Δέσμευση της Διοίκησης του Δήμου για αντικατάσταση των πλακιδίων αμιάντου στο 5ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου.

0

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε η ασφάλεια και η ετοιμότητα των σχολικών κτηρίων μετά τα αποτελέσματα της αυτοψίας που είχε ζητήσει ο Δήμαρχος κος Θ. Αμπατζόγλου ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Το θέμα άνοιξε μετά από επισήμανση του επικεφαλής του Συνδυασμού «Ενότητα-Ανατροπή-Έργο» κου Λ. Μαγιάκη για πλακίδια αμιάντου που βρέθηκαν μετά την αυτοψία στο 5ο Νηπιαγωγείο. Με ανακοίνωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κος Β. Κάββαλος με ανακοίνωσή του νωρίτερα είχε ενημερώσει πως τα ευρήματα στάλθηκαν στον Δημόκριτο ο οποίος απάντησε πως τα επίπεδα αμιάντου ήταν χαμηλά και ο κίνδυνος ελάχιστος.

Παίρνοντας το λόγο κατά τη συνεδρίαση ο κος Λ. Μαγιάκης ζήτησε να απομακρυνθούν οι πλάκες και υπογράμμισε πως η απάντηση του Δημόκριτου δεν τους καλύπτει εφόσον δεν αποκλείει εντελώς τον κίνδυνο.

Απαντώντας ο κος Β. Κάββαλος διευκρίνισε πως ο Δημόκριτος είναι ο καθ ύλην αρμόδιος και γι’ αυτό η Υπηρεσία αντέδρασε άμεσα και έστειλε εκεί τα δείγματα. Παρότι ο Δημόκριτος είναι καθησυχαστικός και χαρακτηρίζει ασφαλές το Νηπιαγωγείο, ο κος Κάββαλος διαβεβαίωσε πως προκειμένου γονείς και εκπαιδευτικοί να είναι 101% σίγουροι για την ασφάλεια των παιδιών τα πλακίδια θα απομακρυνθούν.

Σαφής ήταν και  διαβεβαίωση του Δημάρχου κου Θ. Αμπατζόγλου ο οποίος παρότι εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς τον Δημόκριτο δεσμεύτηκε να απομακρυνθούν τα πλακίδια με την πρώτη ευκαιρία. Βέβαια αυτό που διευκρίνισε ο κος Δήμαρχος είναι πως οι εργασίες αυτές δεν μπορούν να γίνουν σε περίοδο που λειτουργούν τα σχολεία καθώς με το σπάσιμο τους κατά την αφαίρεσή τους ο κίνδυνος για απελευθέρωση σωματιδίων αμιάντου είναι πολύ πιο σοβαρός. Επομένως δεσμεύτηκε με την πρώτη ευκαιρία που το σχολείο θα είναι κλειστό να γίνουν αυτές οι εργασίες.

Ρεπορτάζ: Α. Αναστασοπούλου