Δήμων, για αποφυγή παρεξηγήσεων όπως στην προκειμένη περίπτωση.

Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κος Σ. Σαραούδας ανέφερε πως «Μόλις έμαθα για τον σχεδιασμό και τις ενέργειες του Δήμου Αμαρουσίου να μισθώσει χώρο στα διοικητικά όρια του Δήμου Μεταμόρφωσης για την εγκατάσταση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Ενέργειες για την οποία ουδέποτε ερωτηθήκαμε ή ενημερωθήκαμε. Μια απαράδεκτη απόφαση την οποία δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υλοποιηθεί.

Ως κάτοικος και ως Δήμαρχος είμαι σφόδρα αντίθετος σε κάθε αντίστοιχο ενδεχόμενο και για αυτό τον λόγο πρόκειται να συγκαλέσω έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να υπάρξει συντονισμός και συστράτευση σε αυτόν τον αγώνα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε έναν ακόμη ΣΜΑ άλλου Δήμου στην Μεταμόρφωση. Θα στραφούμε κατά της υλοποίησής του με κάθε νόμιμο και με κάθε πρόσφορο τρόπο. Και αυτό καλό είναι να γίνει σαφές και κατανοητό σε όλους».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας